Orsaker

Det finns patienter som tror att man får feber av termometrar. Andra tror att krig kommer av vapen. De talar mot vapenbruk utan att tänka på att den yttrandefrihet som de utnyttjar har man bara i sjutton av de länder vilkas vapen de kritiserar.


--Viggo Starcke

>>I väntan på plats 7<<

Thiago Quirino da Silva

En mycket intressant kort-intervju återfinns på dif.se där 13-miljoner-förvärvet visar upp en imponerande låg sjukdomsinsikt:

"Vilka är dina främsta egenskaper som fotbollsspelare?
Jag är snabb och har bra avslut."

"Vem vinner den interna skytteligan?
Thiago. Jag har blivit bättre och kommer att göra massor av mål"

Konstigt att det såg ut som han sprang i motvind hela fjolåret. Kanske kom vindpustar på just honom när han lunkade runt på Stadion-mattan?


Den mest omfattande sjukdomen idag är inte lepra eller tuberkolos, det är snarare känslan av att inte vara önskad. >> Moder Teresa<<Livselixir

Kaffe är som kärleken. Man älskar det vare sig det är brunt, blont eller svart, men alltid lika hett.

Söderbröder blöder - [plats 8]

Ante Covic, Max von Schleebrügge, (Jheffrey Aubynn), Petter Furuseth Olsen, Petúr Marteinsson, Fredrik Stoor, Pablo Piñones-Arce, Eric Fischbein, Erik Johansson,Sebastian Senatore, Kléber Saarenpää,  Thom Åhlund, Anders Linderoth.


Nej det är inte Hammarbys startelva, det är listan med förluster. Att på en kovändning ersätta hela den defensiva uppställningen, byta tränare och samtidigt lyckas skola in en drös 20-åringar är verkligen att ge sig själv utmaningar. Hammarby kan, om man inte ser upp, råka ut för ett fritt fall och får inte orutinerade Tony Gustavsson ordning på spelet och truppen kan året sluta riktigt illa.

Om det är en tanke bakom det faktum att truppen i mångt och mycket domineras av 80-talister så är den verkligen intressant. José Monteiro (82) stannar trots intresse från MFF, skadebenägne Petter Andersson(85) har signat nytt kontrakt liksom Erkan Zengin(85), Sebastian Eguren(81) och återkommande Haris Laitinen(84). Intressant på nyförvärvssidan är den amerikanska ynglingen Charlie Davies(86) från Boston Uni. som enligt uppgift är båda snabb och målfarlig (15mål/16 matcher förra säsongen).

VIktigaste "nyförvärvet" är dock David Johanssons (82) comeback efter fjolårets skadebekymmer. VIkten av att ha lite rutin och kända inslag i backlinjen är av stor vikt om man ska kunna bygga från någonting. Tillsammans med Suleyman Sleyman och den återvändande Hellström (80) i målet kommer man ha en välkänd och solid grund att forma sina talanger kring. Återstår dock att se om HTFF-projektets talangmatning ger frukt i år eller nästa. Lyckan för alla Bajen-fans i år är ändå det faktum att det är svårare att åka ur än någonsin och lag som BP och TFF är sämre på varje postion vilka man än mönstrar på plan.

Viktigt att komma ihåg är att Paulinho fortfarande är kvar precis som Mikkel Jensen. Ska anfallsspelet fungera vill det dock till att mittfältet levererar och om Petter och Mikkel åker på skador igen måste man hänga allt på fjolårssuccén Eguren och den eviga inhopparen Lolo Chanko, vilket känns lite vanskligt med tanke på att man av tradition bara kan spela bra i en halvlek. (Hur länge blir det med ett halvt mittfält?)

Nyförvärv:
Emil Johansson (20, Degerfors), Heider Geir Juliusson (19, FRAM), Charlie Davies (19, Boston U.), Erland Hellström (27, Assyriska), Sebastian Eguren (löst efter lån), Haris Laitinen (Åter från lån), Alagie Sosseh (tvåvägskontrakt, HTFF), Fadi Malke (tvåvägskontrakt, HTFF), George Moussan (tvåvägskontrakt, HTFF).

