fundering...

Hur ofta sitter man inte och undrar vad man borde gjort annorlunda, vad man borde gjort som man valde bort och vad man inte valde bort. Vad ska man göra annorlunda? Är inte det inte livets uppgift att bjuda på det oväntade. Kanske har man inte valmöjligheten. Kanske har man det.
Det krävs kraft och kapacitet att ta sig över livets alla hinder. För varje gång växer man sig starkare och i sinom tid är dåtidens hinder, framtidens möjligheter.

Säg inte att du hatar, säg inte att du avskyr, se möjligheter i allt du vill och allt du måste göra. Att "leva som man lär" kan tyckas vara en lättuggad klyscha men ack så eftersträvansvärd och svåruppnåelig. Kanske borde varje persons aktioner vara mer prestigelösa och omgivningens förväntingar ett drivmedel istället för en ångestkälla.

Ska man våga när man har chansen eller ska man vänta och förbanna det man inte gjorde? Frågan ter sig lättbesvarad, men kanske är den avvaktande vägen, vägen till framtida lycka. Hoppet är ju som bekant det sista som överger en vilsen själ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0