Grenoble

Så sitter man här nyvaken, nysnuten efter en natt i ett annat land. En natt längre söderut (Vet inte hur mycket söderut Grenoble egentligen ligger, men en bit i alla fall) och en natt utan feberyra, berra och Zorba. Inte för att hon spelar grekisk musik på nätterna (har faktiskt bara hänt en gång) men liksom för så många andra i huset strömmar Leona Lewis - Bleeding Love ur högtalarna och jag kan väl tyvärr inte svära min oskuld på den frågan. Heller.

Tittar jag ut genom fönstret här i Tobbes lilla lya tornar bergen upp sig till höger och vänster. De vitklädda bergen vi med lite tur kan se en klar dag i München och som jag enbart spenderat en dag i sedan min ankomst till Centraleuropa. Tji fick den skidåkningen.

GaHH! Här kom man på värsta avslutningen så lägger blogg.se ner och har inte sparat mina sista rader. Irriterande.


Den 13e April leder jag Ingolstadt till Play-Off-seger och helgen efter väntar kära återseenden i Stockholm inklusive ett efterlängtat besök från Oslo! Snart snart!

Utflyktsdag idag. Dags att konsultera Wiki så man kan mäta sig med fransosen när han kommer hemramlande från finansföreläsning iklädd den obligatoriska I-uniformen. Mycket av den varan efter sommaren?

Snart bär det av

Imorgon klockan 13.25 lyfter jag mot Lyon för att senast klockan 17 sätta min fot i grenoble vid Alpernas fot. Tråkigt det här med förkylningen, men aldrig får man väl vara riktigt glad.

Kapten 13/3.

Stockholm 17/3.

Sick in Munich

Det var tillochmed så att man drog sig för att svälja när jag slog upp ögonen strax efter tolv idag vid lunchtid. Förkylningen kommer helt klart olägligt såhär dagarna innan avfärd till Lyon och Grenoble. Hoppas innerligt att jag tillfrisknar någotsånär så man får någon bräddag i benen. Annars blir det väl det gamla vanliga. Öl, C-vitaminbrus och Football manager. Eller har jag fel ;)

Monaco heter Monaco och München heter Monaco fast med lite olika tillägg (Italienska).

Återkommer väl när jag placerat mig i horisontalt läge igen.

Det lilla aset

De lämnar lika fort som de kom och Nisse lämnar efter sig sin annalkande förkylning. Tack :)

Fredagspub på B&W

Meeen! Slluuta härmas!

Saknad

Fan. Nu blev det helt fruktansvärt tomt. Var är alla?! I rummet bredvid ligger en, med stor sannolikhet, sur katolsk tysk och hennes brådmogna grek, men i övrigt? Bara 3 dagar till avfärd mot Lyon och Grenoble och sen kickar SS igång.

Fast det är klart vad hjälper det att SS (=sommersemester) kickar igång när man längtar efter något annat?!


Vårens första dilemma:

17-21 April: Stockholm // Leipzig : FUCK!

Har ju ett hum om hur det kommer sluta. Nåt innebandyunikum är jag ju trotsallt inte. Någonstans.Miss you

Sen kan man ju fråga sig vad barinredaren på "Die Bank" tänkte när han/hon installerade följande konstFast det är klart. Tyskland är Tyskland och Glockenbach är Glockenbach och till saken hör att Spexter-Slaveshop ligger vägg-i-vägg.

Tomhet

Ingen här längre. Från att få kliva över två snarkande lik finns här inget kvar. Inget annat än kampen mot ensamheten. Efter en intensiv vecka går jag imorgon in på min andra av totalt 4 vita dagar innan det bär av ned mot kontinenten och ytterligare samkväm i goda vänners lag.

Blev inbjudna till födelsedags-någonting igår. Spännande, men det slutade med brottningsmatch på rummet, italiensk mat och sängen innan två. Fem brådmogna greker i köket ätandes souvlaki (?!) och oliver till de ljuva tonerna av Leona Lewis var det som "lockade" på andra sidan dörren då jag snällt (efter många om och men) tackade nej till festinbjudan och försiktigt smet ut till mina två besökare på gatan.