Hammarbys startelva mot Odd Grenland på Cypern-lägret:
Erland Hellström - David Johansson, José Monteiro, Suleyman Sleyman, Gunnar Thor Gunnarsson - Erkan Zengin, Mikkel Jensen, Sebastián Eguren, Louay Chanko - Paulinho, Charlie Davies


--------------------------------
8. Hammarby IF
9. Halmstads BK
10. Örebro SK
11. Gefle IF
12. GAIS


Visa ord...

Alla konservativa är konservativa på grund av personliga defekter. De är veka av naturen, de är födda halta och blinda till följd av sina föräldrars lyx och de kan liksom invalider endast agera defensivt.


--
Ralph Waldo Emerson

>> I väntan på plats 8<<

Hur länge är man talang? - [plats 9]

Överraskningen från 2004, då Djuric fortfarande var en lovande talang, kommer få det svårt att klättra i tabellen mot föregående år. Fenomenent Dusan Djuric spåddes en lysande framtid för tre år sedan men har sedan dess avstannat i tillväxten. Trots ihärdiga proffsrykten (Az Alkmaar, Twenta m.fl.) har ynglingen valt att vara Janne Andersson trogen och på så sätt mist sin statuts som en av allsvenskans bästa mittfältare. Årets halländska framtidshopp sätts iår istället till Emra Tahirovic och Ajsel Kujovic som i höstas visade sig ha oanade kvalitéter när laget plötsligt började göra mål. Med Ajsel och Arvidsson på topp får HBK ett starkt anfallsvapen som helt klart håller en hög nivå, men är långt ifrån så bra att de kan bära ett helt lag.

För att säsongen inte ska börja som ifjol (0 gjorda mål långt in på våren) måste centrallinjen med Zvirgzdauskas (B), Larsson (B), Djuric (M) och Hasse Mattisson spela upp till sin förmåga. I och med att anfallsparet består av två renodlade targetspelare vill det till att Djuric som offensiv mittfältsspets serverar forwards med bearbetningsbara bollar. Det är dags att Dusan går från talang till stabil mittfältsspelare med hög lägsta nivå.

Noterbara förändringar i truppen sedan hösten är finska landslagets tredjemålvakt Markus Bahne tar plats mellan stolparna då Johansson har skadebekymmer och Sahlman längtar bort samt att Patrik Ingelsten nu återfinns i Kalmar. I övrigt har man bantat truppen på spelare som tidigare år varit 17e spelare och uppåt.

Som svar på frågan kan nämnas att Tobias Hysén fortfarande är en "talang" och att Dusan därför har minst två år kvar att etablera sig.
----------------------
9. HBK
10. ÖSK


Notis

Finnes:
Okarismatisk, feg och inkompetent semi-bonde med låg sjukdomsinsikt. Söker intriger för att gäcka svenska folket och visa pirayorna i drevet att det verkligen är han som bestämmer. Förkärlek till oortodoxa laguttagningar, se plattmatcher som underverk och anse att långbollar är rätt sätt att ge en tekniker bearbetningsbara bollar.

Främsta strategier

+ Uttagning efter antalet intima stunder med Lars. Gärna avslutat med en slät Taco-wrap med Salsa-sås.
+ Vid uddamåls-underläge används sista bytet för att säkra en intakt fyrbackslinje.
+ Vad som presterats under säsongen är egalt. Lars favorit-tidning KPs läsare får rita bilder av sina älsklingsspelare. Sidleds-daniel togs ut med motiveringen: "Han ser ut som en nallebjörn".
+ Vid brist på ytterbackar med speltid omskolas mediokra mittfältare för att lättare kunna undgå att behöva skola in någon ny.
+ Kriterierna för mittbackar är definierade på en omvänd skala. Viktigt med kommunikationsbrist, lojhet och avstannade hundrameters-löpningar.
+ Byten i halvtid sker absolut aldrig för att någon har varit dålig. Det brukar vara för att det regnar. Om det inte regnar så har nog den lokala puben extrapris på Tacobuffén eller frisören blonderingshappening.
+ För att pumpa in energi i laget ställer sig Lars vid sidlinjen med händerna i jackan och tittar. Lars tittar på sidled-daniels fasta rumpa. För det är ju därför han spelar. Sen sätter sig Lars och njuter.


