Det visste ni inte

GB = Glassbolaget är svenskt. MEN uppköpt av holländska Unilever precis som en mängd andra nationella glassbolag (Tyskland: Lagnese) och har av misstag antagits ha lanserats utomlands. Fel fel fel som brasse skulle sagt. GB försökte sig på norska marknaden men misslyckades och finns idag under Unilevers hjärtsymbol i enbart Sverige och Finland.

Hade föreläsning idag om Innovation och KreativitÄt. Föreläsaren var nog allt annat än just det och framförallt okarismatisk och tråkig. Som Gunnar Rehlin. Och Bög-Strängnäs. KreativitÄten visade sig så till vida att han hittat F:et för fet stil i ordbehandlaren och lyckats göra en power-point-presentation. Där tog det stopp.

En ppt utan färger, punkter och alldeles för mycket text på sina ställen. Underbart. Lägg därtill att det regnade sate när jag trippade ut ur LMU:s huvudingång iklädd piké och shorts. Underbart.


Snart!


Bra resultat

Sebastian Larsson går in och imponerar i comebacken. Äckel-elfsborg spöar äckel-kalmar och Svennis tappar 2-0 till 2-3. Kanske inte så bra, men lite roligt är det:)

Efter två dagars München-strapatser är jag nu halvt om halvt slut och snart bär det av till en sista middag med Lidingöbesöket.

Johnossi imorrn.

Besök hemifrån

Som vanligt när det gäller kombinationen: Carl Johan och besök så öppnar sig himlen och München visar sig från sin allra bästa sida. Inte. Kanske tur då att mamma köper ett paraply. Då kommer det ju inte behövas, det är väl så det fungerar?!

28 poäng klara från höstterminen. Produktutvecklingen och Qualitätsmanagement rullade in i veckan och snart nalkas kanske den värsta sommaren efter Securitas 2006. Eller åtminstone det värsta Juli med... TENTOR!

Snart ses vi igen och i sommar kanske du tar med dig solen ner hit!

"Vår"

Totalt omotiverad att börja kötta skola mitt i regnet och den dystra Münchiska våren. Sommarterminen kommer gå i ett nafs och snart sitter man där mitt i tentaskiten och önskar sig bort. Bort till Linköping, bort till Oslo och bort till Lidingö. Dit alla nära och kära finns utan bekymmer och tyska checklistetentor.

Let there be light!


Snabbvisit

Hem tidigt torsdag för att träffa alla nära och kära och hela vägen från oslo i buss kom hon åkandes. Plötsligt så händer det :)

Har i praktiken sovit bort hela dagen idag och är precis nyvaken. Orkar inte riktigt sitta och blogga så jag avslutar med att meddela att jag klara Qualitätsmanagement (notera det underbara Äet i mitten) och att Dif snart ska ta emot Gais på Stadion. Brukar ju sluta sådär.


Oroligheter

Sov oroligt. Frös oregelbundet och drömde att mina läppar svullnade upp till något i bananstorlek, men vaknade upp i samma skick som jag somnade, och tur är väl det.

Det har börjat växa fram en lista över personer som irriterar mig extra de senaste dagarna. Simon Bank bland annat. Okunnig, dryg och besserwissrig fotbolls"expert" som egentligen inte har en aning, men får betalt för att köpa brylkräm och fläka ut sig i diverse bilagor.

Övriga på listan orkar jag nog egentligen motivera, men jag kan ju göra ett tappert försök.


Nile-Eric Johansson - för att han helt enkelt måste vara dum, om inte annat ser han dum ut.

Per Johansson - Inte för sitt spel utan för sin totala avsaknad av mediaträning (se klipp på fantv/diftv)


Nu orkar jag inte vara bitter längre. Sök på bloggen så kan ni säkerligen snickra ihop min topp 100.

Viel Spass

Adressändring

eftersända = nachsenden

Tyvärr finns varken handlingen eller ordet i den tyska postens vokabulär. Mina inskrivningspapper skickades tillbaka till ursprungskällan när det visade sig att jag hunnit adressändra. Duktigt.


Listor

Fulast

1. CJ efter en dag i alperna. Senapsgul och uppsvullen

2. Vårtmannen på Hostlet i Prag. (den var GROV, jag lovar)

3. Amputanterna* i Wien (Fula och fula. Det var väl synd om dom också)

4. "Stela-gubben" i Wien som jobbade med att stå still men rörde sig hela tiden. Ni vet en sån som tjänar pengar på att spraya sig i guldfärg?

5. Gubben på badet i Budapest som fann en tjusning i att sträcka ut ryggen och slänga runt med armarna i tron om att han såg ståtlig ut.


Snällast

1. Tunnelbanebiljettkillen med ett porslinsöga i Budapest som varken kunde engelska eller tyska men alltid log brett när vi kom och skulle åka.

