Spontanansökan

Angående den utannonserade tjänsten som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll.

Med anledning av vakansen hos Svenska Fotbollsförbundet ansöker jag härmed om tjänsten som svensk förbundskapten. Som en fotbollsfantast och taktisk allvetare är jag övertygad om att min sociala och analytiska förmåga kommer leda herrlandslaget i fotboll till många och långa framgångsperioder framöver.

Med mig som förbundskapten kommer föryngrings- och förnyelseprocesserna som alla lag och landslag någon gång står inför att ske kontinuerligt. Att få bära den svenska landslagströjan ska vara ett kvitto på sentida prestation i avvägande mot långvarig stabilitet, inte ett resultat av dåtida isolerade toppinsatser. 

Ett framtida landslag ska sträva efter att vinna och då krävs individuella prestationer mot bakgrund av ett habilt lagspel. Att gneta sig till ett slutspel och sedan vara nöjd är inte ett alternativ. Hellre satsa och vinna, än försvara och vara nöjd. Hedersamma förluster är inte ett ord i mitt vokabulär.

Ser fram emot vidare kontakt!

Carl Johan Dahlberg

Ps. Väljer ni inte mig, bör Erik Hamrén vara värd de 10 miljoner som begärs. Ds

Flera steg

Igår kom lägenhetens potentiellt framtida invånare och tittade runt. Man blir nästan lite stött när de anser att den behöver renovering, även om jag kan erkänna att duschen behöver en ansiktslyftning. hur som helst. I november händer det.. London (6-8 nov), 25 år (12 nov), München (20-23 nov).. och dessutom ska jag börja som lektionsledare i Mekanik. Hopp och lek.

Sedan i juni 2007 har jag besökt följande länder och städer:

Portugal (Ericeira, Lisabon) -07

Tyskland (München, Ingolstadt, Bremen, Stuttgart, Berlin) -07, -08, -09

Österrike (Galtür, Wildschönau, Innsbruck, Salzburg, Wien) -07, -08

Liechtenstein (Vaduz) -07

Norge (Oslo) -08

Frankrike (Grenoble) -08

Schweiz (Geneve, Zürich) -08

Tjeckien (Prag) -08

Slovakien (Bratislava) -08

Ungern (Budapest) -08

Nederländerna (Amsterdam) -08

Skottland (Glasgow) -09

Lettland (Riga) -09

England (London) -09

Ett steg i rätt riktning

Tack danskjävlar(?). Eller ska man tacka Lagerbäck himself för att han (1) byter ut Holmén mot S.Larsson, och (2) Elm mot Berg och först i 87e (!) minuten tar ut Micke Nilsson (Poängen är väl att det inte var superoffensiva byten, inga direkt klara signaler). Det kallar jag matchcoachning. Frågan är ju hur f-n M.Nilsson lyckats göra över 60 landskamper. Det hade ju inte varit möjligt i en normal värld.

Det är märkligt hur en spelare som Elm kan gå från att vara hot prospect till att bli ett alldagligt Lagerbäck-tugg på bara några få månader. (Har ni förresten tänkt på att Alkmaar är lite som Kalmar, ja en allitteration alltså. Nästan)

--

En annan fråga värd att ställa är ju vad Obama gjort för freden? Så vitt jag vet är det långt från ord till handling för många inom den sfären.

--

Vem vann de andra priserna? Det vet man aldrig, och kommer troligen aldrig veta. Einstein är död

--

Hej! maila mig: student@volvo.com

RSS 2.0