image3image5 >> Ser ni likheterna? <<

"...när jag ser mig över axeln
på åren som bara gick
ser jag allt som gick förlorat
men också allting som vi fick


och vad säger man till nån
som vill börja om igen
då det redan är för sent
då man redan är på väg"Inte en gång till! Lars har haft sin revansch-chans i snart sju år. När ska Lagrell släppa skygglapparna och sparka karln. Fast det är klart. Han är nog antingen blind eller vad man i staterna kallar "retard".


Jantelagen personifierad

Tro inte att ni är något Sverige. Tro inte att ni kan spela ert eget spel mot stornationen Nordirland. Och.. Tro framförallt inte att spelare som är i matchform och som för mindre än två veckor sedan spelade Champions league är bättre än  fd europeiska medelmåttor, mitt i den allsvenska försäsongen. Vi måste ju vara realister!

Lars Lagerbäck mannen som ingjuter tron om Jantelagen i den svenska truppen. Mannen som tar oss igenom kvalen men som i slutspelen varken har kompetens eller karisma att motivera sina spelare. Mannen som ger oss fotbollsälskare ett skäl till att hoppas att vårt kära Sverige förlorar: Möjligheten till glädjedödarens avgång. Under de år den/det basat över våra gula hjältar har man aldrig sett en startelva som gett en hopp om bättre dagar.

Slut ögonen och ponera en kväll med sidleds-danne, taco-anders och hjälgumman alexandersson. Jag lovar, det är ingen mardröm. Det är Lars Lagerbäck, snäppet värre.


Uppfostran

>>Om ett barn frågar var regnet kommer ifrån, så brukar jag svara att det är Gud som gråter. Om han undrar varför Gud gråter, så blir svaret "förmodligen över någonting som du har gjort."<<

Apropå barnuppfostran. Minns ni tråktanterna på dagis? De existerar och gör fortfarande livet surt för framtidens ungdom. Att på ett tidigt stadie hämma uppfinningsrikedom och kreativitet genom strikta regler och uppstyrda, ofta återkommande, aktiviteter ger barnen myror i brallan. Annat är det med dagisfröknar utan en medeltida pedagogik-utbildning och ett minne som fortfarande sträcker sig till den tid då man själv sprang runt i allvädersstövlar och badade i lergropar. Förebilder som än har barnasinnet kvar och inte ser problem i alla olika viljor och drömmar. Våga vägra senila paragrafryttare i lunden där framtiden gror. Låt framtiden formas och utbildas av sina egna misstag och inte en förmyndares tillkortakommanden.

Dansk dynamit - [plats 10]

En nykomling som egentligen inte borde varit nykomling eftersom de aldrig spelmässigt fick lämna. Efter att få ha samlat krafter i superettan i två säsonger kommer ÖSK upp i finrummet med förnyat självförtroende och en trupp som med all säkerhet kommer etableras i det intetsägande mittenskiktet. Superettans och tidigare allsvenskans (?) bästa spelare Lars Larsen kommer, om han får vara hel, att leda sitt lag till en stabil 10e plats och kanske mer därtill.

För att laget ska lyckas kommande säsong vill det till att fjolårssuccén Halilovic fortsätter leverera och nyförvärvet Rodevåg håller samma klass som i Falkenberg. Truppen i övrigt ser oroväckande instabil ut, med stora frågetecken för defensivens rutin och pondus. Riddez är ett ännu oprövat kort inför den stora publiken och ska backlinjen bli någorlunda dynamiskt utformad vill det till att GIF-förvärvet Wikström tidigt finner sin plats. Förvärvet av IFK Göteborgs Richardsson kan visa sig nyttigt bakom denna sega backlinje.

