Sista helgen i frihet

sista lediga dagarna är nu förbi och lunken rullar över i ett sista tappert försök att dunka in kurserna inför tentahetsen om några veckor. var ska man börja?

intensiv helg med minibarrunda, stuffande, hemmafest, grill, vandring, paragliding och em-final. hann dessutom med alte peter när jag speedturistade med hanna i lördags.


Hur kommer det sig

varje gång jag hör namnet eller varje gång diskussionen kommer upp blir jag förbannad. pulsen går upp och tonläget höjs. hur kommer det sig att lars lagerbäck upprör sådana känslor? det slog mig igår: "spelarna vill ha lagerbäck kvar" konstigt? alla spelare är ju tagna till nåder av just LL och skulle aldrig få spela i ett landslag lett av VILKEN annan tränare som helst.

trist att ryssland vek ner sig. och ja tyskland vinner guld ( om det är trist lämnar jag fritt för egen bedömning). intressant att de brittiska lagen missade em, just det em där vädret hade varit som hemma.

En sanning som jag blv påminnd om här om dagen:

"Fotboll är ett spel i 90 minuter som Tyskland vinner."


Jaha så blev det som vanligt...

...och vi hade till och med halvt tur med vädret.

Upp och hoppa efter knappa 5h sömn. Förstörd. Fullständigt borta. Tillintetgjord. För en kropp som behöver sömn är inte de ynka 5 timmarna tillräckligt. Skärpning.

Återigen, Tyskland i final i ett stort mästerskap. Tipstävlingen? Schweinsteiger 2 : Klose 2.

--

Undrar förövrigt vem som orkar ordna en sådan här sida:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_trebokstaviga_akronymer_QAA-T%C3%96%C3%96

Idioter finns det gott om.

--

Underbart att det var störningar på T-banan igår när den värsta tyskmobben skulle hem från Garching. Perfekt att placera campuset längst ut. Med enbart ett kollektivt alternativ. Innovation.

--

Kabeldragning

Ligga på latsidan

Ja det gäller väl egentligen bara för bloggandet. Annars så närmar sig helvetet med stormsteg och jag kan bara titta på när tiden rullar förbi.

Nu när den värsta ilskan har lagt sig har ett ljus gått upp. Svenska befolkningen är dum, naiv och hjärntvättad. Lars Lagerbäck är ingen coach. Han är ett skämt och han får inte upprättelse hur många lag nu Ryssland än slår! Våra gula kycklingar var ju inte ens bra mot Grekland (men det glömmer alla efter Zlatans mål).

--
Sitter och hänger på rummet, trött som få och inser att jag måste diska, tvätta, städa, plugga och skaffa lägenhet i Linköping. Var tog all tid vägen? Idag är det prick en månad till sista tentan (tror jag, men vet inte 100 eftersom 2 st ligger samma dag, samma tid. Älska tyska skolan!)

Blogginlägg

"Sverige sågas i Europa


Usch, vilken överkörning.
Jag var visserligen en av de som redan före EM tippade att Sverige skulle
åka ur redan i gruppspelet - men jag hade aldrig trott att vi skulle bli
så förödmjukade.
2-0 kunde/borde ha varit minst 5-0. Eller kanske ännu mer.

När i morse plöjde igenom bunten av dagstidningar här i Lausanne hyllade
alla Hiddinks Ryssland - och sågade Lagerbäcks Sverige.
Schweiziska Blick skriver träffande: "Förutom Ibrahimovic och alla
medresta fans hade de svenska älgarna alldeles för lite att erbjuda. ...
Det är uppseendeväckande att Kim Källström, som tillhör ledargestalterna i
Lyon, inte spelat från start i någon av de tre matcherna. ... Dessutom
tråkade duon Anders Svensson/Daniel Andersson ut sin egna fans med sina
brister på idéer."
"


Midsommar i München

Dagen började med en midterm i reglerteknik som gick ungefär lika bra som jag var motiverad. inte alls. efter en lagom lång promenad genom englischer garten med en färdöl i handen kom jag slutligen fram till mitt slutmål och skådeplatsen för gådagens stora begivenhet. vår egenregisserade svenska midsommar!

välkomstbål, mingel och sillunch med alldeles för många snapsar innan det var dags för lekandet. kyklingturken kom när han skulle, alla var på bra humör, solen sken och allt blev precis så som vi hade hoppats.

lekarna avrundades med småtävlingar och dans kring stången innan straffavgörandet mellan kroatien och turkiet.

beska droppar har jag druckit för sista gången och bra idé med egengjord snaps. tänk vad innovativa människor kan vara när det kommer till alkoholhaltiga drycker.


Och där var det kokta...


