Ny upplevelser och gamla later

Har ni hört talas om ett kalas där hela gästlistan traskar och/eller hoppar runt med ett varsitt par hörlurar? Kopfhörerparty. Är det ett tyskt påhitt, eller är det jag som ligger efter i utvecklingen? Skulle man få tillbaka sitt pantinlämnade bankomatkort eller inte. Hur hade man gjort om det skitit sig? Inte för att det ens var en allvarlig tanke som flög förbi, men tänk om det någongång skulle hända. München utan pengar! Hur?

Såg just att min enda godkända innebandyprestation i söndags (målet med 2 kvar) inte har registrerats på mig. WTF!?! Aldrig får man vara riktigt glad. Förövrigt så måste jag varit definitionen av juniorspelare personifierad. Inte ett sådant såkallat underbarn, utan den kategorin som sållas bort i 14-15 årsåldern.

Sovdags!PS. Moneybrother spelade på Kh-partyt. Men inte sin egen musik utan sin iPod-lista. Nytänkande och intressant upplevelse. DS

Fel sida upp

... och samma sida ner. Ibland, vissa dagar, blir det inte som man tänkt sig eller hoppats. Vissa dagar önskar man kunde spolas tillbaka och spelas om på nytt. Söndagen var en sådan.

Fri luft

 Varje gång jag ser det tidningsurklippet nu för tiden poppar en 1.55 lång vithårig tant upp i huvudet.Ögnade precis igenom de rader som skrivits de senaste dagarna och slogs av min oförmåga att binda samman texten, smycka med bilder och skriva på respektabla tider. Det sistnämnda syndromet är nog direkt orsak till de kosmetiska och grammatiska abren som förekommit och förhoppningsvis leder den makabra upptäckten till omdaningar. Åt det bättre.

Apropå förändringar. Jag längtar till man får klara sig själv igen/bo med någon som inte tror att tyska kylskåp är specialkonstruerade. Tänk er dessutom känslan att ha en tvättmaskin inom respektabelt gångavstånd och sist men inte minst: Ha en frizon där ingen rotar utan tillåtelse! Idag är jag dock inte bitter, men det finns stunder då man förbannar det krig som formade en hel tysk generation till kontrollfreaks.Ett gott skratt förlänger livet:

http://img520.imageshack.us/img520/97/fb1gc4.png
www.mtv.se/reklamfilmer

 Skulle infoga fler foton, men funktionen ville inte.


Intensivitet

Ögonen klipper och önskar att huvudet fick lägga sidan till och långsamt låta tankarna springa iväg mot drömmens värld. Sömn. Underskattat, och ändå ligger man här och bloggar kl 0200. Hur är man funtad egentligen?

Någon gång inom en snar framtid kommer det slå över. Denna gång då jag, Carl Johan aka allt möjligt, inte orkar med mina sena nätter. Snoozar över två skoldagar och kommer tillbaka som en pånyttfödd. Härligt!

Apropå våra älskade tyskar. Hur är en årskurs maskinstudenter funtade när de kastar horder av pappersflyplan i mängdordningen: Luftwaffe-angrepp. De perforerade väggarna var likt ett sönderbombat flygfält fulla med fastkilade vrak. Förklaringen? Svaret är så uppenbart att jag inte vill genera er med att berätta det självklara.

Och. Precis som vanligt kom inte den fulländade över 100p i bowling idag heller. Tur att det serverades TexMex-ät-för-mycket-buffé och öl. Bra initiativ!

Helgerna är långa. Mycket kaffe, fest och slötid. Men inte nu på söndag, akta er i skytteligan Lumberjacks!


Synd att bloggen blev upphackad nu också... Fortsätt (eller börja) kommentera. Lika skoj varje gång och snart ska jag lyckas ställa om kommentar-textfärgen till anti-vit.


Tvättäkta

Varför ska det vara så svårt att ta sig i kragen, bita i det sura och packa ner smutstvätten och ge sig iväg? Kan det vara så att man känner sig som en bro-kille med hela garderoben i en påse (eller tre)? Eller kan det helt enkelt vara så att en promenad på 10-15min för att få tvätta (!) inte lockar en mulen fredagmorgon i München?

Kanske är/var man bortskämd i Linköpings studentghetto och kanske är tyskar dumma i huvudet (bevisas gång efter annan), men en utökning av underklädesbeståndet vore av största vikt för att slippa den skavande tvättångesten.

