Hå o Hej med farbror Frej

"Säger FRA-motståndarna nej till den nya signalspaningslagen säger de ja till en återgång till en oreglerad situation för signalspaning i luften, med avsaknad av integritetsskydd. FRA:s sökbegrepp är inte byggda av ord, utan av tekniska variabler. Den trafik som inte träffas av sökbegreppen passerar obehandlad förbi och kan inte lagras, skriver försvarsminister Sten Tolgfors."

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1496131.svd

Lidingön ni vet... med många in

eller hur är det? Lidingöbor är dryga, snobbiga, lever på pappas pengar och kör runt i en z3 de fick i 19-årspresent. Mest bara för att. Kurser läser man på SU om pappa inte kliat lite ryggar för att få in dig på handels och en sommar. ja vad vore inte en sommar utan veckorna i båstad och på gotland, tillsammans med solariebruna, fejkblonderade donnor posandes med putmunnen och stora glasögon, väl ackompanjerade av din lika solariebruna tvättbräda och det brylkrämstunga backslicket. Icke att förglömma: den lätt uppknäppta skjortan, helröret på kortet och den intensiva släggan  som far genom luften till tonerna av (i bästa fall) swedish house mafia. I värsta fall har väl någon lurat i dig att "bag in da box" eller någon annan hjärndöd dänga är "jävligt på" i sommar och dansgolvsinfernot firas med en shot i baren. "Det är vår jävla låt grabbar".

här ligger jag i ett par reservkalsonger och läser om baader-meinhof ligan: "röda-armé fraktionen". Tydligen så har någon nästlat in fattig bonddräng i spellistan också. Bytt. Goo goo dolls - slide. igen.

Slut

Sista tre dagarna gick väl ungefär så fort som jag hade trott. Helt utmattad efter tentorna började jag i torsdags packa och röjaoch nu, två dagar senare, har diverse kläder, lakan, handdukar, skor, block, böcker och lite annat smått och gott åkt i soporna. Ändå sitter jag här vid gaten på flughafen med en nätt övervikt på 7 kg som den något disträa incheckningskillen missade. Vad som är mindre roligt däremot är att jag måste checka om i Berlin och troligtvis åker på det där.

Snart i svedala. Mina glas och klubbor är redan där. Det viktiga.

Klar med München

Sista tentan idag. Kunde ha slutat roligare men just nu känns det inte som det spelar någon roll.

Nästan ett år av upplevelser, utflykter, tentahets, bundesligakval och öl är över och inom två veckor är jag tillbaka i Linköping. Det går fort ibland.

Salzburg, Innsbruck, Liechtenstein, Zurich, Wien, Prag, Bratislava, Rohdorf, Budapest, Stuttgart, Galtür, Bremen, Grenoble, Geneve, Oslo och Ingolstadt har jag hunnit med och det är ändå så mycket mindre än vad jag borde ha hunnit. Nürnberg, Augsburg och Regensburg för att nämna några resmål som inte "hanns" med. Heidelberg var nära men föll på stau mellan München och Ulm. Leipzig fick stryka på foten för Stockholm och Wildschönau  vände vi bara i så det räknas knappt.

Om en vecka blir det Amsterdam dessutom. Härligt.

Vad finns det att berätta som ni inte redan läst er till i min blogg?

-- Jag har varit delaktig i att sätta müncheninnebandyn i rullning och från hösten kommer det troligen satsas mot de högre divisionerna även i tysklands 4e stad.

-- jag har nu 19 weissbierglas att stoltsera med när jag kommer till linköping. Märken som saknas får jag söka i helgen. (Hofbräu, Ayinger, Unertl, Herrnbräu).

-- Har blivit skadad av tyskarnas Umlaut (tyskt Y). Börjat skriva Ä med två prickar och A. Trots att skiten finns på det här språket också.

Imorgon hoppas vi på att jag får mitt Schein i Statik und Festigkeitslehre (8 friska) och att Abschiedsfeier fortskrider i en skön stämning. Bis später.Inför match i Ingolstadt - Festligt - Det kan göra ont att bo i Glockenbach - Tysk reklam - Tillbaka i September!

5 down. 1 to go

Egentligen 2 kvar, men den sista (8/8) räknas inte riktigt till helvetet, utan ligger bara och darrar på avgrundskanten. Hela historien runt den kursen och den tentan har däremot inte bara ställt den tyska skolan i sin sämsta dager utan även grundat en obotlig avsky mot allt vad hetstentning, tyska proffessorer och stjärtgossar heter. Nåja. Inte alla proffessorer. Inte han idag. Inte Hartmut.