Positivt med två likasinnade på sightseeing är att det går sjukt fort att beta av det som betas bör. På två promenader (totalt 7h) såg vi Moderna museet, Neue Pinakothek, Deutsches Museum, BMW-Welt, Olympia, Englischer Garten, Surfvågen, Isar, Kaufinger Strasse, ett H&M och Frauenkirche. Ni som är bevandrade i stan inser ganska snabbt att med rätt rutt så kan flesta av dem betas av ganska snabbt. Lägg därtill 3 olika restauranter, 4 barer, 1 café och ett uteställe (+ Donken och ett bageri) så borde turisthelgen vara fulländad.

Ett nytt Weissbier-glas dessutom!


Men var är du då? Lite för långt norrut.


1928

Gjorde en snabb överslagsräkning och kom fram till att året, då födelsedagsbarnet Iris föddes, borde vara 1928. Året då kungariket Albanien utropas, OS i Amsterdam går av stapeln, Flemming upptäcker penicillinet och Hans Blix föds. Ett år långt före min tidräkning men vad kan man inte få reda på via internet, denna underbara del av infrastrukturen som sakta äter upp vårt samhälle. 


Såg just att dagens foton har smutsats ner av det faktum att min lilla kamera har fel datum inställt. Men vad gör väl det :). Här nere är det sol (äntligen!) efter några dagars stril och kyla. Sitter här inne i rummet med två snarkande kompisar och försökte komponera nåt som kan liknas vid en liten hälsning. Hoppas alla har det bra där nere i Borås! Ses snart.
http://www.youtube.com/v/nPmhsaHMPmo

Back in town

Nytt rekord med 6 kommentarer på ett inlägg. Stort att man kan glädja sig åt det lilla i en tid då allt annat är så bra. Hemkommen från ett kylslaget Oslo, där fästningen och halva (?!) Holmenkollen hanns med tillsammans med en packe film. Underskattat att ligga o ta det lugnt på soffan ibland (speciellt när fingrar och tår ramlar av i kylan) och framförallt fruktansvärt mysigt.

Mitt första besök i Oslo (eller? kommer inte ihåg om jag varit där när jag var "så" liten) blev helt klart det bästa. När kommer du hit?

Play-Off match 1: 12/13 April Ingolstadt
Play-Off match 2: 19 April Grimma
(Play-Off match 3: 20 April Grimma)

Då ska moi visa att han faktiskt kan spela innebandy.

Synd med Sverige-krocken. Så vi får se hur match 1 går. Spännande med en tysk landslagsman. har lust att trycka han in i ribbstolen.

Bremen

Hemkommen efter en framgångsrik helg i Nordtyskland.

Avfärd fredag klockan 1400 från Mynken.
Ankomst fredag klockan 2300 Bremen.

Övernattning skedde i F1s helplastgjutna regi "strax" utanför staden och Frukost inmundigades i liggande ställning i ett av många abonnerade Ingolstadt-rum. Energifylld och laddad till tänderna var det dags för nedsläpp/avspark (eller vad heter det i innebandy?) kl 13 i Uphusen mot Seebergen.

Ställning 2-2. En viss svensk med nr 9 på ryggen stänker upp en klinisk dragare i närmsta krysset. Ledning 3-2.

Ställning 3-2. Efter Ingolstadt Unihockeys (troligtvis) första frislagsvariant ever skjuter bekantingen (nr 9) sitt andra mål för dagen och ger bayrarna lite fast mark under fötterna. Ledning 4-2.

Trots en horibel domrinstats (!) med spel 4-5 i mer än halva sista perioden samt ett reduceringsmål av Seebergen (3-4) lyckas vi hålla undan och tillslut punktera matchen.

Efter att ha dragit runt på stan igårkväll missade vi sista ordinarie bussen och for den 45min långa bussresan tillbaka till plastlådan för att om möjligt sova oss pigga till den sista och avgörande speldagen i 2. Bundesliga.

Slutresultatet skrevs till 6-4 (ingolstadts favör) men borde sett till chanserna. i framförallt per 1 och 2, kunnat vara 20-4.

Ännu svävande i osäkerhet över eventuell Play-Off-plats begav vi oss ut på vägarna och åter ner mot ölens förlovade land. Två timmar och en "Bayerska för nybörjare" senare kommer nyheterna. Vi är klara för Play-Offs till 1. Bundesliga! Lick mich am Arsch so eine geile Wochenende Jungs ;)


Kortnotiser:

* 2.7 i Werkstoffkunde och Maschinenelemente (!!)
* DIF HC är på G (!!)
* Cottbus brottade ner köplaget från söder.
* Perelli... igen?.. na ja...
* Wikser, Depp, Stampal, Eichhörnchen (tydligen ekorre), Fressflash.. osv

Morgonstund...

