Nya direktiv - [plats 5]

Utskällda, underpresterande och oproffessionella. Det var Djurgården år 2006. Adjektiven speglar dock snarare omgivningens förväntningar och inte den faktiska insatsen. Faktum kvarstår att blåränderna med två omgångar kvar av fjolårets upplaga av allsvenskan fortfarande hade en teoretisk vinstchans. Djurgården är ett av de sex lag som skulle kunna vinna utan att någon skulle höja på ögonbrynen när serien summeras i November. Men, pga av fråetecken kring tränarbyte och nyförvärv placeras de på femte plats i min ranking.

För att spelet ska fungera vill det till att man hittar sitt vägvinnande spel med djupledsbollar och bolltrillande på mittfältet. Spelare som Enrico, Davids och Komac måste leverera den fotbollskvalité vi skymtade under Grönhagens avslutande matcher. Siggi och Paul hoppas även att en pånyttfödd Johan Arneng ska kunna dominera i en defensiv mittfältsposition, bakom ovanstående trio, eventuellt anförd av Daniel Sjölund. Ålänningen har varit lite för ojämn för att kunna knipa en ordinarie startposition.

Är Micke Dahlberg den talang han utgetts att vara?
Kan Quirino verkligen spela fotboll?

Ska man hänga målskyttet på slitvargen Jonson? (ett personligt hatobjekt från landslagstiden, lite mer neutralt inställd sedan han drog på sig den blåblåa tröjan)
Kommer talangerna Junegard och Amoah få sina rättmätiga chanser?

Den enda djurgårdsfansen kan lita på Jones Kusi-Asare som producerar säsong efter säsong, men som, tyvärr, aldrig ett riktigt erkännande.

Inför säsongen tog ledningen beslutet att satsa ungt. Frukten av den nya satsningen blev återkallandet av ÅFF-spelaren Christoffer Karlsson och AFF-lånet Patrick Amoah, inköp av Brage-spelaren Kebba Ceesay samt uppflyttning från juniortruppen av Kristian Junegard och Tommi Vaiho. Tillsammans med Dennis Boskailo har Dif i dessa spelare ett starkt ungt reservfölje som mycket väl kan få sina allsvenska genombrott redan i år. Återstå att se om tränarduon vågar ge dem chansen. Backlinjen anklagas att vara lite för stabbig för att kunna konkurrera i toppen och nytt fräscht blod i form av Boskailo och Ceesay skulle nog inte vara helt fel.

Köpet av den 206:e-rankade tyska vänsterbacken är inte bara ett bevis på att Allsvenskans internationella status är "sådär" utan även en känga åt Robert Stoltz som i fjol visade sig vara ett av seriens största felköp.

-------------------
5. Djurgårdens IF


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0