Skadad

Fick ett spännande förslag idag att som spökbloggare hänga ut en wannbe om dagen... nu har jag ju publicerat idén här vilket bakbinder mig att sätta den anonyma sysslan i verket..

för att sammanfatta i-hösten med några nyckelord (eller bulletpoints som den frälste skulle uttrycka sig):

- PUM
- desken
- golfen
- företagskvällar
- managementkonsulter
- i-uniformen
- i-profiler
- internship
- vettiga människor
- finans och tråkiga skämt om Island och Island (datorsal och i-land)

Kort och gott. Oavsett om du är maskininriktare, labråtta, frekvensmodulant eller kodknackare har PUMen varit en sur del av ditt liv. Som utomstående får jag bara höra prat om Requirements, Lunchmöten och timvis med klagan på tidsrapportfuskande gruppmedlemmar, vilket har fått mig att sälla mig till skaran av externa PUM-hatare.

I övrigt så vet jag inte om det är en generell medvetenhetsförändring eller om jag helt enkelt rör mig i facket av i-fyror, men hösten är varit en enda lång hets av att folk VILL VARA. Vill vara med de som anses vara något. Folket med budget för 70kr-lunch på golfen (Linköpings GKs lunchrestaurant), caselösande managementkonsulter, finansvalpar som äter lunch vid desken (man har idiotiskt nog sökt ett jobb utan lunchraster, måltid inmundigas vid skrivbordet = desken) och vettiga männsikor (personer som fått ett rykte men egentligen inte är mer än någon annan).

Sist men inte minst måste man hänga på island. Inte för att det är speciellt bra, mysigt, bra tempererat, arbetsbara datorer eller något annat som karakteriserar en bra (och kreativ) arbetsmiljö, utan för att man ska integrera och utbyta standardfraser.

--
var med i TiMES för dryga veckan sedan. Något jag aldrig trodde skulle ske i mitt liv, av två anledningar.

1. Managementkonsultvärlden (och ena jurymedlemmen besannade mina fördomar)

2. Varför?

Vi gick in med inställningen "se och lär". Nog för att vi var oförberedda och newbees men som jury-medlem sitter man inte och himlar med ögonen, vilket fördoms-besannaren i rosa skjorta lyckades med när jag precis öppnat munnen. Ridå ner.

Middagen var stel och definitivt inte värd en missad innebandymatch.
--

Nog på bitterheter. Majoriteten av min omgivning och min linje är genuint trevliga och på rikssvenska "vettiga människor", dock kommer dessa aldrig få epitetet "i-profiler".


Puss och kram från en bitter kall pall i gottfrid


Stiltje

Det händer inte mycket här på bloggen, tyvärr... kan till stor del bero på att det ska 'köttas' text i skolans regi... Delas analys av ledarskapet kring Scania networks och dels kring Atlas Copcos involvering i den geotermiska marknaden. Man tröttnar liksom att skriva och då får fritidsplitandet lida...

Landskamp ikväll för han som brutit sin bojkott... Riktigt skoj att Lindgren och Berg (äntligen) får chansen men vad i HELVETE gör sidleds-danne i landslaget?

Hur som skaver... Veckans konstateranden:

- vissa domare i campushallen är inte bara helt värdelösa och direkta samhällsfaror när de tappar matcherna utan även blinda... (kanske hör ihop)

- att skriva arbeten kan ju vara lärorikt, om man getts tid att lära sog någonting av det. Nu handlar det om att jobba baklänges. Fixa företagsinfo och skriv teorier som verkar passa och sluta med att skriva inledning och spika syftet... klockrent. 90% ren textmatning.

- Svenska fotbollsgalan borde skrotats för x antal år sen. Var har "ÅRETS MÅL" tagit vägen?

- börjar darra inför faktumet att skrivkrampen kan påverka ansökningsförsök till sommaren

Besök från hufvudstaden

Hon kom som ett yrväder en novemberafton...

Så var hon här, syster yster, den ohängde.. kärt barn har många namn. Sist kom jag hem i ett tillstånd som vissa vill likna vid primatvänner i utsträckt ställning*...

But anyway...

24 vårar senare så sitter man i Linköping, fullständingt tom på bloggämnen och med en klocka som tickar snabbare för var dag...

"det är en dag imorgon också"

"nej, om man skulle tänka på refrängen"

"här var det inte så jävla party"

"här blir inga barn gjorda"

*aprak


Ett år senare

För ett år sen var man mitt uppe i att lära känna det tyska och skapa en röd tråd i vardagen. Med anledning av dagens mårten gås så började jag osökt tänka på vår svenska brakmiddag i münchen.

Såg 'Låt den rätte komma in' igår. Bra för att vara svensk måste man nog ändå ge den, men märklig annars. Många meningslösa sidospår.


Mårten Gås (1) - (2) - den rätte?


Köttigt

Banverkets reklam är riktigt bra! Lika köttig som slaktaren från mjölby.

varmt om hjärtat

när man som djurgårdare sedan födseln får se sitt lag sakta gå mot förfallet gör det givetvis ont i hjärtat och jag hoppas att (trots bosse anderssons låga IQ) man inser vad som bör göras. Likt svenska landslaget behövs en utrensning. Mina förslag på förändringar:

1. Boss Lundqvist bör inom en överskådlig framtid avsättas och ersättas med någon som i första hand ser Djurgården som sitt hjärtebarn. Bo har satt sig på kant med framförallt supportrarna i och med sitt engagemang i fansmobbningen bedriven av SEF.

2. Nytt tränare/par. varken Siggí eller Pål har någon gjuten spelidé som laget kan luta sig mot. Problemet dif levt med alltsedan Zo/Sören lämnade. Förslag: Magnus Pehrsson

3. Till syvende och sist är det spelarna som ska göra jobbet och på senare tid har värvningsfokus legat på att med panikköp bibehålla någon sorts status. jag börjar nästan tro att ett år i SE skulle sanera klubben och göra ledningen medvetna på vad som verkligen behövs. Problemet återfinns dock i alla tre storklubbarna (dif, aik, mff) där pressen från fans och media är alldeles för stor för att bygga för framtiden i AS.

Förslag ut: Jonson, Dahlberg, Komac, Enrico, Quirino, Johannesson, Kuivasto, Tauer, Rihilahti, Wahlström
förslag in: Joakim Sjöhage, Daniel Nannskog, Rawez Lawan, Rasmus Bengtsson, Per Johansson

Startelva
Dembo
Haginge - Magnusson - Bengtsson - Johansson

Ipke Ekong - Hellquist - Rajalakso

Sjöhage - Nannskog - Lawan


Detta kommer givetvis inte hända, men något måste göras! jag accepterar en mellansäsong. Se på hockeyn, där funkar "stockholms-modellen".

---
Vilket fruktansvärt onödigt inlägg det blev. Helt orealistiska värvningar och allmänt tråkigt bara. rensa och börja om från början säger jag bara.
---

Låtlista (om än inte så "inne")
lill lindfors - rus
jason mraz - i'm yours
sam - cold beer
dixie chicks - not ready to make nice
mxpx - wrecking hotel rooms

-- väntar fortfarande på att segskallarna på TUM ska skicka mitt betygsdokument. ska det vara så jävla svårt?!? --

RSS 2.0