Getingboet - [plats 6]

Jämnt, hårt och allmänt lika dåligt. Där har ni Allsvenska topp 6 år 2007 och smålänningarna Kalmar kommer dra det kortaste strået. Det har talats om att man har en trupp för guld i år, men faktum är att traditionen och vinstmentaliteten saknas. Om det klickar i offensiven är grundspelet alldeles för defensivt för att överraska konkurrenterna.

Brasse-kvartetten är den som skrämmer motståndarna. Lägg därtill Ingelsten och man har en klart godkänd attackstyrka. Fjolårets skytteligavinnare Ari da Silva Ferreira och assist-kungen Santín håller absolut högsta klass OM Ari får vara hel och Santín utan röda kort (vilket tyvärr inte händer så ofta). Till skillnad från andra allsvenska klubbar verkar dock Nanne Bergstrand ha ett öga för brasilianska talanger och den fjärde kuggen i hjulet (Santos) kommer säkerligen tillföra en ny dimension offensivt.

Kalmars signum: defensiven hänger mycket på att Carlsson, Lantz och Wastå håller samma gammla goda form. Uppbackat av Rennes-förvärvet Sorín, "Bagarn" och Stefan Larsson har man utan tvekan en av de mest stabila defensiverna. Dock känns mittfältet som lagets stora frågetecken. Augusto, Rydström och Johansson känns givna i en startelva, men frågan återstår om Lasse Johansson är forward eller mitt. Av försäsongen att döma konkurrerar Lasse om en topp-plats vilket lämnar mittfältets öde åt brödratrion Elm.

Att motivera och argumentera för sina laguttagningar blir nog Bergstrands största bekymmer då Santín, Drndo, Johansson, Ingelsten och Santos ska konkurrera om en position. Återstå att se vem som faller bort först. För visst borde Ferreira vara given?

-------------------------
6. Kalmar FF
7. IFK Göteborg
8. Hammarby IF

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0