vem är viktor och vem är rasmus?

Hur skulle ni ha gjort*:

1. Apfelstrudel eller övning i produktionsteknik.

2. Plugga i biblioteket eller dricka en Mass öl (1 liter) på stan

3. Springa 6km för att ta ett dopp och springa tillbaka eller ta U-bahn till badet.Där till höger har ni Rasmus och David Elm, tyvärr inte Viktor
han är ju i Holland. Kolla han till vänster
.


Jaha så var det dagen för den stora festen. Tyvärr är min helgmorgonrutin något förändrad/förstörd.

1. "The big one"

2. Göra gröt och hacka ner banan

3. Äta gröt och dricka kaffe

4. Duscha

MEN idag saknades givetvis toapapper så jag fick tigga hos Ronny och pga kommande tisdag får (eller bör?) jag inte äta kernige lebensmittel (typ gröt o sånt) och jag har inget annat att bjuda på. Bullen hjälp mig!

Kaffe och dusch kan jag ju mäkta med.

Som kolossen på Plus övat in:

"Danke. Auf Wiederschauen"

PS
För att återknyta till rubriken så har jag nu lärt mig att Viktor Elm hälsar på hos Heerenveen och Rasmus Elm är några år yngre med grova finnar i ansiktet. Ibland lär man sig mycket via sportsidorna (kanske inte kuriosan om hans hy, det har jag luskat ut själv).
DS

PS2
Unnade mig en ny kamera för cf-pengarna. Paparazzi back in the game.
DS2

PS3
Fruktansvärt god middag med avslutande rabarberpaj och vaniljglass hos Torvald igår. Ibland mår man bra, i alla fall innan man tryckt i sig allting.
DS3

PS4
Till saken hör ju att det inte serverades Apfelstrudel, men det ska inte tas med i beräkningen vid beslutstagandet. Efterklokhet vinner man inget på.
DS4


*(Mitt svar: a,b,a)

"LISTAN"

Tecken på dumhet

1. När man som förbundskapten tar ut spelare A som varit skadad ett halvår och MAX är kapabel till att spela 60-70 minuter. Dumheten stannar inte vid spelare A utan fortsätter med att spelare B, som varit bänkad samma halvår i ett klubblag där spelare C överglänst hela ligan på samma position som spelare A men inte spelare B (som har en helt annan position).

2. Att placera amerikanska utrikesministern i Stockholms innerstad och spärra av en del av det redan hårt ansatta vägnätet. Allt för en konferens i Upplands Väsby. Om man nu ska utmana ödet varför inte ge trafikpulsen en chans att ta andra vägar. Och så klagar man på tyskar...

3. På frågan (eller önskan, och tjafset) om vi kan få en muntlig/tidigarelagd tenta i Produktionsekonomi får vi svaret att det inte är möjligt. Han kan ju inte flytta en tenta för 450 personer. No shit (?!), men ska 450 personer ha muntliga tentor? eller...

4. Ha öppet fönster om lampan är tänd. Ibland går hissen inte enda upp.

5. Slicka glassen ovanifrån i solsken gjorde handen kladdig. Man lär sig förhoppningsvis av misstagen. Om inte så blir det väl tredje gången gilt. (på det fjärde och så vidare...)

6. Att ha ett myntsystem med 1- och 2-centare (10 resp 20 öre) som egentligen bara är till för att butikerna ska kunna ha priser i stil med 4.99, 3.29, 5.27 osv. Automater tar inte småmynten och jag har alldeles för många för att orka ha dom i fickan i fall av en matinhandling på 15.07. Jag överlever med ett "cent-svinn" på 30 öre om jag betalar 15.10 och kastar resten åt svinen.

7. Jag vill fortfarande höra hur man resonerade på TU München när man beslutade att förlägga campus i Garching. "Det ger oss ett enormt uppsving och en betydande närhet för våra studenter". Igår fick jag ca. 30 minuters sömn på tunnelbanan.