Mittfältet har dock fler valmöjligheter. Allround-kunnige och defensivt starke Nordback bakom dynamon Larsen tillsammans med duracellkaninen Näfver och en nyvärvad Henriksson (alt. en hel Antonen?) kan skapa oreda i många allsvenska mittfältstrianglar. Noterbart är att fd ungdomsproffset Robert Walker och FM-stjärnan Frempong i år tillhör a-laget. Återstå att se om Patrick Walker vågar satsa på sin son (?!) i den allsvenska serielunken.


Uppställning i 1-1 matchen mot Åtvidaberg:


ÖSK (4-4-2): Richard Richardsson - Fredrik Samuelsson, Fredrik Jansson (Patrik Haginge, 46), Magnus Wikström, Glenn Holgersson - Ian Jeffs, Fredrik Nordback, Lars Larsen, Joel Riddez (K) - Nedim Halilovic, Yunus Ismail (Kristoffer Näfver, 67)'

enligt uppgift var Halilovic bäst på plan och noterades även för Närke-lagets enda mål.

----------------------
10. Örebro SK
11. Gefle IF
12. GAIS
13. Trelleborgs FF
14. Brommapojkarna


Hur man gör en lördag till veckans längsta dag...

Sov till klockan elva, masa dig in i duschen och kom inte ut för än lunchnyheterna. Koka över en tallrik fibergröt i mikron för att 30 sekunder senare upptäcka att sylten är slut. Av ren bitterhet bestämmer du dig för att äta knäckebröd med leverpastej och gurka, men inser när du plockar ner pastejen att du åt upp gurkan till middag. När du accepterat det faktum att leverpastej kanske kan ätas plant tittar du på förpackningen och upptäcker till ditt stora förtret att du kanske glömt paketet en vecka för länge längst in i kylen. Ost idag igen. Och då... tappar du en skiva på golvet som i slow-motion sprider sina smulor i ett vacker stjärnmönster in under kylskåpet och ut i rummet.

Varför vara bitter? Sätt på dig joggingskorna och spring på dina onda knän till Campushallen där du alibi-gymmar i ca 45-minuter för att sedan komma hem alldeles för sent för att hinna in och träffa den klasskompis i stan som du pratat med innan gymmet. Eftersvettas i ett godtyckligt antal minuter och ta sedan en vårpromenad och rensa tankarna. Blicka upp mot skyn och inse att livet inte är så styrt av krav och förpliktelser som vissa vill göra gällande.


Blå himmel, friska vindar och ett helt liv framför dig. Varför bry sig om gårdagen? (eller lördagen?)

Lördagstankar

Kärlek är vänskap som har fattat eld. Den är tyst förståelse, ömsesidiga förtroenden, att dela och förlåta. Den är lojalitet i medgång och i motgång. Den nöjer sig med det som inte är perfekt och tillåter mänsklig svaghet.

Kopojkar och Kongoleser - [plats 11]


Vem hade trott att 2006 var året då Gefle IF klarade sig kvar med allsvenskan med affischnamn som Makondele, Westlin och den halvtidsarbetande bonden Bernhardsson?

Inför årets säsong har halva den så framgångsrika backlinjen från fjolåret försvunnit och ersatts av div2-kompetens. Karlsson (AIK) och Wikström (ÖSK) lämnar troligen ett stort tomrum efter sig men tack vare att lagets allsvenska bottenkonkurrenter är så mycket svagare klarar sig GIF kvar med marginal.

De tidigare medelmåttiga djurgårdskongoleserna har blommat ut under ansvaret i de ljusblå och kan man behålla paret säsongen ut kan det sluta betydligt bättre än den något modesta 11-plats som nu tippas. Makondele imponerande under 2006 års säsong med att agera både framspelare och målskytt och skulle inte någon europeisk klubb börja dra i afrikanen efter en hygglig vår är det någon som fallit ur scoutingen.