2. Servitrisen på Bistro Castro. Kommentarer överflödiga.

3. Jag såklart. Fast det blir ju lite genomskinligt om jag står först på alla listor. Jag menar: hur svårt ska det va?!

4. Gubben som erbjöd 200 Forint för 1 Euro, när växlingskontoret gav 230. Smart kille och säkert inte speciellt snäll, men han såg ju timid ut (några pengar blev det dock inte).

5. Servitören första kvällen, fram till att han tog ut ockerpriser för kaffet och några brödbitar. Turister.


Fullast

1. Calle. Vet inte om han va stört trött eller om jag lyckats supa han under bordet, men en sak är säker. Han vaknade inte av 18?! samtal när jag blev utelåst från rummet.

2. Engelsmännen i Wien lär ju blivit fulla efter middagen. Så de får stå med här också.

3. Killen som släpades likt en överdimensionerad ryamatta längs gatan med konstigt namn +Körut i Budapest.

4. Tanten på pianobaren som förkunnade att en närsittande gäst absolut ville ligga med henne.

5. Bartenders skåpsuper i Budapest. Respekt eller inte, lite alkis är det.


Förbryllning

För att återknyta till förra inlägget så måste jag tyvärr revidera min fläskkänsla en aning. Efter att nyttja Tobbes våg idag har jag noterat en ny bottennotering: 80.3 kg. Vad fan händer?! Dags att biffa upp sig för beach 2008 som verkar bli något i stil med en vecka.

För att spinna vidare på innovationsrikedomen så måste jag tyvärr erkänna för alla trogna läsare att den inte infunnit sig idag heller.

Grovtabell vid utlandsomräkning:
chf => *6 kr (dom jävlarna tog uttagsavggift också)
ckr => /2.5
eur => *10
skr => /3.5
frt => /27

Tilläggas bör väl att man inte behövde vara mattesnille för att ha ett hum eftersom alla länder gillade att dubbelmärka priserna med euro och det är ju lite lättare om ni ser ovan.

Absolut

Ligger man här och känner sig lagom fläskig efter två veckors öldrickande och icke-tränande. Inte kom man undan idag heller, men en Weissbier kan ju alltid slinka ner. Eller kan och kan. Det är ju livsmedel i Tyskland och framförallt Bayern och äta bör man...

Med tiden får man perspektiv på resan och börjar finna guld och gruskornen.

Men nu lyckades ju mitt ressällskap plita ner listor före mig så jag måste ju gå och bli innovativ. Lättare sagt än gjort så här under spöktimman.

Återkommer

Home sweet home

Här har man bespottat tyskar till höger och vänster i bloggen och så kommer man till Wien efter dryga veckan i Frankrike, Schweiz och Tjeckien och känner sig som hemma när man får prata tyska igen.

Resan tog sin början när jag checkade in till Air France: München-Lyon. Vidare med flygbuss till Grenoble där en helg med Tobbe väntade. Öl på kvartsflaska och en utebbande förkylning skulle toppas med snowboard på lördagen, vilket också blev fallet. Efterspelet tog däremot udden av upplevelsen av andra åkdagen i alperna... någonsin. Uppvaknandet på söndagmorgon med varblåsor och ett rött uppsvullet ansikte var det sista jag ville ha när det närmade sig Interrail-tripp och svårigheterna att gapa under vistelserna i Zurich och Prag gjorde att måltider snarare blev ok istället för njutningar.

Etapp 1a: München - Lyon, Flyg
Etapp 1b: Lyon - Grenoble, Buss


Måndag kväll efter svenskhäng i Grennan anlände tågsällskapet från Bologna och kvällen blir ung för att vi ska orka upp till 0620-tåget dagen efter. Efter ett 3h-stopp i Geneve med kaffepaus och schackspel tar vi lunch-tåget mot Zürich och vårt första riktiga mål med resan. Till vår stora lycka är Hanna gästvänlig och tolerant nog att orka ha oss under sitt tak i 2 nätter och speedturistandet sparkar igång. Genom gamla stan, starbucks, öl, upp för kullen, starbucks, öl, bratwurst, Fifa, Karaoke, Starbucks och så vidare. Vidare till Prag. Det var förövrigt ungefär lika svårt att äta Gnocchi med stelt ansikte som att hitta en billig öl i Schweiz. Men i gott sällskap så överlever man väl även de hårdaste prövningarna.