Tre timmar och trettio minuter till bilen rullar. Drygt tre timmar till tåget från Fraunhofer rullar och jag frågar mig likt min nyvaket nyfikna granne på våning två: "Vad gör jag uppe?!" Sov människa! Det sägs att morgonstund har guld i mund, men jag har aldrig riktigt sett tjusningen om nu inte, till morgonstund, uppstigning klockan 12 räknas.

En vanlig skoldag. Uppstigning 0630, för att sedan zombiaktigt lunka in i duschen och använda alldeles för stor del av husets dagliga varmvattenkonsumtion. Frukosten är alltid underbar och uppiggande, men vad hjälper det när man somnar på tunnelbanan ut och sedan halvt sovandes fortsätter in på föreläsningen och sätter en bock i rutan "Fysiskt närvarande". För inte är det psykiskt, inte innan morgonfikat. Ska dagen dessutom fortsätta som den började ställer föreläsaren in fikat och maler på om tyska standarder och checklistor. Timme två förflyter som timme ett.

Idag är det dock annorlunda. Vaknar utan klocka tio i tio och känner ett lugn och en tillfredställelse över de faktum att jag i helgen får spela innebandy och att jag sedan förra tisdagen faktiskt inte kommer skriva någon tysk hetstenta den närmsta tiden. Lycka.

Lägger in min andra tyska film på filmtipset och förundras över Jürgen Vogels magnifika tandrad (eller brist på sammanhängande tandverk) samtidigt som som jag sörplandes och småfisandes får i mig dagens andra kaffe. Nescafé-Löslicher Bohnenkaffee blir lätt tradigt, men vad gör man inte för koffeinet.

Vad gör man inte för konsten? Vad gör jag för konsten? Vad är konst? Inte fan är det stenar i en ring eller tre ihopsvetsade kundvagnar, men det verkar finnas folk som finner ro och mening i oortodoxa skapelser som troligen gjorts med en kaffe i ena handen, svetslåga i den andra och ett snett penningstinnt leende på läpparna. Konstproduktion till de ljuva tonerna av Lars Winnerbäck vore nåt."Konst" och "Musik". Lyssna på Fredag hela veckans version av Om du lämnar mig nu. Begåvad musiker.

Nu undrar ni säkerligen vad ovanstående stycke hade med saken att göra? Ingenting alls troligen, men vad gör man inte för konsten.

Hemmafru

En dag i pysslighetens tecken kröntes med internationellt fika, biffar och potatismos och avslutningsvis med det förnäma tidsfördrivet FM. Vaknar upp idag och finner rummet igenimmat av dunsten från den ovanligt blöta tvätten som står upphängd i mitten (hela) rummet.

"150g, Ska vi inte göra dubbelt?!"

Tänk vad en mängd smör kan vilseleda. Kärleksmumsen blev uppskattade och Peter fick leta upp lack och läder-bilder på någon tysk politiker. Lättroat.

Imorrn bär det av mot Bremen/Uphusen för de sista två matcherna i 2. Bundesliga. Går resultaten vår väg säkrar vi en Play-Off-plats till 1. Bundesliga. Slå den Sharbel Touma!

Ur en fotbollshjärna

Läste Göteborgsanfallaren Pontus Wernblooms tankar om "en vanlig dag":


EN DAG, ETT LIV
"Det är onsdag, men det känns som vanligt att det är en måndag. Det kommer bli en intressant dag med styrketräning på förmiddagen och sen ett fyspass på eftermiddagen. Detta är ytterligare en chans att utvecklas, not. Pillar i mig lite frukost och förbereder mig för detta helvete som väntar, en kamp mot mig själv. Dem säger att hoppet är det sista som överger människan, men jag har tappat mitt hopp och min gnista någonstans mellan en plint och en kona i Munkebäck.
Styrkepasset går av sig självt, jag kanske blir starkare, kul.
Dagens glädjeämne är chicagon mellan passen, där Ölme som oftast slits mellan hopp och förtvivlan. Slut på det roliga, återigen en kamp mot mitt inre för att klara mig igenom två timmar på Munkebäck.
Klar för start "bara" 30 varv i dag, det tar drygt en timme. Depression "10 varv".
Depression "20 varv". Lycka, bara 10 varv kvar. Cirkelträning 2 varv, depression.
Klar, stor lycka.
Dunsar ner i soffan, för att se att fjärrkontrollen ligger vid tv:n, jag brister snabbt ut i gråt.
Blir glad igen över det faktum att det är fem dar kvar till Munkebäck."


