Hur länge är man talang? - [plats 9]

Överraskningen från 2004, då Djuric fortfarande var en lovande talang, kommer få det svårt att klättra i tabellen mot föregående år. Fenomenent Dusan Djuric spåddes en lysande framtid för tre år sedan men har sedan dess avstannat i tillväxten. Trots ihärdiga proffsrykten (Az Alkmaar, Twenta m.fl.) har ynglingen valt att vara Janne Andersson trogen och på så sätt mist sin statuts som en av allsvenskans bästa mittfältare. Årets halländska framtidshopp sätts iår istället till Emra Tahirovic och Ajsel Kujovic som i höstas visade sig ha oanade kvalitéter när laget plötsligt började göra mål. Med Ajsel och Arvidsson på topp får HBK ett starkt anfallsvapen som helt klart håller en hög nivå, men är långt ifrån så bra att de kan bära ett helt lag.

För att säsongen inte ska börja som ifjol (0 gjorda mål långt in på våren) måste centrallinjen med Zvirgzdauskas (B), Larsson (B), Djuric (M) och Hasse Mattisson spela upp till sin förmåga. I och med att anfallsparet består av två renodlade targetspelare vill det till att Djuric som offensiv mittfältsspets serverar forwards med bearbetningsbara bollar. Det är dags att Dusan går från talang till stabil mittfältsspelare med hög lägsta nivå.

Noterbara förändringar i truppen sedan hösten är finska landslagets tredjemålvakt Markus Bahne tar plats mellan stolparna då Johansson har skadebekymmer och Sahlman längtar bort samt att Patrik Ingelsten nu återfinns i Kalmar. I övrigt har man bantat truppen på spelare som tidigare år varit 17e spelare och uppåt.

Som svar på frågan kan nämnas att Tobias Hysén fortfarande är en "talang" och att Dusan därför har minst två år kvar att etablera sig.
----------------------
9. HBK
10. ÖSK


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0