Helt nytt liv

Från det sydländska livet i München, med oräkneliga "gå ut och ta en öl"-kvällar, restaurantbesök, biobesök och parkpromenader är man nu tillbaka på den gamla banan. Regn, upp på cykel, in i c-huset och någon grå lektionssal. Regn, hem och byt om, tv (det var länge sen), alibiträning, dusch och kårallen. Mer regn, spagetti och köttfärssås, baljan och allt det man lärt sig sakna. Sport på tv och snart innebandy i den röd-vita dressen. härligt härligt men farligt farligt.

Tiden som klf har varit intensiv, lärorik på sina håll men framförallt extremt rolig. Rolig på det viset att på lära känna de två årskullar man annars på sätt och vis missat. rekommenderat.

Vad har hänt sen sist?


- Sverige tog 5 medaljer (0-4-1), en fler än mitt tips. Men precis som jag sa kom de i sporter som ingen egentligen bryr sig om.

- Djurgården har 4 raka segrar. Känns som om man börjar bli människa igen!

- Tack alla som lånat ut soffor och extrasängar! (Nisse, Tobbe, Calle, Emma, Emelie, Andreas) och framförallt bör väl hela världen tacka Nisse som inte strypt mig än.

- Jag som trodde att det bara var tyskar som var administrativt efterblivna. Det är tydligen inte bättre här hemma.

- här åker man utomlands och läser ALLT på tyska i ett år. Man ska ha förståelse för utbytesstudenter som inte kan språket JA! men inte för de som inte försöker.


Premiär

Aldrig varit där. Sof/Utedisco.

Sitter framför mtv och kollar på janet jackson - together again. Låten ligger typ på 6e plats på mtvs Top 10 @ 10 - animals. Måste ju vara lejonen i videon och inte janet dom menar (eller med den frisyren är det ju inte lika klart).

Dåligt gjort

Sitter här och kämpar mot sviterna från gårdagen. Bier nach wein, macht ein schwein.

har varit sjukt dålig på att uppdatera, men har sedan sist hunnit med balkonghäng, münchen hoben, togasittning och ytterligare ett klf-tillfälle.

Återkommer när magen säger OK.

doping

Mitt medaljtips var nog inte helt åt helvete. 3 silver och ett fråntaget brons hittils och inte lär det bli några fler. Sitter och undrar vilka konsekvenser det får när Bolt och Phelps visar sig vara dopade. Eller får vi äntligen världsrekordhållare som man kan lita på och beundras av?

Nisse upptäckte just ytterligare prov på aftonbladets dubbelmoral. I tider av anti-slimmat-kroppsideal-tider lägger man ut My boobs are OK som länk till "het musikvideo". Fattas väl bara att de börjar intervjua någon bland de 99% av befolkningen som faktiskt är nöjda med mer i plånboken, för att inte tala om när de släpper en artikelserie för att hylla vår älskade förbundskapten.

Såg Elisabethtown igår och det slog mig att det var en kopia av Garden State (eller tvärtom), och att Helén redan bläddrat igenom dn-artikeln som behandlade ämnet (tror det var den i alla fall).

>Läs och var glad, vet aldrig när det blir roligt nästa gång<

Vad är det som händer (!?!)

Full(t) upp de första dagarna med de nya studenterna om ni undrar över den skrala uppdateringen. Kollade just besöksstatistiken på bloggen och möttes av en kurva som pikade på 160 unika besökare i förrgår. Vad händer?

Helgen blir till att vila upp sig och träna ikapp lite. Öl och smärthet är inga fränder.

vek runt hörnet vid ågatan igår och sprang på ett par mitt i akten. Spännande att låta overallen falla efter en fyllekebab.


>Om ni undrar så vet Sofi Fahrman allt och hur allt ska klä sig<

annars så kan ni ju alltid slå upp de trestaviga akronymerna om ni har tråkigt.

Gåtan är löst!

>Därför klippte Zlatan upp shortsen<

Just som jag trodde vi hade blivit snuvade på konfekten...

Idag börjar de nya och vi träder in i rollen som klassföreståndare med våra fina svarta skjortor. Direkt efter presentation och upprop bär det av till hufvudstaden och Plain White T's (igen!).

Begåvning

Aftonbladdret fortsätter att överraska. Fortsätter att mata det svenska folket med viktiga och välskrivna nyheter.

>Zlatans mode<

trevlig läsning.