Låter som en normal människa trots att han kommer från baksidan.

God natt!

PS Googlar man på Guseus kommer Museum upp som möjligt alternativ om man nu råkat skriva fel. Passande minst sagt. DS

Konstigt!

"En person med Adhd kan ha bristande impulskontroll och vara lättprovocerad"

Är det konstigt att körkortskraven skärps?

--

Sprang på Aftonbladets återkommande "Tycka synd om"-kampanj igår, där de praktiskt nog hittat 5 bidragstagare som inte har lust att lyfta ett finger. Synd om dom...

--

1930: Nedsläpp.

Dagen efter dagen före

På fredag bär det av upp mot Bremen och de sista två matcherna i 2. Bundesliga. Låter det inte lite för glassigt? Samma nivå som 1860 München:)

När ska man vinna en MVP-omröstning efter en match? Troligen aldrig här nere. Men men. Uppskattning nog att man får spela vid toppning om man är sjuk.

Bis später Jungs und Mädels

Sporaditet

...finns det ordet?

Ägnar kvällen/natten åt hjärndöda talkshows på SVT-play. Himla massa roliga program.

Ny upplevelse

Första tentan gick väl som jag trodde, men inte som jag tänkt mig. Dags att börja smörja professorer och studievägledare för att få till omtenta och allt som rör skolan fungerar ju så smidigt, så varför skulle detta bli ett undantag...(?)

Förövrigt borde mitt handlingsförlamade hemland i norr se på hur man löst trafiksituationen i München. Tre ringleder! Stockholm har väl knappt fått en halv (?!), som till råga på allt är underdimensionerad eftersom de aldrig kan ta beslut utan måste tillsätta alla dessa utredningar (som troligen slukar mer grå massa, alibisysslor, alujobbare, pappersvändning och statliga medel än vad någon tysk instans lär göra) för att över huvudtaget ha ett hum om någonting. Kanske är ändå det systematiska checklisteförfarandet och stämplandet ett omständigare, men effektivare sätt att ta beslut. Eller(?!) 

Norra länken. Stort steg. Någonting säger mig att köerna i tunnelsystemet kommer bli den tidens förstanyhet på trafikredaktionen. Ping!


3 Ringar. 1 332 650 invånare.

1/2 Ring. 1 949 516 invånare.

Det är inte lätt när det är svårt.

Raset

Sista tentan avklarad och nu ligger man här kl 0945 efter att ha varit vaken i en hel timme. Jag skulle ju sova! Dags för morgonpysslet med gröten, vitaminbruset och kaffet. Kanske blir ett stycke smörgås idag oxå?!

Der, die oder das? Viss mat/kafépersonal balanserar på gränsen.

Lyckad lördag

0500: Pling!

Upp och pula, ladda, äta inför dagens skidäventyr. Upptäcker till min stora besvikelse att de lånade skidbyxorna är för små (så går det om man inte kollar sånt innan). Klivandes fram och tillbaka över tre fulla tyskar som någon vänligt nog placerat i hallen framför toadörren. Efter att tre gånger fått återvända in genom ytterdörren för att hämta glömda ting i följande ordning: mössa, vantar och pass så har den ena av de tre knytena på golvet mage att fråga mig när jag ska släcka. Kasta sten i glashus...

Väl framme på möteplatsen upptäcks: glömt föremål nr 4 => bankomatkortet. En aningen panikartad insikt utmynnade i att jag lugnar mig själv med att jag kan ju betala med kort om jag inte har kontanter. Förhoppningsvis var den logiska målkonflikten orsakad av för tidig uppstigning. I annat fall kan ni börja oroa er stark för min psykiska hälsa.

2h buss - Wildschönau (0900)- regn/storm - 3h buss - snöstorm - München (1200)

Inga skidor alltså!

Kvällen är glömd.

RSS 2.0