Etapp 2a: Grenoble - Geneve, Tåg (ICE)
Etapp 2b: Geneve - Zürich, Tåg (ICE)


Incheckning på trippens första hostel hos tjecken med VÅRTAN. Ankomstmiddagen avnjöts med en fin Krusovics och "turistdagen" resulterade i bock på borgen, samt några barer och restauranter. Tyvärr för Prag så förstörde regnet lite av upplevelsen. Frukost on the go, nya skor på Clockhouse och fät Pizza. Med, på förhand, 5-8 minuters marginal på alla bytesstationer nedan såg Pragresan ut att bli en pärs, men plötsligt så händer det och alla förseningar gick vår väg.

Etapp 3a: Zürich - Mannheim, Tåg (ICE)
Etapp 3b: Mannheim - Fulda, Tåg (ICE)
Etapp 3c: Fulda - Dresden, Tåg (ICE)
Etapp 3d: Dresden - Prag, Tåg (EC)


Vidare "hem" till det tysktalande Europa, tillbaka till civilisationen och bort från det urturistiska Prag hamnade vi på ett hostel mitt i Wien-smeten. Redan första kvällen hittade vi vårt hak på en tvärgata till shoppingstråket. Sköna fotöljer, jämnårigt folk, trevlig personal och god öl gjorde oss benägna att återkomma även dagen efter. Trötta på tvångsbockning av sevärdheter tog vi en vända genom stan på ankomstdagen och låg i parken dagen efter för att som alla andra dagar söka upp en trevlig resto med ölrättigheter framåt kvällningen. (Ok vi kollade in den blivande EM-arenan men är man sportnörd så är man).

Första mötet med Wien blev en anti-EU-demonstration med en samling vänsterungdomar iklädda upploppsklädsel, anförda av en (röstmässig) AH-kopia. Spännande.

Etapp 4a: Prag - Pardubice, Tåg (EC)
Etapp 4b: Pardubice - Wien, Tåg (SC)


Snabbstopp i Bratislava. Inte värt att nämnas. Regn + öststat känns liksom... Som det ska vara. Vidare till Budapest och resans sista mål som vi på förhand bestämt att spendera våra sista 3 dagar i. Shopping, kaffe, öl och bad kan det nog sammanfattas med. Efter en regnig tisdag blev onsdagen helt underbart varm och vi unnade oss dessutom ett avkopplande turkiskt (?!) bad iklädda (tyvärr) endast tygstycken för härligheten. Tyvärr därför att vi stolt inhandlat var sitt par fint åtsittande Speedos på C&A dagen innan, men aldrig får man väl vara riktigt glad:). Det är inte utan att man känner sig som Krösus Sork när man med lätthet matar ut några 10-tals lök från närmsta automat. Härliga tider.

Etapp 5a: Wien - Bratislava, Tåg (REX)
Etapp 5b: Bratislava - Budapest, Tåg (EC)


Väl tillbaka på München Hbf blir man stoppad av en civilpolis som vill se Ausweis (pass). Frågar ut mig var jag varit och jag säger som det va att jag varit på semester i budapest och studerar i Mynken.

Polis: "Röker du?"
Cj: "Eeh nej"
Polis: "Jamen då måste du använda droger, för dina pupiller är såå stora (visar med fingrarna något i storleksordningen strutsägg)"
Cj: "Eeh OK. Jag är trött och har rest hela dagen"
Polis: "Jasså jaha, ha en fortsatt trevlig kväll"

Just som tyskarna återvunnet anseendet hos mig:).

Etapp 6: Budapest - München, Tåg (EC)


- Det kommer mera.. bam bambambam -

Prag -Wien

Fran ett regningt Prag till ett soligt Wien.

De nya skorna börjar nöta pa lilltarna och snart blir det till att utnvýttja calles tejpförrad för att rada bot pa turistingsyndromen. 5 dagar kvar till hemfärd och ytterligare tva städer ska bockas av.

Dags för nat typiskt Österrikiskt. Känns som det är hyfsat besläktat med det Bayerska. Men vad gör man inte:)

Zürich

Efter några dagars frånvaro pga av att bloggsidan ska byta nån rutin så kommer jag till skott först nu. Sista kvällen i Zürich, efter mellanlandning i Geneve igår, bjuder på nåt Uncle-Bens-liknande och tågplanering inför Prag imorrn.

Dagarna i Grenoble var näst intill perfekta om det inte varit för att mr Rookie åkt snowboard utan solkräm. Uppvaknandet i söndags efter Lördagens åkning och helgens fest blev allt annat än angenäm. Uppsvullen likt en vattenballong och sårskorpor som efter en eldssvåda vinglade jag runt och tyckte synd om mig själv och än idag, 4 dagar senare, sitter resultatet kvar och jag längtar till jag kan gapa utan att hela ansiktet rör sig.


Klättrade och gick  till ett utsiktstorn på 900 m.ö.h idag. Ganska stolta. Så vi belönades med Bratwurst, Öl och Starbucks.

Praktiskt med kontakter förövrigt.

RSS 2.0