8. Att kapsylmärken är jobbiga i/på (vad säger man?) golven är självklart. Att golven är heltäckande plast av något fruktansvärt fult slag är något annat och borde kanske må bra av renoveringstvånget efter en kapsylstampar-fest. För det är väl sånt man gör när man festar? "Partytricket kapsylstamping"

9. Jag kan köpa att hjärnan fungerar långsamare i värmen. Men att slå 1.5 + 1.5 på miniräknaren kvalar nog inte in under värmetröghet...

10. För att anmäla sig till tentan i kurs A (som jag redan är anmäld till) måste man på portal L leta upp tentan till kurs A som ligger som egen kurs i samma kurslista. För att anmäla sig till kurs B ska man prata med professorn i Garching. Kurs C anmäler man sig till på portal M och kurs D är det ingen som vet om det finns en tenta. Kurs E däremot, där ska man skriva under en lista på en Satellitfakultet som ligger mittemellan 3 T-banor och kurs F slipper vi tenta i för att vi har träffat TUMs första vettiga människa. (Värt att tillägga är att jag läser alla kurser på samma skola).


Return of the fly

Det gick inte att öppna det andra fönstret heller. Nu ligger jag o dryper av svett i ett rum med en tvättställning, +98 grader och stängda fönster... Bastu på Arndtstrasse, everyone's invited!

Sömn

Måste få lite sömn snart! Tyckte jag va duktig som la mig i hyfsad tid och ställde klockan på 0730 igår. Så tänder jag lampan och finner taket fullt av tyska små flygfän. Och så var den skönhetssömnen förstörd. En hel hel natt där det kändes som något kröp på mig.

Snart dags för avfärd mot Garking. FG! Jag vill inte.

Home sweet home

Så ligger man här igen i sin säng i München och kopplar av efter en mysig speedutflykt till Eskilstuna. Synd bara att man är för stressad för att kunna koppla av. Nu dags för ett toabesök, en kaffe, power-nap och sen att ta igen dagens två missade föreläsningar.

En liten lista till er som gillar sånt:

1. Transan (Perelli) i kombination med Björn Gustafsson lurade nog hela Europa att tro att vi inte bryr oss om ESC. Vilket vi inte borde göra när länder, som för dryga decenniet sen inte var länder, hamnar före i resultatlistan tack vare/på grund av broderligt ryggdunk.

2. Snart ser min klubba ut som vanligt. Med rosa blad!

3. Rosenberg och Zlatans skavanker öppnar för Berg. Hoppas hoppas. Såg förövrigt "Em-highlights, Sverige-Bulgarien" igår, vilken känsla. Vilken nick.

4. Quick-Check-In. "Uppfinningen" har givit mig friheten att inte ha visat pass (nåja, han kollade i alla fall inte på det vid boardingen) på varken hin oder rückflug. Smutt.

5. Arlanda Express is the shit. Plankade dessutom från Karlaplan till Centralen. Gangsta-CJ.


Inaktiv

Efter några dagars icke-bloggande kallade kära bloggo på mig. Vad har hänt sedan senaste listan? Champions League-final. 1-1 straffar och Ronaldo missade sin. Oväntat. Ordbajseri i Prod.Eken och om 3.5h lyfter Lufthansa mot nordligare breddgrader.

Sett Made of Honor [Verliebt in die Braut] och lyssnat på DJ Excellence - D-Tune Megamix typ 100 gånger.

Rekord

Veckans news den gamla godingen. Här kommer veckans lista

1. "Segast i stan"-Ingolstadt som fortfarande inte skrivit en turneringsberättelse efter vår storartade lördag för 10 dagar sedan. Jag har, Ronny har, Peter, Bonn, Eggiwil, Rohrdorf och Kaufering har men inte arrangörerna. Skärpning tamejfan.

