Home sweet home

Här har man bespottat tyskar till höger och vänster i bloggen och så kommer man till Wien efter dryga veckan i Frankrike, Schweiz och Tjeckien och känner sig som hemma när man får prata tyska igen.

Resan tog sin början när jag checkade in till Air France: München-Lyon. Vidare med flygbuss till Grenoble där en helg med Tobbe väntade. Öl på kvartsflaska och en utebbande förkylning skulle toppas med snowboard på lördagen, vilket också blev fallet. Efterspelet tog däremot udden av upplevelsen av andra åkdagen i alperna... någonsin. Uppvaknandet på söndagmorgon med varblåsor och ett rött uppsvullet ansikte var det sista jag ville ha när det närmade sig Interrail-tripp och svårigheterna att gapa under vistelserna i Zurich och Prag gjorde att måltider snarare blev ok istället för njutningar.

Etapp 1a: München - Lyon, Flyg
Etapp 1b: Lyon - Grenoble, Buss


Måndag kväll efter svenskhäng i Grennan anlände tågsällskapet från Bologna och kvällen blir ung för att vi ska orka upp till 0620-tåget dagen efter. Efter ett 3h-stopp i Geneve med kaffepaus och schackspel tar vi lunch-tåget mot Zürich och vårt första riktiga mål med resan. Till vår stora lycka är Hanna gästvänlig och tolerant nog att orka ha oss under sitt tak i 2 nätter och speedturistandet sparkar igång. Genom gamla stan, starbucks, öl, upp för kullen, starbucks, öl, bratwurst, Fifa, Karaoke, Starbucks och så vidare. Vidare till Prag. Det var förövrigt ungefär lika svårt att äta Gnocchi med stelt ansikte som att hitta en billig öl i Schweiz. Men i gott sällskap så överlever man väl även de hårdaste prövningarna.

Etapp 2a: Grenoble - Geneve, Tåg (ICE)
Etapp 2b: Geneve - Zürich, Tåg (ICE)


Incheckning på trippens första hostel hos tjecken med VÅRTAN. Ankomstmiddagen avnjöts med en fin Krusovics och "turistdagen" resulterade i bock på borgen, samt några barer och restauranter. Tyvärr för Prag så förstörde regnet lite av upplevelsen. Frukost on the go, nya skor på Clockhouse och fät Pizza. Med, på förhand, 5-8 minuters marginal på alla bytesstationer nedan såg Pragresan ut att bli en pärs, men plötsligt så händer det och alla förseningar gick vår väg.

Etapp 3a: Zürich - Mannheim, Tåg (ICE)
Etapp 3b: Mannheim - Fulda, Tåg (ICE)
Etapp 3c: Fulda - Dresden, Tåg (ICE)
Etapp 3d: Dresden - Prag, Tåg (EC)


Vidare "hem" till det tysktalande Europa, tillbaka till civilisationen och bort från det urturistiska Prag hamnade vi på ett hostel mitt i Wien-smeten. Redan första kvällen hittade vi vårt hak på en tvärgata till shoppingstråket. Sköna fotöljer, jämnårigt folk, trevlig personal och god öl gjorde oss benägna att återkomma även dagen efter. Trötta på tvångsbockning av sevärdheter tog vi en vända genom stan på ankomstdagen och låg i parken dagen efter för att som alla andra dagar söka upp en trevlig resto med ölrättigheter framåt kvällningen. (Ok vi kollade in den blivande EM-arenan men är man sportnörd så är man).

Första mötet med Wien blev en anti-EU-demonstration med en samling vänsterungdomar iklädda upploppsklädsel, anförda av en (röstmässig) AH-kopia. Spännande.

Etapp 4a: Prag - Pardubice, Tåg (EC)
Etapp 4b: Pardubice - Wien, Tåg (SC)


Snabbstopp i Bratislava. Inte värt att nämnas. Regn + öststat känns liksom... Som det ska vara. Vidare till Budapest och resans sista mål som vi på förhand bestämt att spendera våra sista 3 dagar i. Shopping, kaffe, öl och bad kan det nog sammanfattas med. Efter en regnig tisdag blev onsdagen helt underbart varm och vi unnade oss dessutom ett avkopplande turkiskt (?!) bad iklädda (tyvärr) endast tygstycken för härligheten. Tyvärr därför att vi stolt inhandlat var sitt par fint åtsittande Speedos på C&A dagen innan, men aldrig får man väl vara riktigt glad:). Det är inte utan att man känner sig som Krösus Sork när man med lätthet matar ut några 10-tals lök från närmsta automat. Härliga tider.

Etapp 5a: Wien - Bratislava, Tåg (REX)
Etapp 5b: Bratislava - Budapest, Tåg (EC)


Väl tillbaka på München Hbf blir man stoppad av en civilpolis som vill se Ausweis (pass). Frågar ut mig var jag varit och jag säger som det va att jag varit på semester i budapest och studerar i Mynken.

Polis: "Röker du?"
Cj: "Eeh nej"
Polis: "Jamen då måste du använda droger, för dina pupiller är såå stora (visar med fingrarna något i storleksordningen strutsägg)"
Cj: "Eeh OK. Jag är trött och har rest hela dagen"
Polis: "Jasså jaha, ha en fortsatt trevlig kväll"

Just som tyskarna återvunnet anseendet hos mig:).

Etapp 6: Budapest - München, Tåg (EC)


- Det kommer mera.. bam bambambam -

Kommentarer
Postat av: mamma

Vilken resa! Roligt att Du kommer hem snart!
Kram från mamma-liten

2008-04-11 @ 13:15:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0