En värld du inte trodde fanns

Sektliknande och välsynkroniserade hejarop. Idén att åka och skratta åt den andra världen, gothspelarnas värld, var som att, med ett gott skratt, gå på zoo. Det annars så framgångsosande C-huset har under helgen fyllts med människor ur en annan kategori. Människor som viger sitt liv åt fantasy, finkellukt och hår färgat efter sina spelpjäser.

Att gå genom korridorerna och studera det mänskliga förfallet var som att ha kommit till en annan tid, en annan värld. Var kommer alla ifrån?

Besöket kryddades av en freakshow i mesta laget. Presenterat av någon/något som såg ut som <citat Henrik> trollet i Sagan om Ringen skulle sju nervösa herrar kämpa mot varandra i en verbal combat. Aldrig har man varit mer lik en fällkniv när man låg dubbelvikt av skratt i bänkraden. Ju längre tiden gick och verkligheten kom ifatt en så kom insikten att man just bevistat ett sektmöte. Undrar ni var psykfallen som skjuter ner en halv skola kommer ifrån? Besök ett spelkonvent. Människorna är så osäkra och världsfrånvända att de tar varje chans som ges att vara en i mängden.

image12


Diddan - din resorb på nyårsdagen.

Lugnet före stormen

Årets tredje mest överskattade högtid efter Midsommar och Nyår annalkas och ett gäng i-studenter från Linköping beger sig till Uppsala i sällskap med tusentals rusiga ungdomar. Någon gång ska vara den första och helgens resultat och genomförande meddelas en, förhoppningsvis, solig onsdag på östgötaslätten.


Diddan - din råttfälla i Solna

Diddan listar...

veckans...

...kommentar:
"Har ni betala 10 kr för det där?"
>>Cyklande tjej med ett horn i sidan till urinerande i-studenter


...replik:
"Ska vi betala till dig eller?"
>>Murkas visar sig på styva linan.


...monobrow:
There can still be only one. På västfronten intet nytt.
 There can be only two?

...utstyrsel:
vildmarksbyxa, mattsvarta tubsockor, sandaler, urtvättad grön lumpent-shirt och svart cowboyhatt i läder. Krydda detta med ett nervöst leende så passar du in på x antal suspekta utbildningar på universitetet.


...video:
Lene Alexandra - My Boobs are OK


...ögontjänare:
Vet inte om det är tillåtet att fälla någon bakom ryggen, men att svinga framför ögonen är definitivt straffbart.


...pepp:
"Kom igen nu Tobbe!" 
två sekunder senare: "Bara han inte drar den över"
>> Fegga innan Tobbes ribba


...pepp 2:
"Du kommer väl bränna den för att du vill att vi ska åka ut"
>>Fegga innan sista straffen missas.


Diddan - din metadonkur på SöderSolsting

Varifrån kom det vackra vädret? Snön som täckte marken för endast en vecka sen har bytts mot gassande sol och timmar med korsord i gräset. Alla problem känns egala och när man vaknar upp ur drömmen kommer de hopat sig som asgamarna över ett lik.

Om två månader avslutas en epok. Om fyra inleds en ny.

image10 Allians arena


Min borg är och kommer i all framtid, oavsett bostadsort, vara Stockholms Stadion.


Diddan - din reseparlör i Charterträsket


Lagom

När det är kallt - är det för kallt och man förbannar landet man bor i. Är det för varmt - är det för varmt och man förbannar det sydländska vädret och växthuseffekten. Detta gäller dock endast om man sitter i en 25 m^2 stor Bastu uppe på flanken i de mest avlägsna delarna av Ryd.

Nu är det dags för sommarens förbannade moden. Akta er för följande:

- sandaler (med strumpor är värre)
- trekvarts-byxor
- cowboy-hatt
- vildmarksbyxor
- t-shirtbränna (tyvärr medskyldig)

För att inte tala om den vinterlånga discoträningen som på stranden utmärker sig då den manliga populationen går som dubbelvikta apor med odimensionerade biceps och bröstmuskler. Trots det jobbar alla för "Beachen" som bara infaller en vecka/sommar för en medelsvensson. Spännande att se statistik på antal lyckade fall.