2. Tyskland och helgdagar. Måste de någonsin jobba här nere? Vi som i Sverige bollade med pingst och nationaldagen kan ju snegla på mångmiljonlandet i söder. Rödmåla båda två så slipper ni debatten. Och varför skulle nu inte 6e Juni vara feiertag om 1a Maj är det. Sverige... (Är förresten ledig på torsdag... igen)

3. Zlatan. Slöar man till en söndag i sängen och klickar igång streamen parma - inter. 5 min in i halva går wonderboy in och dominerar från första steget. Ibland är man stolt över att vara svensk och sjukt nöjd att någon datanörd uppfann streamen.

4. Rajalaksos utbrott på domaren youtubade jag först nu i helgen (samma veva som inter-matchen; måste ju ha pausunderhållning) och stackarn fick ju inte ens igen dörren han ville drämma till. Kan ju förstå frustrationen när domaren tydligen är blind. Eller åtminstone en avundsjuk småstadsbo, som till varje pris ska förstöra för storstadslagen.

5. Majs. Platsar egentligen inte alls här, men jag gjorde debut i veckan. Debut på att använda majs i en maträtt som enbart var lagad för eget inmundigande. Jag utvecklas.

6. "Rösten" till granne som kom släpandes på sin Slips-toyboy igår men hade glömt nyckeln i Frankfurt. Ibland går inte hissen enda upp.

7. Herr Josef "Skräck-Incestpappa" Fritzl gråter sig tydligen till sömns och äter dåligt. Måste kännas tugnt att varit inlåst i 24 dagar i förhållande till de 24 år han bommade in sin dotter.

8. Bojan Krkic får inte spela EM för mamma. Veckans rubrik, men bra för Sverige?

9. Vem vill spela hockey mer än 10 mån i ryska ligan? Visst pengar gör mycket, men vodka istället för vatten kan ju slita på vem som helst.

10. Jäger. Nej tack.


Öde

Hela 3OG-links är borta. Lampsensorn i hallen har lagt av och här sitter jag. Själv. Strax dags för avfärd till världens ände, därefter handling och överläggning med mig själv om jag verkligen orkar gå på föreläsningen ikväll kl 19. Det känns inte så. Bio eller träning lockar betydligt mer. Mal schauen.


Lächerlich

Lördag 15.00. Carl Johan vaknar och flippar upp sin numer omoderna Samsung. Slår ett öga på klockan och där stämplas dagen. Förstörd, borta och snart slut. Sverige förlorar mot Finland och kvällen ser ut avslutas med samma humör som "frukosten" intogs till, men innanför ytterporten till Arndtstrasse möter jag tre gladlynta exjobbskillar som drar med mig till Trachtenvogel och fönsterbläcket kröns idag av ytterligare ett Schneider Weisse-glas och nya underlägg.

Att ha vaknat på fel sida var en underdrift.

Söndagen då? Som så många gånger tidigare när man ska plugga så slutar lägenheten som ett praktexempel ur en Hus & Hem-tidning, aftonbladet lusläses, fotbollsmatcher avverkas, både lunch och middag blir ordentligt tillagade och kvällen avslutas med en film. Facit? några få sidor Fertigungstechnologien och en Zlatan-upplevelse rikare.


SWAT spädde på min uppfattning om att Samuel L Jackson är världens mest kända och prisade B-Skådis. Vad har han gjort för bra roller egentligen? Kom inte dragandes med Pulp Fiction, den går jag inte på.


(o)ljud

Min käre, smått alkoholiserade, granne har en röst som skulle vem som helst att må illa. Gäll, skrikande och frukansvärt falsk satt hon fram till sent och bräkte i köket över en enlitersflaska med en tjejkompis. Till saken hör att kompisen som hade en betydligt behagligare röst inte fick en syl i vädret.

Pluspoängen fortsätter att ramla in på kontot nu när hennes väckarklocka (eller motsvarande) står och ringer oavbrutet sedan 30min tillbaka. Antingen är hon en jävel på att sova, eller så har hon fått ragg, som så många gånger tidigare.