Om Pelle Ohlsson vill få den stenhårda "Kalmar"-defensiven att fungera även kommande säsong vill det till att alla jobbar för varandra. Utrymme för utsvävningar från spelare som tror att de blivit lite för bra kommer bara att skada klubben och vikten av att nyförvärven Dahlén och Grim spelar upp till sin potential är av stor betydelse om defensiven ska ha en positiv och utvecklande konkurrenssituation. Nyförvärv som skapar irritation pga av ren och skär kvalitétsbrist är inte något ett lag önskar sig.

Uppställning i matchen mot GIF Sundsvall:

Peter Bergqvist - Andreas Revahl, Thomas Hedlund, Johannes Ericsson, Jonathan Hellström - Yannick Bapupa, Johan Claesson, Mathias Woxlin, Jonas Lantto - Johan Oremo, Tomasz Stolpa.

Värt att noteras är småskador på Makondele och Hugosson som annars vore ordinarie.


>>Korta nyheter<<

- Markus Jonsson (AIK) har fortsatta skadebekymmer. Landslagsbacken har i stort sett fått träningsförbud.

- Tyske vänsterbacken Jan Tauer är klar för Djurgården. I ett uttalande till FanTV anser den hårfagre att Qurinho
skulle platsat i vilket Bundesliga-lag som helst. Inte så konstigt då att han var rankad som 206a av 207 betygsatta spelare i Tyska andradivisionen om han missdömer spelare så lätt.

- Tom Åhlund kommer efter en tids semester fortsatt ingå i Hammarbys organisation. Återstå att se i vilken roll.

- Holmén, Larsson, Karlsson och da Silva Ferreira deltog igår på Brasiliens Jippoturné-träning. Vem kunde bry sig mindre?

- Zlatan tillbaka i landslaget. Aftonbladet: "12.44 Klackar: 12.48: Skojar". Vem kunde bry sig mindre?

------------------
11. Gefle IF
12. GAIS
13. Trelleborgs FF
14. Brommapojkarna


Omvälvande

Förväntningar. Boven i dramat Besvikelser. Förväntingarna tar udden av framgångarna och får motgångarna att slå än hårdare. Skulle man däremot sänka ambitionsnivån så att framgångarna blir lyckoelixir och motgångarna vardag nöjer man sig utan att försöka.


Är det så?

Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre.

Checklista för institutionaliserade föreläsare

 • Välformat stolsarsle som utmärks av ett för hårt åtdraget skärp som är alldeles för smalt för att ens likna något ur en modern garderob.

 • Tröjan som används dag efter dag är av modell + 1 och liknar något som mormor stickade för 15 år sedan, men eftersom personen i fråga ägnat sig åt att doktorera har inte verkligenheten kommit ifatt honom.

 •  Standardskämten som har finslipats över en 10-årsperiod sitter nu som limmade mellan vändingarna av OH-arken och de spridda skurarna av pinsamma skratt låter troligtvis alltid lika ljuvt för någon som egentligen är byggd för att stirra på en dos-prompt.

 • Den gråa ansiktstonen flyter lätt ihop med de lika färglösa betongväggarna en molning dag (i värsta fall även i extremt solljus).

 • Praktexemplaren rör sig ofta i moln av stickande ingrodd svett som vid närmanden framkallar kvälvningar.

 • De "nya tentorna" är ekon av en svunnen tid och är i 99 fall av 100 ett hopkok ur den gedigna samling som uppstått efter år på en och samma kurs.

 • Till allas stor förvåning har alla spelbolag stängt spelen på vad han/hon/den/det ska ha på sig på nästa veckas föreläsning eftersom oddsen för "allt annat lika" endast ger pengarna tillbaka.

 • Vinters väl nötta vildmarkssko byts under våren mot sandaler och tubsockor för att om möjligt, i maj, våga sig på en sandal utan strumpa. Detta förutsatt att nagelsaxen kan klippa de förhårdnade tånaglarna.

 • Definitionerna har rabblats så många gånger att stödpapper är överflöd.

 • Relationen till frun är strikt matematiskt och barnen är endast grå parenteser till definitionen på livsbrist.