Efter att fullständigt mosat, i första hand Ola, i 60 minuter mjuknade han under betygssättningen och gav oss alla tre respektabla Noten för att han beundrade vårt initiativ att studera utomlands. Det ska premieras sa han och önskade oss lycka till i framtiden. Tack och bock. Där ramlade csngränsen och den vidriga Produktionstekniken in.
Frukost på Myra - Garching var fint utsmyckat när vi kom ut en dag - Viktor och Ola uppe i Olympiatornet - Middagsoas hos Simon under Tenta-p

Kommer ihåg senast

...då satt jag på en(en av få besökta) föreläsning i, håll i er, Ringvorlesung: Mitarbeiterorientierte Unternehmensführung 2 och streamade Dif-Lsk och mådde dåligt. Den numer flyktade Ottesen rumlade in bollen i 88e och blåränderna kom undan med ett nödrop. Det var början på raset.

Sedan dess har inte bara Sverige skämt ut oss och förstört mitt intresse för landslagsfotboll de närmsta två åren, utan Djurgården har tagit strålande två (TVÅ!) poäng på 9(!) matcher. Inte illa pinkat av en islänning och hans tjångagäng. Men djurgården är ju djurgården och vad vore väl inte ett supporterliv utan stunder av illamående.

Inne på sista dödsrycketn. Imorgon kommer jag må dåligt i 30min innan det är dags att mata (med betoning på just MATA) in Projektmanagement på knappa 24h. Må dåligt undrar ni? Ja man kan väl inte göra annat än just det om man sitter på en muntlig tenta och inser att man inte kan svara på en fråga. Spånbildning, slipning, fräsning och gängning. Där har ni ett highlightutdrag från Fertigungstechnologien. Det enda som är roligt nog är att räkna bokstäver i tyskarnas oändliga ordsammanfogningar.

Förövrigt så har Arndtstrasse 2 3OG i dagsläget två problem:

1. Det stinker sate från toan (nej jag har dragit dagens kablar). Troligtvis är det duschavloppet som rymmer en döing eller motsvarande.

2. En nyinflyttad tyska i "hallen" som hör till tvilling-wgt på andra sidan densamma. Hon tar för sig minst sagt. Har nog hittat lösningen till kanadickens toapapperproblem. Tada! vi har inte använt 2 rullar på en halv dag. Snålerisnålera. Inte mitt problem så länge rullarna räcker till på söndag.

Kanadensiskan är förövrigt pedant. Lite skönt faktiskt.Hur f-n kan man dricka Ouzo frivilligt? - Har Pierce Brosnan erövrat Mynken? - Hanna fick uppleva Flauchergrill också - Paraglidarna - Diskussion över en bit kanin

snyggt

hade ju varit just snyggt om jag försovit mig idag. mobilen hade dött under natten, så det var ett rent under att jag är uppe nu.


Stjärnmysteriet i Expressen:

 "Stjärnan jagas - av fransk klubb" *

 "Här knockas stjärnan - av egna målvakten" **


Är det det samma "stjärna" måntro? Ljusvattnets Henry eller vad han kallas (Petter Andersson) spelar definitivt inte i blått och Stefan Ålander i Sundsvall skulle inte jag kalla stjärna (ingen i allsvenskan egentligen).

"Stjärna i svår krasch på touren"***

Att stjärnan dessutom cyklar tour d france gör ju stjärnkonceptet mer förståeligt.

"Så blev han en stjärna"****

Våra frågetecken verkar rätas ut mot slutet?

 "Stjärnans prislapp: Sju miljoner kronor"*****

Men ack så fel jag hade

---
* Petter Andersson
** Stefan Ålander
*** Nån cyklist
**** Robin Söder
***** Dulee Johnson

Det är tanken som räknas

Sitter här på min hårda lilla klappstol och drömmer mig bort till en musikspellista som spottar ur sig kärleksballader och andra relationsrelaterade musikstycken på repeat.

...tung är tyska för tuning. Om det ändå vore tanken som räknades, men tyvärr låter ju inte "pluggtanken" faktat fastna om man faktiskt inte gör slag i saken och gräver ned sig i skiten.

München fyller 850 år och jag sitter inlåst på Arndtstrasse. Tänk vad man hade saknat livet här om sista tiden varit lika bra som hela året! Nu kommer man nog behöva tid att smälta tentorna och upploppsstressen innan man verkligen kommer längta ner igen.

