(On)Off

Smart eller ogenomtänkt och dumdristigt?

En på OnOff inhandlad Samsung Y-sifferkobination-mp3-spelare med tillhörande försäkring samt ännu gällande garanti känns som ett hyfsat välskyddat objekt? Givetvis kan man förstå deras vilja att skicka iväg själva spelaren på teknikerkontroll om den rapporteras trasig. Men varför ska kunden behöva skriva på ett papper att det kostar 400kr OM de (inkompetenta) teknikerna inte hittar något fel? Utgången är givetvis uppenbar! OnOff med allierade sätter i system att Okeja allt som lämnas in, vilket medför en inkomstkälla på 400kr/naiv kund.

Det sjuka i sammanhanget är inte ovanstående faktum, utan den något störda policyn att genomföra samma procedur med hörlurarna till samma nyss nämnda mp3-spelare. Hörlurarna är bevisligen ur funktion vilket jag mer än gärna visade för den hånleende försäljaren, som trots det vidhöll att de måste iväg på kontroll och samma förbannade papper skulle skrivas på. Nej se du! Den gubben går inte igen. Tre veckors kontroll för ett par hörlurar? (Det är väl inte bara jag som anser att det är stört?)

Det måste kännas bra när kunderna får stå där med svansen mellan benen, betala 400kr och tro att de varit helt blinda när apparaturen inte fungerat två veckor tidigare. Min tro är den att OnOff har följande policy:

1. Sälj det dyraste de har på lager.
2. Pracka på dem försäkring (som inte hjälper ett skvatt).
3. Vid reklamation: Laga den tekniska apparaturen, ljug om att de inte finner fel eller ljug direkt (vad som är billigast låter jag vara osagt, 400kr får de ju ändå).
4. Snabbkurs i hånleende och brylkrämsanvändning.

(On)Off har förlorat ännu en kund (och många bör följa). De gjorde de i samma stund som den kära försäljaren förkunnade att kontroll av hörlurar tar 3 veckor (snabbt jobbat PG). Mina nya grundigsnäckor inhandlades smärtfritt på Elgiganten ett stenkast längre ner på gatan.

De må ha tagit 400kr i reparationskostnader på mp3-spelaren, sluppit ge mig nya hörlurar (ca 100kr) och prackat på inköparen en försäkring (500kr) med en totalt inkomst på 1000kr. Vad de däremot missar är försäljning av digitalkamera, extern hårddisk, framtida laptop, widescreen mm. Totalt värde? Livet är långt och 1000kr idag är inte 1000kr om några år. Smart eller ogenomtänkt och dumdristigt?

Kommentarer
Postat av: Franz

Nyinsatte skolministern Jan Björklund (fp) har knappt hunnit börja innan han kungör sitt första drag. I en pressrelease som når landets redaktioner senare idag offentliggör han regeringens beslut om att införa fisting som nytt grundämne i skolan.
Varför just fisting?
? Den svenska skolan ska bli bäst i världen och fisting ett ämne som signalerar progressivitet och nytänkade. Många elever kommer ut efter skolan helt ofistade och för många blir det en chock.
Men kan det inte skicka konstiga signaler till eleverna?
? Tvärtom, fisting är högst relevant, särskilt ur ett jämlikhetsperspektiv. Det ju ett av de få ämnen som tjejer har dubbelt så hög kapacitet i som killar.

2007-09-05 @ 19:25:33
Postat av: diddan

eeh OK... ja det kanske vore nåt;)

2007-09-05 @ 22:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0