 • den monotona stämman framkallar snarkningar, av en ren reflex, och halvtimmes-långa power-naps resulterar ofta inte i mer än en missad illustration av en godtycklig mängd.


>> I väntan på plats 11<<


Underbara stunder

Frihet är att vakna trött klockan sju på morgonen bara för att upptäcka att det är lördag så att man kan dra täcket över huvudet och somna om.

>>inför plats 11<<

Lugnet efter stormen

Efter två veckors helvete: magont, ångest och nervdaller kommer friheten. Sinnesron och möjligheten att njuta av de friska vårvindarna. Aldrig har man brytt sig så lite om två veckor som man gör nu under påsk-upptakten. Kanske finns det ändå någon som tänker på oss utarmade och sönderslitna i-studenter när schemat de kommande två veckorna lätt skulle kunna lagts i någon samhällsvetarlinjes regi.

Spännande möte igår : en trevlig herre från radiotjänst kom och ringde på och som alla vet har jag ju bott utan TV i 2 år (eller hur?!). Mannen mötte mig med ett brett leende och försökte skämta till det att jag inte satt upp namnet på dörren (taktiskt värre), för att i nästa andetag skärpa rösten och på ett intrigant sätt insinuera att jag undanhållit staten denna ljuva tv-summa som går rakt ner i de svarta hål som kallas utredningar (alternativt kobra och uutiset). Efter att på ett övertygande sätt, med stoora ögon, lyckats övertala den mindre lättlurande kontrollanten fick jag ta ställning till om det var okej om de markerade alla TV-dörrar med lappar. Eftersom jag om 2 månader inte längre bor i denna lilla kub, så såg jag min chans att sätta dit alla pårökta trapphus-spanjorer och ser nu fram emot dörrtapetseringen (hade tänkt att sno en dekal efter ett godtyckligt antal tequila =>blir roligast så)

Måste inte Ryd bli det lappglesaste stället i Sverige? För inte tittar väl studenter på TV? Kanske bara talar för mig själv.


Insomnia...

Sömnen sorterar tankarna och städar undan i hjärnkontoret. Vi får plats med en ny dag, en ny känsla och nya upplevelser på vägen. Det är nästan så man kan ana sig till doften av såpa på morgonen!

Ambitioner

När jag blivit rik, har fått en egen cykel och har råd att dricka öl till frukost - då tänker jag sluta skriva poesi och rätt och slätt vara motbjudande.

--Dylan Thomas

>>I bakvattnet av plats 12<<

fågel eller fisk - [plats 12]

Från fjärde till andra plats - i Göteborg.


För ett år sedan var de stadens fjärde lag. I år har makrillarna klättrat i Göteborg, men sjunker i tabellen.

Fjolårssäsongen överraskade GAIS betvivlarna med ett välorganiserat spel, kryddat med klassvärvningar från england och karibien. Trots att förlusterna av mittfältseleganten Stephensson (AIK) och strikern Keane (IFE) kommer göra sig påminnda kommer göteborgslaget in i det sista kämpa om en plats i nedre mittenregionen. Nyförvärven av Ponomarev (fd KFF), Dahl (Lyn), Wibrån (ÖIS), Suma (ÅFF) och Holmqvist (HeIF) imponerar och kan Roland Nilsson få ihop laget på ett lika beundransvärt sätt som i fjol kommer de bli en obehaglig överraskning för många topplag.

Försäsongen har blandat och gett. Uddamålsförluster mot ÖIS och Öster, lika mot ÖSK och vinster mot Bois, Häcken och J.Södra talar för att man möjligen är på rätt väg men fortfarande har endel att jobba med. Precis som alla allsvenska lag försöker man skylla spelbristerna på "världens längsta försäsong". Vad som fallit mellan stolarna är det faktum att även Superettan har en försäsong?

I helgens 1-0-seger mot Södra visade sig GAIS nyförvärv Tóto vara en riktig praktflopp och makrillarna gjorde inga som helst anspråk på att föra eller dominera matchen mot superettorna.

