sattyg och jävelskap

Varför finns det inbundna böcker? Jobbiga att ta med sig på buss och tåg. Kräver dubbelfattning i sittande läge och är avsevärt mycket tyngre än sin något smidigare pocketkollega. Är liksom resten av Sverige inne i Stieg Larssons värld nu och bävar för då det tar slut. Nästa projekt?

För varje timme på Securitas förundras man över hur dumma folk kan vara, eller vad sägs som att larma en rivningskåk som mer liknar en Schweizerost än en fd brödfabrik och därefter kommendera larmuttryck när däckarna reagerar på att det regnar in. För att inte tala om många kollegor som inte borde sett dagens ljus om intelligens var en vital livsnödvändighet.


Veckans lista

1. Stieg Larsson
2. Quirino
3. Kyle XY

Kort och gott

     

Dagens bästa måste ändå vara aik-"fansen" som tror att tamandi gör sig bättre utanför truppen. När ska de inse att laget inte är bättre? Hybris


Dagens nyhet
tillskrivs nya Kyle och nya Dexter-avsnitt. Perfekt!


Ps. Gubben till vänster är han som skriver alla stadsdelsmorden. Ds


Sommarsysslor

Att gå på fel datum och missa jobbet känns inte som en bra grej:) Konstigt att man inte fick sämre samvete än vad man fick. Anledningen ligger troligen i att jag hatar varje sekund jag sätter på det gråbeklädda företaget med sina underutvecklade anställda.

Plöjer Lars Bill Lundholms stockholmsserie nu. Börjar arta sig.

Idet

Var hade de varit alla åren? Människorna med neonfärgade piké(-tröjorna?!) och en välstajlad geléinbakad frisyr med tilhörande enfärgat kreditkort som slängs i baren likt korten på ett pokerbord. Jag som har längtat sen den gången i Båstad för två år sedan.

Det patetiska är inte de som är så av naturen. Det patetiska är de som tror att de är så. Försöker följa strömmen men bara flyter fel. Snabba Cash är tydligen sommarens mest lästa bok, men oddsen måste ändå varit hyfsade?

Varför kan inte jenkarna göra avslutande serier? Aldrig får man sinnesro nog...

Nostalgi

Minns ni OS -96? Den måndadslånga Coca-Colareklamen invigd av darriga händer. Väl ackompanjerad av Gloria Estefans Reach och tillika maratonmannen Lewis sista stora mästerskap. Det olympiska 100-årsjubileet borde ha, om inte hela IOK vore mutat, gått av stapeln i sin vagga Aten.

11 år sedan. 11 år gammal på väg in i tonåren. Trodde man att livet skulle se ut som det gör nu 11 år senare? Tänk om man kunde kika tillbaka.

Tänk om du kunde hälsa på dig själv i framtiden kanske inte är en så dum tanke om man vrider på tidsbegreppen.

Memories

Minns ni de små (!) leksaksbilarna som kunde bli robotar. Nu är den här filmen om de stora (!) robotorna som kan bli bilar. Beskyddarroboten: gul med två svarta fartränder. Gissa vad som svänger in på Örebros huvudgata 5 minuter efter filmen. Vad är oddsen?

En kort och stillsam visit i Örebro kändes som ett bra brott i min annars så trista vardag. Utflykter är underskattade och inte blir det sämre med god mat och trevligt sällskap.

Mina nuvarande "projekt":

- Lindamordet
- Maikäfer flieg
- Heroes
- Kyle XY

Har börjat sommarplöja böcker, varvat med heroes. Tyvärr har serien segat til lite runt avsnitt 10-14. Hoppas det blir bättre!

Bilen - Örebro - Heroes

Drönare

Andra, och för denna gång sista, natten präglades av effektivitet. Efter att tagit kontrollen bakom ratten betades de räddhågsna företagarna av som gräset i en fårhage. Efter att alla måsten var uppfyllda bjöds mobben på filmvisning i värtahamnen (Resident Evil 2 - igen!) och därefter 3 timmar Live [:Öht]-galan. (Förövrigt kommersiellt bs). Var någonstans låg det miljövänliga i att dela ut plastpåsar till alla besökare i Rio?

