del 1 av 7

Snart så. En timmas ordbajs here we come. 1h och 46 min till pennan börjar värmas upp. 2h och 46min till den brunnit upp av överhettning. Hur kan de tro att banka utantillkunskap någonsin leder till livslångt lärande och tillämpningskunskap?

Inte mycket jag kan göra åt saken nu.

Återkommer!


Skräckupplevelse

Knack Knack.

Idag var ho faktiskt trevlig och pratade med sin flyende svensk! Otroligt. Kanske var för att hon ville ha nåt i sin lagringsgarderob som står inne på mitt rum. In kom hon traskandes med sina... läderbyxor!!! Jag som tyckte det var läskigt nog att se dom ligga på stolen i hallen. Nu har jag sett dom in action.

Knock Knock.
Who's there?
The interrupting Cow
...Mu!

Nästan i klass med den röda kepsen.

I övrigt så blev det inte mycket till plugg igår, men desto mer idag. Nyheten om att "den jobbiga tyskan" flyttat från mitt framtida boende var ju helt klart glädjande:)! Hoppas bara herr Stress kan skicka kontrakten nu.


Stau

Härlig dag igår! Upp med tuppen klockan halv  9 och avfärd vid 10 i tron om att man runt tre skulle få dra på sig matchdressen och smeka upp Heidelberg i brygga. Efter 4h i bilkö insåg vi Münchners att det var lönlöst, vände hem på första avtagsvägen vi sett på 4h, åt på donken och anlände till München åter vid 17.

7h i en bil för att äta på McDonalds. Underbart.

Tur att kvällen ryckte upp helhetsintrycket med fisksoppa, ost, vin, inflyttningsfest och dunka dunka på Pure. (Nära hem skadar ju inte direkt).

Syrak

Pratade just med "ze german" att jag "blivit erbjuden ett rum hos en kompis" och hon blev aningen syrak gewesen. Det är nog inget orimligt antagande att februari månad kommer vara stel, om inte alldeles benhård, och alldeles alledeles vidrig inte bara ur boendeperspektiv utan även i pluggavseende. Hittade tentadatum för Werkstoffkunde des Maschinenbaus 1 inatt: 22/2. Bra för lovet! Och OJ vad skönt det kommer vara den fjärde März klockan förmiddagsfika då man plitat ner 34p på papper.

Inte vågat gå ut ur rummet sen "samtalet" med rädsla för dolkhugg och diverse andra bakhållsangrepp.

Klockan 11 imorgon lördag bär det av mot Ludwigshafen för "Pokalspiel" mot Heidelberg. 3*20 effektiv, men ack så snabbt avverkad, tid mot löftet att lockarna faller. Hat-trick som Verteidiger (back) är en bedrift. En än större bedrift vore att nolla heidelbergarna som tydligen ska vara duktiga. Någonting säger mig att tyskarnas duktighetsskala är något förskjuten i förhållande till den svenska.

För er som gillar att ställa samma fråga dag efter dag:
Tentor: 31/1, 1/2, 8/2, 14/2, 18/2, 22/2, 4/3
Pwt's: 14/2
Innebandy: 26/1, 3/2, 10/2
Lekman: 23/2
Skidor: 1/3
Flytt: 1/3

"Händelserik" månad.

done deal

Plötsligt så händer det


14/2 20.30


Blogghelvetet vägrar (!) vänsterjustera och avfetta texten så ni får stå ut med det här. 1/3 är det nya tider. Nytt rum, nytt boende.

Velputte tvåtusen

... står inte längre på 50-50 utan snarare 20-80, med muspekaren på "Skicka".

Löfte: Om jag gör hat-trick på Lördag ska jag raka av mig håret. Sist jag gjorde hat-trick (förutom i studentserien) var i juniordebuten 2000. Så ni kan kanske vara lugna ni som darrar av fasa.

Zukunft

Dags att vela igen. Dagens våg bär elementen: "Jobbig tant" och "Troligen slarviga mitbewohners". Ska man flytta?