Apropå sport och allsvenskan. 2007 års upplaga är apornas planet! Lätt och smärtfritt sätt att ta udden av nidropen från norra stå.


Diddan - din stressboll i kontorsdjungeln

tid...

Underbara tid... ibland står den stilla trots att man rusar mot framtiden på ett höghastighetståg. Bävar man för vad som komma skall går klockan på snabbspolning medan de frysta sekunderna under vånda och tristess kan tyckas fortlöpa på ett tortyrmässigt utdraget sätt.

Stoppa klockan och njut av vad varje sekund ger dig, för om 100 år är det bara minnena och historien kvar. Se till att göra avtryck under de två tredjedelar du är vaken. För resterande tid får du unna dig en skön säng. Själv ska jag ha en lamborgini.


"De använder tiden till att skaffa sig pengar när de borde använda pengarna till att skaffa sig tid." 

Varför inte slå på stort och skaffa sig bådeoch.

image9 12.45 (idag) tisdag sitter jag med en sumpkaffe i handen. Slå det om ni kan.


Diddan - Ditt strössel till vaniljglassen

Dagens ungdom

Brandlarmet ljuder, lampan blinkar med sitt intensiva, pockande röda sken och människorna i föreläsningssalen börjar långsamt plocka ihop sina böcker, dra på sig tröjor, knäppa jackor och fälla ihop borden. Fem minuter efter att larmet gått står vårglada studenter ute i aprildiset och njuter av att äntligen slutat för dagen. Hur lång tid tar det för ett rum att övertändas? Troligtvis skulle man inte rädda sina "anteckningar" om man visste svaret. Fast det händer väl inte oss? (Brukar ju vara falsklarm) Är det månne dagens ungdom som är luttrade eller dagens brandalarm som är överkänsliga? (kanske får vi aldirg svaret på den frågan heller).

Förövrigt var idén med uppsamlingsplats inte något som lockade skocken. Cykeln hem hägrade desto mer.
Diddan - din nyckel till kyskhetsbältet

Diddanombudsmannen

Dagens i-landsproblem:

Vilken topp-bild ska diddan ha i sin blogg. (*ping*)


Har ni sett det krystade ring-och-klaga-programmet på fyran såhär på lördagslunchen? Ett öppet forum för den svenska missnöjdheten. En tid för gnällkärringar och missnöjda alzeimers-tanter med uppskruvade hörapparater som vill klaga på reklamljudet (byt kanal eller kräks över capish på 6an istället!).

Ni har väl sett pesten som spridit sig till alla icke-statliga kanaler? Ring och gissa på ord som inte verkar finnas och lyssna på en överpeppad programledare med framgångsfrisyr och brun-utan-sol yta. När hörde man senast en sate som fick ange ett rätt svar för de 9.99 som han/hon tvingats betala för samtalet?

Tv-fenomenet är inte vår tids i-landsproblem, det är en pest och tv-shop är koleran! Vad som är värst beror troligtvis på hur bred capish-skånskan är eller hur många tomatdekorationer den överviktiga amerikanska kocken lägger ner i knivlådan.


Diddan - din korsordstidning på toaletten


Diddan listar veckan som gått

veckans...

...citat:

"Det är roligt att spela amerikansk fotboll med utbytesstudenter. Du passar sen tacklar du ner dom"   
>Kille med trendig keps och lumpentröja i SOF-kön<


...frukost:

Havregrynsgröt och potatismos


...nördar:

D-gänget som var tvungna att ragga en sista deltagare till Settlers. Självklart nappade den onda gråtande programmerartjejen.


...monobrow:

There can be only one. Valet av svart batmanklädsel väl fastspänd med ryggsäckens magrem i stekande sol är en klassiker.


...alternativa sysselsättning:

Iklädd gråa tygöron och matchande svans försöka utföra en balansakt med sina emo-kompisar nedanför ankomsttavlan på stockholms central.


...verklighetsuppfattning:

"Kan du ta bokhyllan i mitt vardagsrum?"
>Me<Diddan - din katapultstol i Jas-planet.

Dagen efter

Vad är det för likhet på JAS och Jonas Gardell? - Båda tar Mark.