Hur skulle det se ut att tränga sig in i en full U3/6 med två smutspåsar? Har blickarna stuckit som knivar tidigare (när jag trängt mig för att rulla en station) så lär de vara sylvassa lansar eller motorsågar nu.

Hört den om taxibilarnas tjänstvillighet i München/Munich/Monaco? Nej, de kör bara om man känner varandra tydligen. Eller om de anser att du inte kan gå sträckan själv! Mycket underhållande.


I'm still here

Schemat klart! Finally.

Egentligen saknar jag skaparkraft, men vad gör man inte för bloggandet. Börjar gilla mina kurser nu igen. Eller jag börjar gilla tanken på att jag vet vad jag ska läsa. Underbart!

Söndag är det matchdags. Rosenheim here we come.

Morgondagen bjuder på ledighet. Ledig som jag kommer vara varje fredag (förutom 9/11) fram till 15/4 2008. Thank you, come again. Vad gör man på ledigheten? Tvätta den trånga sektionen, äta, träna, bowla, dansa, äta igen, plugga och kanske... sova.

Kan ingen vänlig själ skicka ner 100 par MAN-kalsonger till mig? Då har jag helt plötsligt en ny trång sektion som bara kräver ett tvättintervall på 3 veckor. Den som känner sig manad kan leta upp adressen till c/o "AKA DJÄVUL" längre ner i bloggen. Själv satsar jag på att slänga in en hög runt förmiddagsfikat.

Snart dags för den årliga julstressen. Hoppas innerligt att det är möjligt att julshoppa godkända klappar här nere. INTE Stockholm City i år. NEJ! Vägrar.
Game over Kekke

Hur kändes det? När doktorn kom in och slängde dossiern på bordet?

Fullt ös medvetslös skulle man kunna tro är orsaken till att hjärnan ligger 15 steg efter fötterna. Men inte idag, inte den här veckan, en utekväll lämnar den bara en armlängd bak. Kurshelvetet. Nu får det vara nog, game over. Ring in det nya, ring ut det gamla. Ring klocka ring. Från och med imorgon vet jag vad jag har att rätta mig efter.

Upploppsrakan, via januari, in över mållinjen i mars kommer bli den längsta på länge. Men ack så skönt när det bockas av. Precis som sevärd(!)heterna på to-do-listan. Salzburg (check), Dachau (check), Liechtenstein (oväntad check), Nymphenburg (check). Återstår väl Neuschwansteig, Alperna, Deutsches Museum, Pinakotheken, Nürnberg, Prag, Schweiz, Allianz Arena (8/11), Garmish usw.

Dagens nyhet: nymonterar blad på min magnifika fatpipe wiz rosa... men nu med vitt blad. Kan det gå fel?

bzw = beziehungsweise
erzeugen =producera/frambringa

Hur som skaver. DJ CJ - vad är det som piper. Känn på den ni som kommer ihåg!

Arla

Uppstigning, uppsträckning och avfärd innan klockan 08.00 känns inte som en bra start på dagen. Dags att beta veckans produktutveckling: 2,5h, för att sedan strosa, träna, äta och besöka nästa föreläsning kl 16. 

Helgens dilemma: Spela matcher eller följa dif-bp?

Trött


Salzburg

Vinterns första flinga föll väl framme i Salzburg. Mozarts stad i alla bemärkelser. Mozartkulor, Mozarts födelsehus, Mozarts bostadshus, Mozarthotellet, Mozart hit och säkert Mozarts mamma på ett hörn. Gamla staden var pitoresk med ett internationellt inslag. Det berömda Met, H&M, Louis Vuitton och framförallt en himla massa kineser. Följ kineserna så hittar du sevärdheterna.

Högt över staden, likt Vaduzs fursteborg, låg borgen. Vi kom bara fram till porten innan vi vände och traskade med plaskande skor över krönet till en annan utkiksplats. Sauerkraut till Lunch och Gummibärchen på tåget. En heldag i Österrike. Bocka!


Zahlen Bitte!

Nota 1 månad: 18000 kr. Check!

I vilka hål har de försvunnit? I vilken strupe kanske är rätt ord. Kan ju försöka skylla på skolavgifter, träningskort, telefonkostnader, hyra, taxi och kläder. Men resten? Säkerligen 8-9 lök (fulaste uttrycket på länge) på likvida livsmedel och restaurantbesök. Man lever bara en gång var det någon som sa. Tråkigt om man måste leva den gången urfattig på samhällets bakgård. Inte jag alltså, men tänk de som levde lite för mycket.

