Dags att leva upp till förväntningarna? - [plats 13]

Var ligger Vångavallen?

Tjångavallen är ett vedertaget namn i den i drevet bespottade Allsvenskan. Europas blott 26e?! bästa liga kan inte, även om storstadslagen vill, hävda att den är mycket bättre, när "brö-gäng" som pågarna från vår sydligaste spets överlägset spelar (!) sig till en plats. Inför säsongen har man i TFF-lägret drömt om spelare som Ademoulo, Moström, Hemberg, Haynes, Ingelsten, Sypniewski och Fischbein men drömmarna har malts ner och verkligheten blev så mycket krassare. Trots att Ademoulo, åtminstone på pappret, fortfarande är aktuell är säsongens två mest namnkunniga nyförvärv inte mer bekanta än att de skämde ut sig i assyriska under fiasko-säsongen 2005. Erik Sundin och ex-Södra-spelaren Cetinkaya skänker givetvis bredd till den annars superettan-betonade klubben och tyvärr för BP kniper nog skåningarna den sista platsen till nästa års serie.

Fjolåret vittnade om en stark defensiv mentalitet och ska "nykomlingarna" lyckas hålla sig kvar vill det till att man spelar efter sina resurser och låter hemmaarenan leva upp till sitt välförtjänta ök-namn.

Likheterna med sina nyuppflyttade kollegor är värvningsmässigt slående. Oönskade storlagsspelare får ofta en andra chans i småbrödraklubbarna, vilket nyförvärven av Bengtsson (MFF), Wihlborg (do) och Fegler (fd MFF) väl symboliserar. Positiva aspekter med denna filosofi är möjligen att väckt revanschlusta, för år på avbytarbänken och i skuggan av stjärnorna, ska pumpa in energi och kampvilja i truppen som når framgångar genom lagarbete, inte individuella prestationer. Självklart är det inte något en klubb önskar, men måste man, får man se det från den ljusa sidan.


13. Trelleborgs FF

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0