Tysken glömde att jag skulle kopiera idag, men vad gör väl det när tentan verkar vara biff.

Gör ett tappert försök att se Chariots of Fire nu. nästan så det religiösa skitsnacket i början sänkte mig. Intressemässigt.

ovanor

Halvvägs in i gegen die wand ligger jag här 31 minuter efter spöktimmens slut och bävar för att påbörja ännu en vecka med kugghjul. Om bara 11 dagar ska det sitta och sen är bollen i rullning och stannar inte för än i mars. Långt borta, men ändå så nära inpå.

Lördagen blev en kväll att minnas.

"Vad gjorde ni i lördags?"
"-kollade namnsdagar i kalendern"

Spanjackfest, mintpulver, Sherry och två håglösa försök att komma in på klubbarna inom gångavstånd från Maxvorstadt. Det genomtänkta beslutet att spotta vakten på ryggen (inte jag) resulterade i att den lilla, blåsta knubbiga saken kom fram till mig (!) och skrek Mother Fucker 15 gånger. För att någon minut senare hämta sin bespottade kompis som utdelade ett slag i magen på undertecknad. Vad gör man?! Tur att det var en liten klen sak med ring i höger öra.

Keinohrhasen i fredags fick mig att nästan lyckas lyssna sönder "Apologize" på två dagar. Snabbaste låt-flugan hittils i så fall. Filmen i övrigt tål att ses om för att greppa alla tungvrickningar.

Tillbaka till framtiden.

du hör ju inte

.. men du lyssnar ju inte

Nerkrupen, ihopkurad, klarvaken och lika ensam som så många gånger tidigare i mitt hörn bakom tvättställningen på kaulbachstrasse. Ensam sånär som på Bertil, men han fortsätter tyvärr att tiga efter alla dessa år. Tiger som muren.

Till skillnad från Keinohrhasen har Berra faktiskt sina bruna öron och kommer fortsätta ha det så länge han inte lämnas ensam med Leo uppe på ön. Morgondagen bör väl nog kanske vikas åt plugg hur ogärna jag än vill, hur ska man lägga upp det? Så lång tid kvar och så tråkigt med Drehmoment, Fliessgrenzen och Kerbwirkungszahlen. (Tiden stannade för en kort sekund).

Friday Night Lights kommer med ett nytt avsnitt inatt! En bra serie som inte har uppehåll. Börjar önska att vårt kära kuvösbarn Kyle XY stannat i dvalan och inte försökt tjusa publiken med sitt bortkomna pojkleende ytterligare en period.

--
"Den som sätter högt värde på sina vänner är ofta själv guld värd." 
- Majorie Holmes

--


 

Keinohrhasen - Plain White T's - the Notebook


 


tyska upplevelser

...helgkoma...

bävar för att stiga upp imorgon.. USCH! groteskt mycket tvätt och den ska bannemej vara klar till lunch! och där med basta.
-<>-
ett litet "tack för svaret, det kommer till stor användning"? nej då... en gång är ingen gång. två gånger är det slut på det roliga:)!
-<>-
upplevelse (1) på bio i förrgår: alien vs predator 2: dubbad. helt underbart när tyskarna ska försöka sig på att göra inlevelsefyllda skrik under jaktscener då slemmonstren invaderar colorado springs. Lite skoj att det var Predator från den gamla Schwarzenegger-blockbustern... dåligt påläst.
-<>-
apropå dubbning. die insel <=> the island. ni som sett den vet att klonen är tillverkad och uppvuxen i ett amerikanskt lab och således talar jänkerska. Orginalet, organbeställaren, är skotte och har således skotska som muttersprache, om filmen ses på orginalspråk=engelska. Hur tror ni tyskarna väljer att nyansera dialektskillnaderna?
Precis.
Inte alls.
Man kan tycka att det är en småsak men snälla det finns poänger i dialektskillnaderna som mr tysk missar.