För att de grön-svarta supportrarna ska kunna njuta någon del av säsongen vill det till att de allsvenska veteranerna Jankulovski, Gudmundsson och Nicklasson (m.fl?) tar sitt ansvar och hjälper det nya gardet mot ett gemensamt mål. Utan spets är kravet på gedigna laginsatser enormt.

Träningsmatcher:

Häcken, 3-1
Öis, 0-1
Landskrona, 4-2
Örebro, 1-0
Öster, 1-2
J.Södra, 1-0
---------------------
12. GAIS
13. TFF
14. BP


Vår tids lögnare

Att vara politiker är som att vara fotbollstränare.
Man måste vara tillräckligt smart för att begripa spelet.
Och tillräckligt dum för att tycka det är viktigt.

>>i väntan på plats 12<<

Sanning eller lögn...

Hjärnan är ett underbart organ. Den startar direkt när jag vaknar på morgonen och stannar inte förrän jag kommer till skolan.

>>tänkvärt inför plats 12<<

fundering...

Hur ofta sitter man inte och undrar vad man borde gjort annorlunda, vad man borde gjort som man valde bort och vad man inte valde bort. Vad ska man göra annorlunda? Är inte det inte livets uppgift att bjuda på det oväntade. Kanske har man inte valmöjligheten. Kanske har man det.
Det krävs kraft och kapacitet att ta sig över livets alla hinder. För varje gång växer man sig starkare och i sinom tid är dåtidens hinder, framtidens möjligheter.

Säg inte att du hatar, säg inte att du avskyr, se möjligheter i allt du vill och allt du måste göra. Att "leva som man lär" kan tyckas vara en lättuggad klyscha men ack så eftersträvansvärd och svåruppnåelig. Kanske borde varje persons aktioner vara mer prestigelösa och omgivningens förväntingar ett drivmedel istället för en ångestkälla.

Ska man våga när man har chansen eller ska man vänta och förbanna det man inte gjorde? Frågan ter sig lättbesvarad, men kanske är den avvaktande vägen, vägen till framtida lycka. Hoppet är ju som bekant det sista som överger en vilsen själ.

Dags att leva upp till förväntningarna? - [plats 13]

Var ligger Vångavallen?

Tjångavallen är ett vedertaget namn i den i drevet bespottade Allsvenskan. Europas blott 26e?! bästa liga kan inte, även om storstadslagen vill, hävda att den är mycket bättre, när "brö-gäng" som pågarna från vår sydligaste spets överlägset spelar (!) sig till en plats. Inför säsongen har man i TFF-lägret drömt om spelare som Ademoulo, Moström, Hemberg, Haynes, Ingelsten, Sypniewski och Fischbein men drömmarna har malts ner och verkligheten blev så mycket krassare. Trots att Ademoulo, åtminstone på pappret, fortfarande är aktuell är säsongens två mest namnkunniga nyförvärv inte mer bekanta än att de skämde ut sig i assyriska under fiasko-säsongen 2005. Erik Sundin och ex-Södra-spelaren Cetinkaya skänker givetvis bredd till den annars superettan-betonade klubben och tyvärr för BP kniper nog skåningarna den sista platsen till nästa års serie.

Fjolåret vittnade om en stark defensiv mentalitet och ska "nykomlingarna" lyckas hålla sig kvar vill det till att man spelar efter sina resurser och låter hemmaarenan leva upp till sitt välförtjänta ök-namn.

Likheterna med sina nyuppflyttade kollegor är värvningsmässigt slående. Oönskade storlagsspelare får ofta en andra chans i småbrödraklubbarna, vilket nyförvärven av Bengtsson (MFF), Wihlborg (do) och Fegler (fd MFF) väl symboliserar. Positiva aspekter med denna filosofi är möjligen att väckt revanschlusta, för år på avbytarbänken och i skuggan av stjärnorna, ska pumpa in energi och kampvilja i truppen som når framgångar genom lagarbete, inte individuella prestationer. Självklart är det inte något en klubb önskar, men måste man, får man se det från den ljusa sidan.


13. Trelleborgs FF

To do or not to...

