Patetiskt

En bild på den patetiska företeelsen rondellhund föreställande mohammed i en vägkorsning renderar i en än mer patetisk känsloyttring många hundra mil från vårt tryckfria land. Var tog humorn vägen? Vilka är så viktiga att de tror Mohammed står över allt vad humor och självdistans heter? Liksom Arla-krisen för ett år sedan känns dessa yttringar som ett problem storlek mindre jämfört med det faktum att vi har personer i Sverige som medvetet sprider budskapet utanför våra gränser i syfte att skapa rubriker och problem.

Var någonstans blev Fredrik Reinfeldt ansvarig för något som publicerades i Nerikes Allehanda? Det är som att påstå att Bill Gates ska stå till svars för fikadiskutionerna på Apple.

Patetiskt!

Religion är patetiskt. Andligt mumbo jumbo som får människor att koppla av och inte försöka. Religion får människor att tro att de inte kan ändra sina öden. Religion som dessutom får människor att förlora sin humor och självdistans är direkt farlig. Tämj lejonen!

Världens problem i frågan religion ligger i att dess världsmakt är en av de värsta syndarna. Landet som personifierar dubbelmoralen kan inte, och kommer inte, någonsin tämja sina muslimska antagonister. Aldrig. Och det är, och ska inte vara, någons mål. Låt världen ha sin gång. Utan involvering från främmande statsmakter kan marknadskrafterna styra om fokuset från Allah till Apple. Koranen kommer ersättas Gula sidorna.

Tro är ett svar på rädsla och svaghet. Gräv ner stridsyxan, backa hem och låt dem skönja eftermiddagssolen ostört. Utan granatregn och kamouflageklätt, amerikanskt white trash runt husknuten. Precis som under årens lopp verkar resten av världen ständigt ligga ett steg efter. (Givetvis finns undantagen som bekräftar regeln).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0