inte lätt när det är svårt. stackars sate/ar.
-<>-
upplevelse (2) eller snarare förundran. En dum jävel (troligtvis tysk maskinstudent, vad annars) klädde av sig naken och krälade 50m på isen utanför kafeterian kl 1500 idag torsdag. Det dinns idioter och sen finns det de som inte förstår bättre. Hoppas för hans egen skull att han har en godtycklig bokstavskombination i sina journaler.
-<>-
av någon outgrundlig anledning kom jag att tänka på min smått sadistiska tyskalärare i början av gymnasiet som tvingade oss (bland annat) att nöta in "der erlkönig" av Göthe:

"Wer reitet so spät durch Nacht und Wind?
Es ist der Vater mit seinem Kind.
Er hat den Knaben wohl in dem Arm,
Er faßt ihn sicher, er hält ihn warm.


Mein Sohn, was birgst du so bang dein Gesicht?
Siehst Vater, du den Erlkönig nicht!
Den Erlenkönig mit Kron' und Schweif?
Mein Sohn, es ist ein Nebelstreif.


Du liebes Kind, komm geh' mit mir!
Gar schöne Spiele, spiel ich mit dir,
Manch bunte Blumen sind an dem Strand,
Meine Mutter hat manch gülden Gewand.


Mein Vater, mein Vater, und hörest du nicht,
Was Erlenkönig mir leise verspricht?
Sei ruhig, bleibe ruhig, mein Kind,
In dürren Blättern säuselt der Wind.


Willst feiner Knabe du mit mir geh'n?
Meine Töchter sollen dich warten schön,
Meine Töchter führen den nächtlichen Reihn
Und wiegen und tanzen und singen dich ein.


Mein Vater, mein Vater, und siehst du nicht dort
Erlkönigs Töchter am düsteren Ort?
Mein Sohn, mein Sohn, ich seh'es genau:
Es scheinen die alten Weiden so grau.


Ich lieb dich, mich reizt deine schöne Gestalt,
Und bist du nicht willig, so brauch ich Gewalt!
Mein Vater, mein Vater, jetzt faßt er mich an,
Erlkönig hat mir ein Leids getan.


Dem Vater grauset's, er reitet geschwind,
Er hält in den Armen das ächzende Kind,
Erreicht den Hof mit Mühe und Not,
In seinen Armen das Kind war tot."


Inblick i helvetet: Fucking Garching

http://www.youtube.com/watch?v=jQJoM2gg_7o

Där håller jag till när jag matar maskinkurser. 30 min utanför stan, vid en kärnreaktor. Den härdsmältan den sorgen.

var är världen på väg

Öppnar dörren och kliver in. På stolen närmast dörren ligger ett par svarta läderbyxor. Det i svarta läder. Den dagen jag tvingas bevittna den sjuka kombinationen hoppas jag tiden kvar kan räknas på två händer.

Roat mig under dagen med "Unternehmensführung und -planung" och att knäcka ryggen över bibliotekstolens ryggstöd. Somliga kräver inte mycket för att ha kul.

tack för senast

Visst, tyskarna har blivit bättre på att dubba men snälla! Tänk efter. Såg just Die Insel (aka the Island) på Pro 7 och allt var frid och fröjd (speciellt Scarlet) till man närmade sig slutet och en avgörande scen där huvudpersonen och hans klonpappas två skilda dialekter spelade stor roll för twisten. Vad gör tyskarna? De kör samma röst på båda rakt igenom, trots att den ena är amerikan och den andre skotte i filmen. Hur dumt får ett folk vara?! Revolt.

Trodde Layer Cake skulle vara nåt, men knark och svett orkar jag inte med just nu. Mer spännande att se basshunter få ett glas i huvudet på youtube. Äntligen.

känsla

Har en svag aning om att signatur Agora har rätt kass musik och filmsmak. Men vad vet väl jag. Vad vet väl jag.