Veckans konstateranden
 1. "Vi gjorde inga misstag"
 2. 3 mil cykling och midsommarstång igår.
 3. Bör leta efter fästingar nu, det finns uppenbarligen tyska versioner också.
 4. Nya tyska hejaramsan: Sieg Sieg [oregelbundna bordsdunkningar] Sieg. Vilka andra som helst.
 5. Tre mils cykling leder tydligen till bonnbränna 2000. go figure.
Löfte

Nu ha jag sett min sista match till det att Lagerbäck avgår eller får sparken.

ze bag

Dagen innan. Dagen efter. Mitt i allt sitter jag här. Nysprungen, småstressad och allmänt ingenting annat. Imorgon: Sverige - Ryssland och ytterligare en besvikelse över den svenska startelvan. Idag: Övning, stång-rek och lunchande på BR.

 Stockholm i mitt hjärta. Trots att Lidingö är en egen stad och ingen förbenad förort!

Undrens tid är inte förbi

Hur kan man ens påstå att Daniel Andersson varit bäst på plan? märkliga männsikor.


1. Håller tummarna för midsommar!

2. idag får jag min nya väska

3. imorgon spelar sverige för att kryssa sig till kvartsfinal.

Olik

Hamnade på en geeksida modell större i natt: "hakningar i alfapet". Ibland har man skoj och tydligen så finns en Gråzon i vad som är tillåtet som hakning och inte. (Grå)zonen själv är det inte.

Förberedelserna inför fredagen fortgår och ikväll vinkar vi hejdå till Tyskland i fotbolls-em.

Utkast: Höll på ...

Den grå massa som hjärnlöst styr vårt landslag är lika värdelös som jag alltid trott. Ut med Zlatan (fine skadad) och in med Rosenberg. Vem ska nypa fast bollarna? och framförallt vem ska passa våra 4 djupledslöpande spelare. Sidled? Vårt allsvenska mittfält höll inte måttet.

vad man tror man lärt sig (i tur och skur)

 • Ryssland var inte så bra som man trodde. Eller var Spanien bättre?
 • Grekland är EMs tråkigaste och sämsta lag alla kategorier. Ja, det får man säga efter hur de spelade igår.
 • Lars Lagerbäck har tur.
 • Jag har tur. Som kommer från civiliserade samhällen kallade Stockholm (nåja) och Lidingö. Vilka svenska drägg det finns! och vad man inte är stolt över att vara svensk när de har samma färg på tröjan.
 • Få besök i Mynchen och det regnar minst 2 gånger.
 • Typiskt München? Kollade igenom några cityguider på internätet och våra helgaktiviteter var nästan optimerade efter innehållet. Öl, kyrkor och museer. Öl - check, kyrkor besöker jag inte av ren princip och museer har ju.. sin charm.
 • Formentera är en ö i Balearerna och Österrike gränsar inte till Kroatien.
 • Formosa är Taiwan som heter Chinese Taipei i OS. Fast det visste jag redan utan att veta varför det är så. Dags att undersöka.
 • Ibland går inte hissen enda upp. Att den aldrig gör det i Olympiaturm, gör det tornet till en byggnad utan alla indianer i kanoten?


Somliga har tur, andra är helt enkelt bara så bra

Grekland måste varit det sämsta och tråkigaste fotbollslag jag någonsin sett spela och det som skrämmer mig är att de vann hela förra EM på att spela just som igår. Förstöra fotbollen. Förra Em hade de tur i 6 matcher och lyckades med sina 1-2 kontringar/långbollar per match. Och det räckte. Igår såg det ut att gå åt samma håll, då vår käre förbundskapten återigen försöker leka Rehagel och förstöra lagets chanser med att spela Sidled och halvfjollan "Alex". Men som vanligt har det aset tur och Zlatan visar sig från sin bästa sida och alla glömmer att vi borde vunnit med 5,6-0 om bara spelarmaterialet varit det rätta. hade jag varit Kim Källström hade jag väl förmodligen suttit inburad för ett köttigt mord eller liknande.

Nog om det. Välförtjänt vinst för Sverige och för fotbollen!

Utochin-bakochfram

Nu har jag det!

Tyskarna sätter toapappret bakochfram. Torkar sig säkert med den raspiga sidan också, men det är bara en vild gissning. Med tyskar menar jag givetvis min högra granne (den vänstra verkar inte nyttja toaletten för annat än sminkorgier).


Ligger och väntar på min gröt och försöker vakna inför en dag i Salzburg. Ska man ta en löprunda innan avfärd eller köra det lite mindre svett och tidskrävande brak-passet på hemmaplan. HUM! Gröten kommer nog få mig att kräla.


...fall in coffee

Efter en hektisk besökshelg har jag nu satt på spagettin och inväntar energi åt mitt referatsskrivande. Vi hade i alla fall tur med vädret, sånär som på lördagkvällen efter mat(ch)en och innan Baader café.

Helgen renderade i ett stort ölintag, ett nytt glas, en kaffekopp, en flaska Prosecco och flitigt utnötande av kortets magnetremsa. Första, enda och sista gången på Max Suite, glada tyskar och en sverigeflagga.

Citat från min nya kaffekopp: "forget love ...fall in coffe". Livets dryck, elixiret utan vilket man inte fungerar. Utan vilket dagen blir dimmig.