Precis som alla andra dagar så närmar sig regnet framåt middagstid, så mitt i eländet sitter jag ändå här med ett litet leende på läpparna och njuter av min skadeglädje. Skadeglädje över att de gärna kan fira staden i regn och glädje att jag valde att ta dagens löprunda vid 3-snåret.

Torsdag, Fredag och Lördag blir tre intensiva dagar. Insamling, utdelning, avfirande, städning, packning, inhandling.Ronny begrundar Husfestens förtäring - Ola är bara halvt nedslagen inför teckningshelvetet - Andrea i parken - Förväntasfulla fans i Salzburg - Paret med svaret i Innsbruck - Midsommarfesten med stort M

Var tog den veckan vägen?

6 dagar till målgång. 8 till hemgång.

var tog den sista veckan vägen?


Stockholm

Kommunen: 798 715

Tätorten: 1 252 020 

Storstockholm:1 956 697


München

Kärnstad: 1 294 608

Närområde: 535 649

Pendlingsområde: 661 120

Totalt: 2 491 377


Kalmar: 61 465, Borås: 100 985

Nu har jag varit snäll att inkludera alla som bor i Kalmar kommun och Borås kommun i statistiken. Men eftersom det enligt en viss rödfärgad supporter bor 80% Boråsare i Stockholm så måste det alltså finnas cirkus 1.7 miljoner Boråsare. Fruktansvärt bra jobbat, måste ligga i där nere. Kanske ska slänga ut några fragebögen till mina när och kära för att undersöka om barngöraraktiviteterna är intensivare än i till exempel Kalmar.

Förövrigt börjar München fira att den funnits i 850 år idag. Med öl vad annars? hur vi firade i Stockholm har jag glömt, fast vi kanske får uppleva 800års-partajet år 2052.

Ni kommer väl ihåg den fina oranga (hur stavas det där egentligen?) loggan inför firandet av nordens venedig? Nu hittar jag inte den på goggles men ni får gärna skicka den. Bifoga Stockholms-os fina Milles-symbol också när ni ändå är på g:)!


Förkärlek

Tyskarna har det verkligen för stress, svett och tårar. Dagens tenta, den tredje i ordningen, har bjöd väl på de två första. Förutsatt att resultaten som kommer senast nästa fredag inte är negativt så kanske man slipper tårarna den här gången i alla fall.

Dags för nästa att bita tag i: Regelungstechnik (och därefter Fertigungstechnologien) som jag på måndag ska försöka beta av muntligt (precis som FT på onsdag).


Citat "Sol, vind och vatten":

"Det finns tid till försoning
innan natten slagit ut
För jag, jag tror att livet
får ett lyckligt slut

Och e det inte verklighet
så drömmer jag..."

Tro fan att tågföraren blev förvånad när Ted kom flygande över Häggviks räls den 22 Juni 1997. Sen är det klart, lever man olycklig så kanske slutet är inverterat också.Cyon och Nisse på besök - Min insats som lagkapten i Bundesliga-kvalet - Markus och Tobbe på besök - Succélaget i Ingolstadts innebandycup

Lite tajt

Låt oss säga att det fortfarande är tisdag. Då är det:

T-12 Dagar till avfärd

och enbart 9 dagar till tentahelvetet är över!!

ps längtar härifrån nu! hade hoppats på en sista ljus tid i München, men tentorna skymmer. Med lite sol fredag/lördag nästa vecka så kanske jag får ett sista bra minne från min 4e hemstad (ja Lidingö är en stad*). ds

*tätort. för er besserwissrar som vill anmärka på användandet av ordet stad. till saken hör då kanske att Lidingö Stad = Lidingö Kommun och som i sin tur består av flera tätorter.


>"En tätort är i Sverige, Norge och Danmark ett tättbebyggt område med minst tvåhundra invånare och där avståndet mellan husen är mindre än tvåhundra meter. Tätortsindelningen är fullständigt oberoende av den administrativa indelningen"<

>"Lilla Värtan, som skiljer Lidingön från Stockholm, är betydligt bredare än de 200 meter som avgränsar tätorter från varandra. Därför räknas bebyggelsen på ön, till skillnad från annan närliggande förortsbebebyggelse, inte in i tätorten Stockholm. På Lidingö finns tre statistiska tätorter, varav den största heter Lidingö. De andra heter Brevik och Sticklinge udde.<

>Ordet "förort" betraktas idag ofta som negativt, vilket är ett relativt nytt påfund. Ordet används ofta särskilt om områden som uppförts inom miljonprogrammet, som har hög utomnordisk invandring* eller hög arbetslöshet, som i Ryd utanför Linköping och Arlöv utanför Malmö. Dessa är emellertid inga kriterier för en förort - även rikare och mer borgerliga kommuner som Lidingö utanför Stockholm eller Kungsbacka utanför Göteborg. räknas i regel till förorterna. I folkmun gör man ofta skillnad mellan villaförorter och betongförorter.<

*
wikipedia roar ibland

Okejdå. Definitionsmässigt kanske jag ska ge mig.Rummet på Arndtstrasse - Bad Taste/Hej då-Hanna-festen - Kärleksmumsbak - ESV Ingolstadt i Bremen


Singin in the rain

...inte riktigt men nästan.

