När ska det gamla rensas ut?

Det är ju uippenbart: ingen lag i världen kommer stoppa fildelningen, tekniken kommer bara hitta nya vägar. Parallellerna med bilindustrin är vaga men ganska slående. En industri på nedgång, mot utfasning och med stormsteg in i stenåldern. Ingen vill köpa cd-skivor, dvd-skivor, singlar eller bensinslukande monster, SUVs och personlig miljöförstöring. Det spelar ingen roll hur många domar, extra-miljarder eller skatter staten backar upp den gamla industrin med, den kommer dö ut ändå.

Istället för att lägga pengar och energi på det gamla, utveckla det nya! Finn nya vägar att distribuera medierna. Ta spoitfy som ett exempel och det är bara början!

- utveckla miljövänliga bilar. ta hjälp av greenpeace istället för att motarbeta dom!
- utveckla pirate bay, sälj reklam och tjäna pengar på andra sätt än i videohyllan.

Tänk bara på hur många artister som ALDRIG skulle upptäckts om inte fildelning fanns. Tänk hur mycket smalare utbudet hade varit och hur mycket fattigare skivbolagen varit i fråga om variation och diversifiering. Igår fanns Spice Girls ELLER någon annan fixstjärna. Idag har stjärnhimmeln mångdubblats. varför? Inte är det för att skivbolagen intensifierat sina marknadsföringskampanjer, det är tack vare kraften i mun-till-mun marknadsföring. Eller i datorspråk: peer-to-peer: fildelning.

--

Problematiken ligger delvis också i hur vårt politiska system är uppbyggt. Styrt av mossigheter och personer utan någon världsnärvaro. Tacka gudarna för att den nuvarande regeringen åtminstone är utbildad.

varför kan ingen bara röstas fram i majoritet och ändra hela systemet. Ett system där ett beslut faktiskt leder till ett beslut och en åtgärd och inte utredning på utredning på utredning: de svarta hålen i vilka alla pengar försvinner. Tjata om en skatt här och annan där alla ni olika färger. Utred var f-n pengarna tar vägen istället! fram med saxen och kapa alla linor till de svarta hål som inte skapar värde för våra medborgare (se, där fick jag med den också).

--

Kommentarer
Postat av: Anonym

BRA! Jag ska försöka vara med och rösta in Piratpartiet till EU, jag är trött på all stelbent byråkrati hos "de styrande". Som personal på världens mossigaste myndighet med oändligt antal utredningar, håller jag helt med om det också!

Kram

Mamma

2009-04-19 @ 11:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0