Överlevande

Vad är det som händer i världen?! Cykloner, jordbävningar, stormar, incestpappor, pappor med yxor, daniel andersson i landslaget och allt annat möjligt skit. Själv överlevde jag festigkeitslehre med en hårsmån och ligger nu nytränad i sängen och är stolt över dagens klädinköp.

Festigkeitsarbete om olympiatornet. Har ju nog gjort roligare saker men vad gör man inte för skolfriden.


Knockad

Helt död. hur ska jag orka nästan 6 timmar Statik und Festigkeitlehre? Går inte. Omöjligt.

Knock-Out

Slag 1: Daniel Andersson

Slag 2: Anders Svensson

Slag 3: Markus Allbäck

Slag 4: Mikael Nilsson "Spelförståelse"

Slag 5: Niklas Alexandersson

Skräll 1: Andreas Granqvist

Skräll 2: Fredrik Stoor

Skräll 3: Henrik Larsson


Knock-Out Lagerbäck. Game over Berg och Lindgren.I väntan på sämre tider

Om 21 minuter börjar presskonferensen. Då ska Lars Lagerbäck med största sannolikhet förstöra alla fotbollsälskares dag med *nyheter* som Lucic, Alexandersson, Svensson, Andersson, Prica och Gustafsson. Ligger här och försöker hålla mig lugn, men jag kan inte tänka på annat än det faktum att fotbollsdödarna Lagerbäck/Lagrell kommer förpesta vår och talangernas tillvaro i ytterligare ett halvt decennie.

Framgångssaga

Igår var det dags för vårens stora prövning. 5 svenskar och två tyskar, en nykomponeradseptett utmanade bayersk/schweiz-maffian i 3. Ingolstadt Unihockey Cup. Iförda matchlinnen med målade svenskflaggor tog vi oss obesegrade genom gruppen.

10-0 TSV Unserherrn
5-1 Gägä Gägä
6-4 UHC Döbeln (1. Bundesliga)

I kvarten ställdes München Wikings mot ett tjeckiskt juniorlag härfört av Lukas Kratovil från den icke-tyska backuppsättningen i Ingolstadt. Matchen började trevande innan  vikingarna hittade rytmen och gick från 1-1 till 6-1 och därmed kvalificerade för Semifinal mot flerfaldiga tyska Kleinfeldmästarna.

I Semifinalen blev vi ordentligt uppläxade till ställningen 3-0 då vi på något sätt tog oss i kragen och genom poängkungen Ola gick upp till 3-2. Kort efter andra reduceringsmålet rullar bollen över mållinjen ytterligare en gång, men döms helt felaktigt bort för spelare i målgården, varpå jag (idiot som man blir med adrenalin i kroppen) "Bist du total blind oder was" till domaren och blir utvisad. Sekunderna senare trycker Bonn in 4-2 och matchen känns avgjord.

Revanschlustan är stor inför Bronsmatchen. Trötta ben och skallar håller på att förlora oss matchen de första 5 minutrarna, men lagmaskinen maler på och med dryga minuten kvar har vi fullbordat vändningen från 0-2 till 3-2 och tredjeplatsen i 16-mannaturneringen är vår! De lagen vi har framför oss är titelförsvararna från 2007 samt de tyska Kleinfeldmästarna. Inte illa pinkat av ett svenskt "Dreamteam".

Uppställning

Simon

Ola - CJ - Love

Ronny - Anders - Peter

Utan Simon i mål hade vi kunnat hälsa hem. Bästa målvakten enligt min mening.


Med medaljerna - Vågen - Skumpa - icketyskarna i Ingolstadt

Strandnära

Vilket tips! Utegym vid Isar inom 10 minuters jogging från min dörr. Kan det bli bättre i Münchens gassande sol?

Ibland önskar jag att folk kunde tänka efter före. Åtminstone när man gjort fel flera gånger innan (?!) eller hur förklarar man Siggi Jonsons kontinuerliga hjärnsläpp att låta B-brassen (nu var jag snäll, han bör klassas med lägre värderad bokstav) Enrico får spela match efter match. Långsam, osäker, oteknisk, vek, valpig med ett dåligt skott. Snälla bullen hjälp mig!