Hundpasset

Dryga två timmar till arbets"dagens" slut. Därefter välbehövlig sömn och förhoppningsvis lite fotboll innan det är dags igen. Att jobba natt är tungt. Att vara väktare känns outvecklande. Vad gör man här?

Svaret oavsett jobb: pengar.

Veckan som kommer: örebro, öl, öl, grill, öl. Man kanske hinner med en och annan fika och lite gym?

Smaken av Portugals bortglömda skatt: Super Bock börjar tyna bort i minnet. Den underbara veckan på Europas västra strand kändes avlägsen i våras och nu springer tiden iväg. Varför kan man inte spola tillbaka tiden? Sommaren springer ifrån mig utan att jag hinner blinka.

Att se fram emot:

1. Fredagsgrill hos Hübel (hela helgen dessutom!)
2. Skaftö/Spårö/Styrsö-Reunion 18e augusti!
3. Hälsa på min andra hemstad.
4. Sista arbetspasset 14e augusti
5. Münchenavfärd
6. Släktdag på Spårö? 
7. Transformers
8. Die hard 4.0
9. Ocean's 13
10. Sömn!

Mer eller mindre utan inbördes ordning väntar jag på avsnitt ur följande serier: Kyle XY, Friday Night Lights, Dexter, Desperate Housewives. Ska börja kolla Heroes i brist på annat.

hippt eller medelsvensson

Jag sällar mig till hyllningskören bakom jens lipidus - snabba cash som så många andra. Aldrig har man väl tittat snett på så många videobutiker och backslicks som nu? Kvällen avnjöts till en saftig stek på söder, tuggandes gamla minnen i trevligt sällskap. Tiden då man var Syte med sina nära och kära blossade upp och man insåg hur snabbt tiden ändå går.
7 dagar till det att körkortets provotid är utgången. Om 3 månader är det 4 år inryck. Hur gammal börjar man bli? Som tur är går tiden lika fort för alla (förutom Per Gessles hy).

Liten tanke bara. Följande finns att läsa på Snabba Cashs omslag:


"En kanonbok... den mest spännande och intressantaste bok jag läst på hela hösten...man kan inte få mer än en femma" (Gomorron Sverige, SVT)


Var det jag eller den kvasiradikala prettojournalisten som missade svenskaundervisningen?Lapidus - Spårö - Friday Night Lights - Dexter - Stockholm - 201an, stationshus och Lidingötåget

Fiaskon, fikon och sviskonHur kan man över huvud taget tro att man ska kunna bedriva utomhusaktivitet på de brittiska öarna? Förutom den äckliga maten, de blekfeta, rödhåriga och fula människorna så regnar det konstant vilket Wimbeldon år efter år är ett tydligt bevis på. Fiasko? kanske inte. Regnavbrotten verkar ju tyvärr vara lite av turneringens charm. Fem dagar långa matcher måste vara favoritsysselsättning hos alla och envar.

Sviskon = Zweschken

Fråga mig inte om fikon.Spåröskylten - Hersbyplanen - Båstadbryggan - stylad BerraDiddan - din nål i höstacken.

kalv på grönbete

Första dagen på nya distriktet lämnade mycket övrigt att önska. Glömda papper, rondförvirring och stress hjälpte mig att under söndagen utföra ett prickfritt rundåkande med sex timmars sightseeing som belöning. Faktum kvarstår dock att arbeta för Securitas inte är mer än ett resultat av slött jobbsökande. Nobbade polis och militärwannabes som får en kick av uniformen? Tur att man bara gör korta stand-ins.


Listan

1. Dexter
2. Sol
3. Boys like girls


En kväll i Djurgårdsanda:

6 backar, 3 mittfältare och en forward. Har Lagerbäck kommit till blåränderna? Hade det inte varit för djurgårdshjärtat och skadelistan hade jag placerat Siggi i Lagerbäckfacket. Facket där fotbollsdödarna, de okarismatiska steg4-utbildade grå männen, ligger och irriterar svenska folket. Vinner islänningen sm-guld är han förlåten. Blir det en hedrande 4e plats kunde han lika gärna spelat in karlsson, ceesay, boskailo, junegard och amoah för att bygga för framtiden. När ska människor få en sund sjukdomsinsikt och acceptera sitt öde?


Hösten kommer innan du hinner blinka.


 
Stadion - Ericeira - Linköpingshimmel
RSS 2.0