Nya tider

Igår skrevs näst sista kapitlet på mitt utlandsår. Nu väntar bara avslutningen, upplösningen och värderingen av året genom tillgodoräkningen. Det är bara hoppas att allt blir som man tänkt sig, kan ju bli lite stelt och tråkigt annars (för att citera ett fd befäl).

Sitter nu här och slöglor på argentina - sverige i damfotboll. Missade tydligen att svenskorna gjort 1-0, för fram till nyss var jag ganska nöjd med den fortsatta kräftgången. Undrar om Mendieta och Mendieta är släkt... (Kanske är som att förknippa alla Svenssons med varandra?!).

Bläddrade igenom lite gamla inlägg och slogs av mina ständigt återkommande ordspåken och tänkvärda citaten. Här kommer dagens.


Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944)
"Livet har lärt oss att kärlek inte består i att stirra på varandra utan att se i samma riktning."

*Saint-Exupéry fransk författare och yrkesflygare


ps. sitter och glor på OS-simningarna nu. Varför är alla typ junisar? ds


framtiden

Sitter och multitaskar bäst jag kan. Pluggar Unternehmensführung und -planung, hjälper Andrea med datorn, chattar, dricker kaffe och lyssnar på tysk pluggmusik. Ni vet, eller ja nån säkert, lugna låtar. Vanligtvis pluggar jag till hetstrance eller indie, men de tyska tenta-perioderna kräver ett mer avkopplande inslag.

Imorgon blir det mer plugg och kontraktsskrivande, fredag tenta och klf-utbildning.

Förövrigt så känns det som jag skiter i OS. Fullständigt. Kanske får tid att ändra åsikt när spektaklet drar igång i det smogtäta Beijing. Liten lycka upplevde jag i alla fall idag när jag fick höra om nyheten att damfotbollslandslaget förlorat mot Kina. Skönt.

Min OS-prognos

Guld: 0
Silver: 2
Brons: 2

Vem eller vilka som tar vad vet jag inte. Damfotbollen blir det i alla fall inte.

Gissning? Troligtvis kammar Alshammar hem ett Silver... som vanligt. Nystrand klarar inte av favorittrycket och hamnar på en hedrande 3e plats efter att blivit omspurtad av två anabola- och självförtroendepumpade amerikaner. De övriga två medaljerna kan ju komma i kanot, längd med klüft eller nån meningslös sport som bara får uppmärksamhet under OS. Kast med liten grek eller motsvarande.

Är förövrigt lämnad åt mitt eget öde i Nisses tvåa när han tyckte det va roligare att umgås med sin respektive. Go figure.


Sakna(t/r/s)

Imorgon bär det tillbaka till slätten, Linköping, Linkan och Linkeboda. Hålan man saknat i ett år nu. Eller ja. Kanske inte "staden" utan snarare mäniskorna i den. Ner och bort från ön som, precis som de senaste 5 åren, kommer saknas och tidsmässigt ytterligare ett steg från München som jag redan saknar. Så nära men ändå så långt bort.

Tillbaka till oktober fest!

Amsterdam

Staden som aldrig sover? Eller alltid?

Åkte från en regnig del av Europa till en annan. Från en Gayparad till en tredje och från det snälla Sverige till det überliberala Holland, där man verkar få göra det mesta och ingenting. Prostituerade, Coffeeshops och inte bara unga som lyssnar på "geting på burk"  (kanske har och göra med det där knarket). Ställer mig kluven till policyn när man blir erbjuden kokain på gatan. Känns betydligt oskyldigare med Lisabons haschtomtar.

Hur som haver så kunde vi dansa runt till tonerna av laidback luke, fredde la grand med flera i 6 timmar utan jointar, men med 25cl öl i plastglas och kinamat på papplåda. Synd att regnet kylde upplevelsen av loveland trancefestival bara.

Första dagen fick vi faktiskt några soltimmar på stranden innan himmelen öppnade sig senare på kvällen.

Av det kulturella hann vi med Anne Frank och var nära Heineken-bryggeriet och van Gogh (ibland borde man ju träffa haren.)


- är det bara jag som inte är imponerad av bilder tagna av iPhone?
- holländare är sjukt långa (måste bo många masajer där)
- hela landet är konstgjort.

schteker

ligger på hotellrummet i amsterdam och lyssnar på uno svenningsson.. imorrn blir det trancefestival och på söndag hemresa. inte långt kvar til linköping och skolan igen (slipper iaf projektledning i höst.. jejj!).. men oj vad jag längtat ner (upp från münchen, ner från sthlm) under tenta-helvetet.. snart är man där och hur sjukt det än känns är jag närmare slutet än början på min utbildning..

auf wiederhören

RSS 2.0