T-14 Days

12:07: för 6min sen lyfte jag om 2 veckor. nu är det enbart 13 dagar, 23 tmmar och 53 min kvar.

back to marketing

19:53: Börjar närma sig första två tentorna. Snart bara 5 kvar och snart hemfärd. Det känns som igår jag satt i taxin från flygplatsen den 17e september. Som igår jag plingade på hos den ökända Lippen och som idag jag tog de första stapplande stegen på Arndtstrasse.
Utflykt till Andechs - Jens Lekman - Februaripicnic i EG - Kaffesugna svenskar på väg till Stehcafe

Vem ska inte bort?Svårt val eller hur. Varför inte sparka ut hela bunten.

Sol, vind och vatten

T-15 Days

Klockan tickar snabbt nu... nästan för snabbt och Münchens väder fortsätter att leka med oss... 31 grader och stek på dan. ösregn, blixtar och åska på kvällen.

Annars inte mycket att berätta. Det är varmt i biblioteket, nästan för varmt och idag åt jag nog vistelsens sista mensa-strudel. Känns konstigt.Gubben i låddan på spanjorfesten - Ost & Vin-kväll - Drinkkväll - Plain White T's--
3.5 Miljarder av 6.6 bor i Asien
0.75 i Europa och vi tror vi kan stå emot?

Tydligen har mitt kök blivit allrum. Spannend

... Tid

T-17 Days

"Das Gehirn ist ein wunderbares Organ. Es beginnt mit der Arbeit, wenn man aufsteht, und hört erst bei der Ankunft im Büro damit auf."

Och nej jag lyckas aldrig göra tyska taxöron. End of story.

Zusatzleistung - bestanden ... börjar den tyska skolan visa sig från sin allra bästa sida? Detta bestanden innebär ett krav på 13/60 poäng på den sista augustitentan.
Besök från Bologna - Svenskt stambord - Skiddag i Galtür - Tacokväll hos Geggan

Glad överraskning

T-18 Days

Kan det varit värt mödan i maskinteckningskursen? När vi var inne för att få våra Scheins idag verkade allting nästan för bra. Noten, 6 Ects och en sluppen tenta. Vilket är en tenta mindre och tre poäng mer än vad vi trodde från början. Nu gäller det bara att hålla tummarna och vänta på kuvertet med Scheinen på posten.

Vad ska jag göra med teckningarna vi hämtade ut idag då? Piltavla eller vanlig tavla?Glada Salzburgbesökare - Bayern-Bolton - Födelsedagsbesök - Gåsmiddagen (!)

Nedräkning

T-19 Days

Lite läskigt att tiden här nere snart är över, men som vanligt gör det germanska skolsystemet sitt yttersta för att man ska avsky stan när man lämnar. Underbart.

Kommer med jämna (eller ojämna) mellanrum lägga ut bilder från året för att ge det en värdig avslutning.


De första skälvande stegen i München

Början på slutet

Efter fadäsen i fredags han  jag klart med ritningen och åkte nyss från Garching med en godkänd sista-uppgift och ett brett leende på läpparna. Till råga på allt (!) så visade jag mig på styva linan och hjälpte min korrekturspartner från att åka dit på Gewindefehler. Jag kan mina gängor. Fråga mig vad som helst!

Helgen blir starten på det kanske intensivaste Tenta-P so far. Eller som icke-Linköpingsstudenter säger: tenta-period (svårt att förkorta för andra tydligen).

Fredag: Teckning, Projektmanagement, Regelungstechnik avslutades med spansk kanin (troligtvis tysk men ändå) på Castro Espanol.

Lördag: Fertigungstechnologien, teckning avslutades med ännu mer teckning och Pasta carbonare a la CJ.

Söndag: Frukost på Myra för att få energi till dagens begivenheter: Fertigungstechnologien och... teckningen:)

Måndag: Redovisning. Godkänd!Min berömda maskinteckning - Ronny genom en bokstavsmall - Afrika var fredagens heta samtalsämne.