Öl, tacos och snöstorm var vad gårdagskvällen bjöd på. Världen är underlig. Ena dagen ligger man och svettas med bar överkropp i gräset medan gårdagen bjöd på piskblåst och hagel.

Är inte fredagen världens bästa skapelse?

Nattliga sysslor

Joltcola, pizzabeställning och svettlukt är vad som präglar grannborden i C-huset en stilla måndagnatt som denna. Lönnfeta D-studenter ,förvirrade utbytesstudenter och en ungersk ättling som blev trött redan vid halv tolv är vad natten bjuder på och den är ännu inte slut. Tre timmar och 41 minuter till målet... Att få biljetter till den ultimata Lithe Blås-festen SOF. Hade det inte varit för en ledig tisdag och upplevelsen av att bli erbjuden settlersdeltagande hade man inte stått ut i finkel-lukten.

Sovdags månne?


Trött söndag...

"Finlands sak är vår": den kända finska vinterkrigs-parollen ställer ju vissa frågor obesvarade. Om finlands sak är vår under vinterkirget är då Sveriges sak höst under sommarkriget? Eller representerar de nordiska länderna årstiderna? Vilket ska bort?


Ps. Rättvisan segrade tillslut. Ds


Nattugglan

Om finalserien 1983:


>>"När Djurgårdsklacken var snäll kallade den Loob för dåre och bonndjävel. Den var snäll i 15 sekunder av den första matchen på Johanneshov?.
  Övriga 59.45 gastade man "Håkan Loob är homosexuell", "Håkan suger Peters kuk" (med syftning på bror Peter Loob)"<<Efter finalen -94:


"En ilsken Peter Forsberg knäcker först klubban med knät framför en tiggande Mif-reporter innan han förklarar sina tankar om finaldomaren Börje Johansson.
  ? Han är så jävla kass så jag skulle vilja dra på honom en smäll, sa en rödflammig Forsberg till Svt:s Albert Svanberg."
Kvällen kan sammanfattas med den gamla klyschan: Nu är råttet mågat!

Time for sleep

permalink-bludder

Det är dagar som denna man längtat efter hela långa slaskiga vintern och vad gör man en sån dag? Sitter inne och skriver ner tyska kurser på ett papper... Känns som man borde ta tillvara på de tillfällen som bjuds i vårt avlånga land (som bara har marginellt bättre väder än England).

Är det inte så att alla vill åka till London, men ingen förstår varför när man tänker efter? Fula, bleka rödhåriga människor, dålig mat, tråkigt väder och förbannat dyr shopping. Är det måhända känslan av att ha vältrat sig i lyx över en weekend som lockar? Sliskig fish & chips, faggots, stekt rotmos, turkish delight, kokta grönsaker, kidneypie, sönderrökta pubar, feta hemmafruar och en fotbollspublik lika stelbent och räddhågsen som Lars Lagerbäck.

Efter en lyckad London-weekend torde klyschan "vi hade i alla fall tur med vädret" vara medel-svenssons favorit. Synd bara att den kan användas lika ofta som Hammarby vinner guld.

Nog om London nedan följer några av vår tids oskrivna sanningar (möjligtvis fördomar, men here goes):

- Hammarby kan inte vinna.
- Peter Jöback är homosexuell, tydligen Håkan Loob också och alla frisörer.
- Det regnar alltid i England.
- Täby-bor är rödhåriga.
- Skåne tillhör Danmark.
- Norrlänningar super konstant.
- Finnar bor i bastun och njuter av rispiskan.
- Solen skiner aldrig i Borås.
- Göteborg är Sveriges baksida.
- Lars Lagerbäck är blind.
- Anders Svensson äter bara tacos.
- Norrmän är dumma.
- Väktare är misslyckade poliser.
- Militären är ett vuxendagis.
- Allt på andra sidan bron är landet.
- Daniel Andersson kan bara passa i sidled och slå långbollar.
- England är alltid världsmästare i uppsnacket och Tyskland vinner alltid med 1-0.
- Örebro spelar 0-0.

Solen sliter mig från att fortsätta plita. Återkommer när tiden är det rätta, då ska jag för er berätta. Söderfansens stora börda, som man sår så får man skörda.


Ut i solen med er!

Det är vår när...