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.


--Mark Twain--

>>I väntan på plats 13<<

Alternative Thoughts

I've never know whether it's good to be alternative or not. well, if it means not being slave to the commercial pressures of the multinationals and still surviving, then surely it's good. If it means being a bit amateur, a crappy copy then i'd say it was bad

Allsvenskan 2007 - Den oskrivna boken

Aldrig har väl en allsvenska på förhand varit så fattig på favoriter. Fjolårsmästarna gör försök att aspirera på titeln "hetast i allsvenskan", men det går inte att komma ifrån att landsortslaget vann serien på en domarmiss. Inte på så många år har väl ett lag vunnit på att så många varit så dåliga.

Det är även intressant att se hur ett stort silver kan ge supportrar och partiska krönikörer luft under vingarna och beskriva de egna med lovsång och överord i drivor. Spelare som Gabriel Özkan kan måhända ha färgat allsvenskans höst, men mot vilket motstånd? Upp till bevis, andra året ska som bekant vara svårast (trots att lag efter lag motbevisar klyschan).

Allsvenskan 2007 kan och bör bli ett nationellt mellanår. Efter fjolårets massimport av spelare från öster och väster har det i år, överlag, köpts inom gränserna. Entré i högsta serien gör talangfabriken där de tre storas avdankade får en andra chans. Ironiskt nog fortsätter det för Bergtoft på samma sätt som under hans tid i Djurgården. Rivjärnet ådrog sig i 0-5! matchen mot AIK (är inte livet underbart) en skada som håller honom borta i dryga halvåret. Tyvärr måste man nog säga att BP riskerar att hamna i samma fälla som Oddevold, Assyriska och Enköping. Ett år för talangerna i Allsvenskan och truppen är länsad när det är dags för superettan igen. Raset rakt igenom andra-ligan kan verka omotiverat, men en trögstartad nysatsning kanske inte hinner ta form innan man inser att verkligheten är en helt annan än glansdagarna på Råsunda och Stadion 2007.

Lagerlöf, Bergtoft, Talebinejad, Guterstam och Rickardsson är alla bekanta för den trogne allsvenska supporten, men bakom dessa är det tunt och hoppet står till att talanger som Odelius, Runnemo och Haglund växer ut till sin fulla potential. Den sista försmädliga 14e platsen i serien som i år är den enda som resulterar i nedflyttning kommer ägas av BP när man summerar säsongen i november. Publik - och intressemässigt spelar laget i en helt annan division och snittet var till och med mediokert i Superettan. Drömmen om talangfabriken som blommade ut får nog vänta ytterligare några decennier.

Det är alltså dags för en favorit i repris: CJs otippade allsvenska tippning.

14. Brommapojkarna


>>>>Korta nyheter<<<<

Djurgården - Enköping 6-0 (Qurinho 4, Kennedy, Jones)

Provspelande nigerianen Kennedy, 17 år, stod för en teknisk och fartfylld insats med ett mål och två assist, men var ändå i skuggan av matchens man, flopp-brassen Qurinho som nätade 4 gånger och dessutom spelade fram sin afrikanska kollega. Värt att notera är Jan Tauer som kommer allt närmare ett kontrakt med blåränderna.


AIK - Brommapojkarna 5-0 (Mendes 2, Rubarth, Khari, Burgic)

Efter 5-1-vinsten mot Hammarby senast plockade AIK ner BP på jorden. Glädjeämnen var comebackande Rubarth och Pavey samt att man, borträknat Gefle (4-4) inte har släppt in mål på försäsongen.


Hammarby - Syrianska 1-1 (Paulinho)

Hammarby blandar och ger. Parollen från tidigare år att bara spela bra 45 av 90 minuter verkar hålla i sig. Truppen är i gungning och än står det inte klart vilka HTFF-spelare som kommer hamna under tvåvägskontrakt mellan div2 och allsvenskan. Det ryktas om att en drös 16-åringar kommer göra a-lagsdebut under året. Återstå att se om Gustafsson vågar blotta strupen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0