OCH givetvis ska Ola bort eftersom alla andra spelat förstaliga-fotboll.

"Att kötta"

[At: Tjö;tta:]

>>Uttryck för när man grottar ner sig fullständigt och tokkör igenom något som måste göras. Exempelvis ett tyskt skript. Ordet kötta kommer från Finsk-Ugriskan och betyder "inte roligt" <<

Någon person, läs idiot, har haft åsikter om min åsikter kring aftonblad(dr)ets rubrikval till crespoartikeln igår. Fri luft så att säga och "mille" är väl inte annat än en slangvariant av "miljoner". Herr Bladder-bloggare på AB har länkat Oremo som klar till halva allsvenskan. Kul för honom att han gissade rätt tillslut. Bra journalistik?


Aftonbladdret visar prov på journalistisk begåvning

"Kostade 12 mille - per startad match "

I och för sig hade Laul rätt i "ryktet" att Oremo var klar igårkväll. Tredje gången gilt?

För er som inte knäckte nöten i förra inlägget så avvaktar jag ett tag med svaret.

dagens:

I måndags blev jag underkänd på min sista maskinteckning. Följd? Jag får rita av en helt ny del! Den hämtade jag i onsdags och gjorde klar den första grovritningen till idag, för att få en nödvändig underskrift inför måndagens slutredovisning. Sagt och gjort. Tidigt i säng (delvis pga av riesen kopfschmerzen och feberfrossa) och uppe med tuppen för att åka till Garching.

Pudrar näsan, borstar tänderna, packar väskan och kommer till och med ihåg datorn som vi ska skriva Risikomanagementuppgiften med! På väg ner för trapporna inser jag att cykeln står vid Fraunhofer U-bahn sedan igår när jag hjärndöd som man kan vara gick av vid fel station. Ingen fara på taket. Var ute i god tid så jag tog mig iväg till fots kl 0746. Väl uppe vid Sendlinger Tor inser jag att jag glömt ritningarna hemma. Dagen börjar bra!

Väl ute i världens ände drar jag de sista måttlinjerna och går upp för att få en kråka på skiten. Vad upptäcker jag? har tappat båda mina grovritningar (den ena med baksidan och snitten, den andra med framsidan och sidoansiktet). Blir kallsvettig och springer tillbaka varifrån jag kom. Hittar den ena. Några få panikartade rusningar senare inser jag långsamt att jag aningen får rita om det snabbt eller skippa kursen. Vad gör Göran då? vad göör göran då?

Det är otroligt vad snabbt man kan jobba under stress. Sätter mig ner och speedar igenom de saknade ansiktena och hamnar åter i kön, får min underskrift och blir klar ca 2h senare än beräknat.

ps ser precis att jag råkat trampa sönder två av fyra kiwi jag köpte förut. Underbar dag, men jag är glad ändå! ds

ps2
hjälmsätersgatan 18 - cj o calle
hjälmsätersgatan 20 - emma
hjälmsätersgatan 22 - markus o henke

att rabbla upp andra närliggande adresser säger inte er något. för den oinsatte kan jag säga att ovanstående gata är densamma.

kan bli en bra höst
ds2
---
Dagens Wiki:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Innanl%C3%A5r

Notera att denna köttrelaterade artikel bara är påbörjad.


Vem ska bort?


Tomas Bodström - Thomas Hanzon - idol-Ola - Vinnie Jones

Motivering tack


ingen rast och ingen ro

Duschade med en luden nattfjäril modell Tyskland (lite större och bräkigare än de jag är vana vid). Han flyger inte längre. Nyss inkommen från en välbehövlig kvällspromenad. Dock är luften för tung och huvudet ännu tyngre.

Imorgon: 21 dagar till målgång.

Trender och icke-trender...

Börjar Allsvenskans attraktivitet öka? Eller är norska och danska ligorna mätta på svenska spelare? Insett att de inte håller måttet?

Åhman-Persson köps av Mff. Med tanke på deras tidigare värvningar så skulle jag inte hoppas på allt för mycket. Men lite roligt är det ändå att det inte bara är envägstrafik över sundet.

Pluggstressen gör sig påminnd. En helkväll med Statik und Festigkeitslehre. Härligt!

Gah!

Jahapp... hur ska man göra nu då. Kötta igenom en ny jävla byggdel eller helt sonika kasta in handduken och hoppas på det bästa i Linköping in höst?


RSS 2.0