Vad tur är för Djurgården spelar Síggí i en något högre liga än vår käre förbundskapten vars hjärnsläpp inte kan beskrivas med en funktion eftersom hjärna saknas. Jag gör därför då som halva svenska mediedrevet och publicerar nu min 22-manna-trupp till EM. Truppen jag VILL se och inte tror jag kommer få se.


Målvakter

Andreas Isaksson
Rami Shaaban
Markus Sahlman

Backar
Fredrik Stoor
Fredrik Stenman
Olof Mellberg
Daniel Majstorovic
Peter Larsson
Mikael Nilsson
Petter Hansson

Mittfältare
Christian Wilhelmsson
Fredrik Ljungberg
Sebastian Larsson
Rasmus Lindgren
Kim Källström
Ola Toivonen
Tobias Linderoth
Louay Chanko

Anfallare
Zlatan Ibrahimovic
Marcus Berg
Markus Rosenberg
Johan Elmander

Reserver på "hemmaplan"
Markus Allbäck
Samuel Holmén
Ola Toivonen
Henok Goitom
Mattias Concha
Behrang Safari
Eddie Gustafsson
Daniel Nannskog
Matthias Bjärsmyr
Petter Andersson


Trevlig läsning. Nu ska jag in och deppa i duschen för att någon slängt min Allsvenska guide.


Smuts

Mina två kära mitbewohners har inte lärt sig vad en diskborste är än. (Eller för den delen hur man följer sitt eget städschema). Men visst, jag kan vara äcklig jag också.

Dags för avfärd mot innerstan om några timmar Festigkeitslehre för mycket. Sen ska jag power-napa bort hela eftermiddagen.

Auf Wiedersehen alla glada


Solkräm

Jag har lärt mig! Smörjde in mig, drog på mig hawaiishortsen och gled ner till flodbädden och pluggade. Och ja, jag läste faktiskt Fertigungstechnologien. Blev även intervjuad av nån radiotjej som såg glad ut och frågade varför jag valde att ligga vid Isar.

Jodu, det är nära. Simmar du här också. Eeeh? har hon varit nere vid vattnet? Skulle inte kasta min värsta fiende ner i den strömmen.

Mailterror och en gul Minicooper

Trött på alla mail hit och höger. När man inte hört något på dryga månaden kan man väl inte komma med en ton i stil med "jaha varför händer inget" eller "jasså du". Förövrigt så känns ju tyska kursadministrationer, precis som ifjol, lika stela och inflexibla som ett träbord. Eller ännu bättre. Lipp's sopstation. (Perfekta Efter-Krogen-Toaletten).

För er som uppenbarligen lekt slå-när-du-ser-gul-bil så kan jag berätta att när man ser en gul minicooper får man göra en moderiktig fly-kick. Eller det kanske lite lättare: dubbelslag. Såg en idag men markus hade en väska i handen och ytterligare 6 gulingar skymtade så jag var en snäll gästgivare.

Väl mött i Mynkens parker (Grillpremiär idag!!)

Gul bil

Efter en intensiv helg i ölens tecken har nu gästerna tagit sig till flughafen och hemfärd till respektive hemland. Själv krönte jag helgen med en sovmorgon, som jag lovat mig själv att inte göra, och inväntar nu måndagens schemakrock i Garking.

Markus lanserade en ny lek här på tysk mark. varje gång man ser en gul bil så får man slåss. Mycket moget, men himla skoj att leta efter bilar och det ska ni veta. Ni som trodde tyskarna kunde bilar. Tydligen inte til färgval.

Återkommer efter dagens strapatser.

Dårhuset

Efter en blöt kväll väcks vi av tysk umpa umpa. Utanför fönstret springer tyskarna runt med Lederhosen, dricker öl och aktionerar ut varandra. Nu har de rest en majstång och sjunger falskt.

RSS 2.0