...dubbdäcken byts ut.
...man kan gå utomhus utan jacka och inte frysa.
...Hammarby torskar ytterligare en bandyfinal.
...SJ:s tåg går i tid.
...uppsnacket till hockey-vm börjar.
...Linda Rosing skär sönder ansiktet i en misslyckad operation.
...brandbilarna viner runt stan i försök att släcka hopplösa påskbränder.
...ungarna ger varje myndig granne incitament till barnamord.

I Sverige har vi ju redan haft vår en gång. Jul och nyår visade tydliga vårtecken, dock utan en bandyfinal.

Dagens...

...kontaktannonser värda att nämna

Män söker kvinnor:


"Bästa vän sökes. Är en bohemisk pojkaktig man som längtar efter en kvinna med sensualitet, musikalitet och närvaro. Olika barn leka bäst, är ganska dominant så troligtvis är du undergiven.""Snygg, engelsk man, 44 år, trevlig, har bra jobb. Söker en hyfsat söt tjej 28-43"


Män söker män:


"Jag är 35 år, söker överviktig man 55+. Hör av dig"Någon som känner sig träffad och manad att ringa?

Tristess

Att undgå tristessen tunga nät under det vi kallar lov är lika svårt som att undgå stressens hårda slag under en tenta-period. Önskan att göra något blir inte mer än en önskan då orken och initiativtagandet får stå åt sidan för den inre latheten. Två veckor i sängen varvat med sporadiskt tränande kommer inom kort bytas mot glädjen att komma tillbaka. Aktiveras!

Definition

Medgångssupporter - en person som stödjer en organisations verksamhet om de vinner utan att direkt vara en del av den. Ofta förknippat med någon som vänder kappan efter vinden och mer än sällan byter favoritlag om det visar sig att några andra är bättre. Medgångssupportern har ingen som helst kunskap om organisationens kvalfyllda förflutna och får ingen som helst pulsstegring då någon hjälte ur klubben ska hyllas och äras för sina insatser.

Eftersom medgångaren alltid håller på det lag som vinner blir denne lätt arrogant och nedlåtande mot de, som vars lag kanske för tillfället är i en svacka. 
image6     Vänta och se hur lång tid det tar att tömma Borås Arena när laget tappar mark. Fenomenet kommer återfinnas i Linköpings chokladborg.

image7

Koma

Den allsvenska entusiasmen som i veckor drivit mig att frenetiskt plita ner en allsvensk sluttabell förbyttes under gårdagen efter en horribel, håglös och patetisk djurgårds-insats till ett svårdefinerat komatillstånd. Verkligheten kom ifatt mig, när jag ståendes i snöblåsten på nationalarenan fick se mitt kära lag visa varför Allsvenskan är rankad som Europas 28e bästa liga.

Återstående två lag i mitt tips, två skånska giganter, kommer om de får allt att stämma att tampas om mästartiteln.

Utan direkt motivering (kanske återkommer). Här kommer min slutgiltiga tabell.

1. Helsingborg
2. Malmö FF
3. IF Elfsborg
4. AIK

5. Djurgårdens IF
6. Kalmar FF
7. IFK Göteborg
8. Hammarby IF
9. Halmstads BK
10. Örebro SK
11. Gefle IF
12. GAIS
13. Trelleborgs FF
14. Brommapojkarna

Efter gårdagen är jag benägen att hålla med de i drevet som påstår att plats 5 och 14 ska byta plats. Det som värmde mest i fiendeland va 17-årige Albin Ekdahls allsvenska debut. Lars-Roland öppna ögonen och vidga era vyer!

tyckare...

Vad är definitionen på en bra film? En film som lever upp till sitt syfte och vad den utger sig för att vara? Eller ska våra allmänkända kvasiradikala filmtyckare känna ett djup och en underliggande mening med allt som sker?

Helt plötsligt ska en hel värld tycka om samma film, precis som att alla helt plötsligt kan börja avsky en film de tyckte om första gången. Själv är min uppfattning om en bra film, den uppfattning jag fick när jag tyckte den var bäst. Vissa växer med antalet visningar, medan vissa (ex The Game) förlorar charmen när man vet slutet. Detta gör dock inte filmen sämre för det.

Kan ni genomlida en film bara för att alla tycker den är bra? Det kan inte jag.