Ligger och äter småtimmar innan det blir dags nanna kudde inför morgondagens maschinenelemente-dribbel på bibblan. Hör ni! Carl Johan pluggar på ett bibliotek och ja det är fortfarande lika kasst, men tyskar och studieplatser verkar inte vara en gångbar kombination.


"Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det."
Samuel Baulder

Veckans News

Min, Eriks och Magnus lilla skoltidning i 5an. Julle hund, bluddernyheter och korsord.

- Marion Jones bakom lås och bom! Det är så dopare ska behandlas.

- Knivdåd i Linköping

- Beltran skiter jag i.

- Domarna i Ricardomålet. Härligt att de greps i natt för ytterligare en misshandel. "Oskyldiga".


Så. Nu tröttnade ja på att verka seriös. Visste ni förresten att Maskinelement är tråkigt? Otroligt men sant.


Lyssna på de här tre låtarna:

Die Ärzte - Junge
Colbie Caillat - Bubbly
Fountains of Wayne - Valley Winter Song

Påminner inte inledningen i alla låtarna varandra?


"Knivskärning"

Vad händer med Linkeboda när man befinner sig på annan ort? Fjärde knivdådet inom ett halvår och ännu har jag inte att det var någon av de man bryr sig om som råkade ut. Så det är ju alltid nåt. Kanske infödingsmaffian som snittar varandra, men bäst hittils måste vara att den sista i raden hade "fått en raket i magen" enligt de första rapporterna. Lång kniv.

Och inte fan säger/skriver man "knivskärning"?! Skärpning ta mig fan.

Har förlorat minst en halvtimme nu på morgonen enkom beroende på att "Det" ockuperat köket, kokandes någon suspekt Lippsk röra. Alltid är det något nytt. "Nämen" tänker väl ni?! jodå, jag kan ju inte sno mjölk av henne om hon är i köket! Eller hur.

Så där är man ju körd...

"Sevensleeper"

Svenglish. Lyckades pallra mig ur sängen halv 11 idag och har nu varit så duktig att jag installerat ordboken och slagit upp den groteskt långa lista av wirtschafts-ord jag plitade ner igår. Tänkte inte skriva så mycket om München nu för det har inte hänt speciellt mycket sen jag kom. EG såg ut som vanligt och "Det" har itne gjort något speciellt.

Tänkte betygsätta filmer jag sett på sistone. Den som orkar läsa, läser. Den som inte gör det kan dra något gammalt över sig och hoppas att jag får inspiration till nästa gång (bilder är förövrigt uppe t.o.m juldagen).

5C
The Notebook [Se]

4C
Underbar och älskad av alla [Rolig och dumt svensk]
Shoot Em Up [Skön och påfallande lik Crank]
Tjenare Kungen [Två svenska 4or, när hände det senast]

3C
The Lookout [Blev påmind om Disturbia, Memento och The Score, kanske bara jag]
Resident Evil 3: Evil Extinction [Hemska pest]
Splash [Den var väl gullig]
Surf's Up [Som all andra animerade]
Supersugen [Dum, men rolig emellanåt]
Mr Woodcock [Ganska meningslös]

2C
American Pie 6 : Beta house [Öl, sprit och sex]
I am Legend [Postapocalyptisk action á la Resident Evil/Dawn of the Dead]
Behind the Mask ["Skräck" i ny tappning] 
Parfymen [Fick se den i 4 omgångar för att bli klar]

1C
The Hulk [Pinsam]
--
Arn får vänta på piratreleasen.
--

obotligt trött

Ibland vill man inte gå upp. Eller ganska ofta egentligen, men vissa dagar är värre än andra. Idag var en sådan. Upp efter ynka fyra timmars sömn och sedan försöka hänga med på övning och därefter läsa in till första tentan. Det gick hyfsat men långt ifrån bra och inte gjorde det saken bättre att kaffemaskinen strejkade på rasten efter en timme.