Missar första föreläsningen på Werkstoffkunde (Konstruktionsmaterial), men vad är väl en kråka på ytterligare ett papper? Certificate of Arrival ska in till Linköping (som jag förövrigt redan varit i kontakt med om kurser X antal gånger. Jag kanske bara letar kurser på TUM för skojs skull?).

Visste ni att TUM är the NO 1 in Deutschland. Ledande av tre elituniversitet. Där steg självförtroendet ungefär några procent.

Första träningen på Kleinfeld igår. Ovan planstorlek, spelupplägg och förbannat glatta skor. Måste ha mitt blad! För den oinsatte är Kleinfeld den planstorlek som används i SIL och lagen ställer upp 3 mot 3. Angående bladet så är min älskade rosa klubba ein bisschen kaputt. Härlig fartupplevelse i 190km/h på väg hem från träningen och blir man törstig dricker man tydligen öl. Varför är jag inte förvånad?

Lunken smyger sig på

Första veckan? Nej inte riktigt, men nästan. Har undersökt, utvärderat, funderat och skärpt några hjärnceller. Inom kort är schemat nerbandat till en respektabel nivå och allas våran Pamela kommer att kunna planera sina hösthelger som vilken annan Linköpingsperiod som helst.

---

Fick ett mail om flygtidsförändring idag. Hur kan de tro att jag vill flyga från München kl 06.25 en fredagmorgon? Nej.

---

Första träningen med UC Ingolstadt idag. Spännande att se hur man fysiskt står sig på en innebandyplan efter 4 veckors festande. Löptiderna i Engelska Parken indikerar på kenyan-lungor. Avfärd 19, återkomst 23.

---

Har ni hört den om tanten som fick fnatt och trodde att dunet i kuddarna förstörs om man inte bäddar? Måste vara ett Andra Världskriget-syndrom. Sexton år under krigets sista. "Gundi was poked by Hitler". Tilläggas bör även att vasken kalkar sönder om man inte torkar, handtvätt fräter sönder rören, kylskåpet förstörs om man placerar något ljummet i och sist men inte minst: Elkostnaderna blir lägre om alla fönster står öppna!

Fysikens lagar är outgrundliga.

---

Qualitätsmanagement, Projektmanagement, Financial management, Werkstoffkunde, Maschinenelemente, Maschinenzeichnen/CAD, Zeitdiskrete Finanzmathematik, Produktentwicklung... Vilka ska bort?

Alla dessa frågor som kräver svar. Ska man läsa tyska dessutom? Usch och fy. Jag lovar på heder och samvete att hjälpa alla utresande I-maskinare i München med sina kursval. Kom bara kom.

---

Dagens höjdpunkt: Me is now owner of TUM-kort! Endlich, kann ich in der Mensa essen. Dessa underbara fängelsebrickor!

Min underbara blogg fick ett klassiskt bloggupplägg idag. Kommer inte ske igen på länge!

Gundi

Det råder andra fysiska lagar inom dessa fyra väggar. Ström sparas genom att ställa upp alla fönster och kylskåpet går sönder om något över kyltemperatur ställs in. Att mikra grönsaker på max i 3 minuter är OK, medan kött drar mer ström. Idag är första dagen i mitt nya liv. Idag ska jag låsa min dörr och brassa vidare med elementet.
"Första" dagen igår blev inte som jag tänkt mig. Maschinenbau-ettorna med sina gröna lappar eller gula balonger hade en "Überlebung in München"-föreläsning istället för min efterlängtade (?!) Cad-kurs. Det roligaste var nog ändå att de såg lika vilsna ut som jag kände mig. Stackars 88or. Tydligen börjar kursen om en vecka, vilket jag säkert lyckats luska ut om vår kära kursportal inte tagit långweekend i bergen.

Vad har hänt annars? Pengarna fortsätter sippra mellan fingrarna, jag har fortfarande inte lyckats få mitt studentkort och ölen smakar fortfarande lika bra som för tre veckor sedan.


Veckans projekt:
1. Försöka få någon/något att ge/skicka mig ett fat pipe WIZ rosa innebandyblad. Inte för at det är så himla överlägset, utan för att min klubba ska vara fortsatt lika fin.