Att vara envis... (eller helt enkel dum i huvudet)

Tänk er in i situationen att ni har 3 Erasmusstudenter som missar en tenta pga språksvårigheter och ni är examinator. Studenterna i fråga måste verkligen ha kursen med sig och kommer till varje pris att klara den. Vilket av följande alternativ skulle ni föredra för att dels få nöjda Erasmusstudenter med tillräckliga kunskaper och dels slippa merarbete.

1. Se med blida ögon vid rättning av första tentan och helt enkelt rätta upp de tre stackarna för att det blir lättast så.

2. Vid förfrågan (efter kuggad tenta) om kompletteringsuppgift kan göras för att få godkänt betyg helt enkelt ge med sig?

3. Efter genomfört tentapoängsgivande arbete genomföra en kortare muntlig tenta innan den ordinarie för att helt enkelt slippa krångel med hemresande studenter.

4. Att samma dag som den ordinarie tentan skicka 3 exemplar till Linköping där det ska klargöras att NÅGON skickar ner de tre skrivna tentorna efter tillfället och därefter ha fortsatt mail-terror med 3 studenter som kämpar för 3 ects.

Gissa vad tyskarna väljer? Japp. Stämmer. den 8/8 ska vi ha en tysk tenta i Sverige.


På sista sidan?

Öhm! Ulla-Britt jag behöver hjälp med min utlösning. Lägger man satsen på sista sidan? För att citera en liten citatmaskin från gamla goda gymnasietiden inom öns skyddande stränder.

Gårdagen började med att min svarta Samsung skränade ut sin nu välbekanta väckningssignal och förkunnade att det var dags för tredje och fjärde glaset medicinlösning. Halvt kväljande fick jag ner mina två rågade weissbier glas med den vidriga blandningen och traskade tre timmar senare in hos läkaren för dagens att-göra.

Ja jag är frisk och nej min mage var inte hundra igår. Men nu har jag fått mat och är på bra humör (eller bättre) igen, efter bland annat en godkänd maskinteckning (återkommer) och skogsbärspaj till efterrätt (inmundigad vid halv 12-snåret).

0758-tåget från Sendlinger Tor. Djävulens express mot avgrunden. Där kliver man på och lyckas nästla sig till en sittplats med stöd för vänsterarmen mot fönsterbläcket. Somnar på godtycklig position mellan Marienplatz och Odeonsplatz. Blinkar till i Studentenstadt och vaknar i FG. Dags för dagens begivenhet maskinteckning (Både jag och Ola samstämmer att man vaknade med en ångestkänsla i magen). Något entusiastiska ska vi (tror vi) hinna klart och kunna redovisa klockan 14 och lyckligt lottad som jag var var min del mer översiktlig än Olas schweizerost. Sagt och gjort 14.23 traskar jag upp med en hafsig ritning och en knut i magen. 30 min senare kommer jag ut med bedömningen: "Jag är snäll idag, du får 4.0" och "Lär dig det här till tentan". Synd att den lilla stjärtgossen inte vet om att vi slipper tentan. HA! (Anm.: omvänt betygssystem).

Tänkte inte på det själv igår på innebandyn, men när Karin påpekade blev ju allt kristallklart. Jag var ju så förbannat överlägsen (hoho) för att jag var dopad! Bra skit säger jag bara. Somnade *sådär* i fosterställning på britsen och sen fick Anders komma och hämta upp en gasig och groggy liten cj strax söder om stan.

Skulle köpa lås: blev inte av. Skulle springa: ösregn. Tredje gången gilt kom iaf middagssällskapet och jag o Ronny dukade upp laxen och pajen. Ibland mår man bra, men oftast fram till man tagit sista tuggan. Sen blir det koma.

Gourmet

Dt måste varit det godaste pastan med korv jag ätit på år och dagar! När jag pallar mig upp ur sängen igen blir det en kebab och inhandling till köttfärssåsen!! Underbart

en jävla massa roliga...

 • skulle hungern ha ett ansikte skulle det vara jag (nej inte barnen i afrika just nu, för jag är eländig och det är min blogg) och imorgon vid samma tid spelar jag förhoppningsvis innebandy och tycker det var gott att svulla spagetti och köttfärsås till middag.

 • är jag ensam om att tro att det ÄNTLIGEN är dags för Lars Lagerbäck att tappa sin lyckokrona och bevisa det jag hela tiden trott. Nämligen att han är sämst. tänk er bara premiärelvan! TÄNK ER!

 • isaksson
  NILSSON-HANSSON-mellberg-ALEXANDERSSON
  LJUNGBERG-LINDEROTH-SVENSSON-wilhelmsson
  zlatan-henke

 • motivering? Nilsson = högerback, Majstorovic >> Hansson, Alexandersson/Ljungberg/Linderoth = skadade, Svensson kan jag acceptera som defensiv.

 •  Husfesten blev så bra som vi inte vågat hoppas. 598 öl var slut när vi stängde baren och kameran fulladdad med glada människor.

 • next up: midsommarHungernöd

Jag vill ha mat.

NU!

Inte nån jävla saltlösning


RSS 2.0