Nu efter en power-nap är jag om möjligt ännu tröttare och funderar på att sova bort hela kvällen. Låter givande va?


Back to reality

16.36 rullade Air-Berlin från Berlin-Tegel in vid gaten på Franz-Joseph Strauss i München. Av och in i verkligheten klev man, föga medveten om hur vidrig årets februari kommer vara i jämförelse agmed sina föregångare. München under ett grått täcke som på något sätt stängt in värmen och gav mig möjligheten att åka till innebandyn iförd endast mjukisar (de med den suberba lagningen) och en tröja.

Dagens händelse måste ändå utspelat sig i Tegels säkerhetskontroll där man tydligen har Alu-jobbare eller annan inkompetent massa. När datorn åkt genom röntgenmaskinen ber herr Nogrann mig att öppna datorn och starta den. Först ber han på tyska och jag förstår men tycker att det verkar ytterst märkligt, varpå jag ser ut som ett frågetecken. Genast övergår han till engelska och jag startar datorn tillslut. Sen ska jag stänga av den och han viskar till sin alu-prao att "haha, där kunde vi sett om han haft nåt pinigt", troendes att jag bara är en oförstående turist. Jag slänger några irriterade svenska kommentarer till efterföljande tobbe som pratar tyska med massan. Som då förstår att de verkligen gjort bort sig. Vinst.

"Vi skippar och kolla hans dator. Den förra verkade bli lite sur." Tro fan det.

Är väktare idioter i Svedala, kan ni ju tänka er hur de är i Dyskland. Tårta på tårta.

Nu när jag gått igenom min packning på plats har jag upptäckt några glömda föremål: ett par nya byxor, min vitaminburk och badmintonracket. Den kommer säkert fyllas på vad det lider, men viktigt dock att 4 tortillaspaket (stora) och 5 tacokryddpåsar kom ner. Viktigt viktigt.


Inom en överskådlig framtid kommer nya bilder publiceras på:

diddelurk.bilddagboken.se

...för er teknikgenier som inte förstår er på facebook. Nutidens pest.


Dags för återfärd

Borta bra men hemma bäst. Vad är borta och vad är hemma? Kan nog snarare kalla det hemma (München), hemma hemma (Linköping) och hemma hemma hemma (Lidingö). Alltså var är borta? Inte hemma.

Idiot på Soap bar: "Det är våra platser det där"
Vi: "Men ni sitter ju inte, ni dansar ju"
IpSb: "ja men det är vårt bord"
Vi: "Vilka sitter på den här sidan då?"
IpSb: "Inte ni", "Er kompis (Nisse) står 20cm för långt till höger"
Vi: "OK"

Dessutom dansade han som om han åkte dressin eller var tattare på en segelbåt modell större. Alltid lika spännande att inspektera Stureplansklientelet. Backslick, der Hammer, brun-utan-sol/solarie och fejkblondiner. Check. Känns himla naturligt.

Fredagen bjöd på bastu, vinterbad, rådjurstek, kortspel och badmintonlottning. Tyvärr kom jag inte upp i normal standardoch fick tacka för mig i semifinalen. Småkronorna fick sota för två hjärndöda perioder medan Kalla krossade allt motstånd. Ibland är man stolt svensk. Eller ganska ofta. Alltid.

Vem bryr sig?

Fastnade framför Betnér igårkväll. Någon Stå-Upp från Göteborg och jag som tyckt han var vettig tidigare. Nu får han ändå ge sig. Så förbannat övertygad om sin egen förträfflighet och allvetande. Kunde bry mig lika llite om hans åsikter om islam som jag gör om Kungafamiljens 2007 som sänds på ettan as we speak. Madeleine står och ljuger i TV om att hon tycker ryska barnhem är intressanta, samtidigt som praktexemplaret Silvia ler sitt nya plastleende och bräker på svensk-tyska.

Himla fyndig touch på programmet. Linné 300 år. Vad fyller knugen?


RSS 2.0