2. Påbörja seriös träning i form av simning och gruppträning. Innebandy på torsdag kanske?

3. Plita informationstexter till en sponsorplan för en nybliven div6-klubb.

4. Agera lekledare. Planera utflykter och bygga lego.

5. Skola. Stört att jag kände mig motiverad igår. Reaktion på fem månaders sommarlov kanske?!

Countries visited

Lilleputtarnas lilleputt. En sväng förbi Lindau, längs Bodensjön och in i furstendömet Liechtenstein. In i ett, för dagen, gulbeklätt stadscentrum. En dag genom tre europeiska länder fick inte den bästa starten när man efter 3 timmars sömn var tvungen att stiga upp. Vad möts man av? Ett land med vidunderliga bergsväggar längs gränsen och en huvudstad lika ren och steril som värsta sortens slutna samhälle.

Matchen då? Det var klassskillnad. Ett lojt, joggande svenskt landslag tog en komfortabel 3-0-seger med mr taco från start. Inte nog med att avarten skulle starta, han skulle göra mål också.

Dags att bocka av Liechtenstein och Österrike(?!) från countries visited. Är vi den nya facebook-generationen, eller vilken annan patetisk betäckning kan man tänka sig?

Ont i magen.

_-_-_-_-_

Hörde Plain White T's - Hey there Delilah på bayersk radio
... för att inte tala om Stakka Boo

_-_-_-_-_

Ny tider

Skilda världar.

Same shit different name. 90-talet personifierat.

Dryga dygnet kvar till presentationen utan ämne. Dryga 7h kvar till tyskan med improvisationsteater. Varför betalar man 45E för att hoppas på att få vara en del av väggen?

München by beer

Det är inte utan att man känner sig som en dålig människa när det slår en att det flutit mer öl än någon annan vätska genom strupen de senaste veckorna. Trots det har jag ändå lyckats hinna med hela 4 löprundor och några "kräla-på-golvet"-träningspass. Veckorna som varit har präglats av öl, oktober fest och svenskar. På söndag försvinner den största ölboven ur våra liv de kommande 50 veckorna. Förutom fester och pengabrännande har jag även lyckats ta mig igenom tre tyska filmer (inte tyska egentligen, men dubbar man så ska det f-n räknas): rezept zum verlieben, das bourne ultimatum och godbye lenin!. Tyskan släpper mer och mer och innan ni vet ordet av är det inte [see ji] eller [sii djej] som gäller. Utan som Göran så härligt förkunnade på tyskan i högstadiet: [tsee djot]. Tyvärr verkar idén om att kalla mig Pamela även ha slagit personer här nere. Måste alla ha kollat på baywatch?

Veckan som kommer blir det oktober fest avslutning, språkkurs och em-kval! Dags att bocka av ännu ett land på "besökt-kartan". Here we come Liechtenstein.

Den som vill se kort får vänta tålmodigt eller registrera sig på facebook. [Sii joo son]

Gästinlägg av "In der Eisdiele"

Trötta tanter finns överallt. De sprider sin närvaro över vår heterogena kontinent och får oss att ställa sig frågan: Ska vi inte bara sätta dom på ålderdomshem? Där kan de ju enbart slösa bort sin egen tid.
Svaret är ett bestämt NEJ! För det vore ganska taskigt. Eller vore det? Ja faktiskt.


Köar svenskar?

Ni trodde ni visste vad ineffektivitet var?!

Igår hade vi vår berömda Immatrikulation. Fyra tillbehör skulle med: antagningsbevis, kvitto på terminsavgiftsbetalning, pass och sjukförsäkringsintyg. Väl på skolan klockan kvart i 8 hamnade man en bit bak i kön (inte så långt bak som jag borde ha gjort) och såg hur kölängden steg med kvadraten på antal minuter som förflöt. Vi långt fram blev klara på 1.5h. De längst bak fick köa i 7!
Proceduren var enkel. En kösamordnare samlade in antagningsbevisen och sorterade in dem i mappar. därefter fick man köa någon timme innan man förhoppningsvis fick höra sitt namn bli uppropat av en trött tysk tant. Väl framme sa man hej och gav rucklet papprena - klart!

Hade de internet här sa du? Tydligen inte tillräckligt säkert, eller så vill de skapa arbetstillfällen för trötta tanter.

RSS 2.0