Mest överskattade filmserierna:

- Sagan om Ringen
- Star Wars
- Harry Potter
- Gudfadern
- Bond


Vill ni se mig somna. Bjud in mig på en filmkväll med film ur någon av ovanstående kategorier.

Uppstickaren - [plats 3]

IF Elfsborg. De eviga uppstickaren som tillslut fick vinna sitt guld. Mittfältet med Ishizaki, Svensson, Alexandersson och Illola kan skrämma vilket lag som helst om de får det att stämma. Kryddat med anfallstalangen Sjöhage och nyköpte srikern Keene så kan Elfsborg mycket väl ställa till stora problem. I år lär dock konkurrenterna vara bättre förberedda och punktmarkeringar som i AIK-matchen vore inte bara amuserande utan även en nödvändighet för att stoppa mittfältskuggen Anders Svensson.

Haglund hade det lätt ifjol. Forwardsvalet var lätt i kontrast till årets uppsättning. Föredettingen Mattias Svensson kommer kräva en plats på SJöhages bekostnad, vilket för ynglingens del troligen resulterar i klubbyte eller stagnation (Precis som målvaktsfrågan 2006).

Utöver GAIS-anfallaren Keene har man även förstärkt med skadebenägne Florén från Gronigen. Ska säsongen bli en lika stor succé som fjolårets vill det till att Haglund vågar ge talangerna Bajrami, Avdic och SJöhage chansen. Avidc visade i Royal League att han är en forward att räkna med.

Lag mot GAIS

Målvakt: Abbas Hassan
Försvarare: Martin Andersson (ut 46), Andreas Augustsson (ut 46), Johan Sjöberg, Johan Karlsson
Mittfältare: Stefan Ishizaki (ut 81), Samuel Holmén - Daniel Mobaeck, Mathias Svensson, Daniel Alexandersson (ut 57)
Anfallare: James Keene.
Ersättare: Daniel Eres (in 46), Jon Jönsson (in 46), Daniel Nordmark (in 57), Elmin Kurbegovic (in 81), Johan Wiland 

----------------------
3. IF Elfsborg

Påskkärringar, Pest och Pina

Har ni sett dom små monstren än? Springa omkring översminkade i farmors gamla kjol, tiggandes godis. Är inte det inter underbart med en sån svensk "Lagom"-tradition. Amerikanarna kastar åtminstone ägg eller motsvarande om de blir utan treat på Halloween. Tyvärr börjar vi amerikaniseras så till den grad att lilla Lisa ser det som en självklarhet att ränna omkring med en Freddy-mask över helgen och jävlas med grannarna.

Death of a President. Stora affischer basunerar ut budskapet om George Bushs död den 19e oktober. Till omvärldens stora förtret är det historien om ett misslyckat attentat. Mannen som är hatad av en hel tid men älskad av en knapp majoritet.

Fånga dagen. Solen skiner och snart måste man lägga knäckebröd i ungstackarnas korgar.image4 Mannen, myten, legenden

Hybris - [plats 4]

Geniförklaring, punktmarkering, varierande spelsystem, doldisar, underdogs och solnabor. AIKs säsong 2006 hade allt och Norlings så kallade genidrag lurade experterna att tro att man hade ett eget spel att falla tillbaka på. Faktum är att AIKs framfart, lika mycket som Elfsborgs guld, berodde på den otroligt låga standard serien höll ifjol. Stärkta av framgången och än ridandes på vågen av överraskning kommer man i hård konkurrens knipa den sista Royal League-platsen och ta ytterligare ett steg mot Allsvensk stabilisering. Lagets viktigaste kugge är just laget, för trots drevets hyllningskörer består laget inte av några stjärnor och ska man kunna tampas i toppen vill det till att forwardsuppsättningen levererar. Värvningen av Khari Stephensson kan framåt sommaren visa sig vara en viktigt för bredden och för att uppnå en konstruktiv och kreativ konkurrenssituation måste ynglingen Pierre Bengtsson fortsätta utvecklas och Dulee Johnsson fortsatt ha en stabil social miljö.

Försäsongens tunga skador på Stephensson och Jonsson behöver inte betyda så mycket som vissa vill tro. Norling och Nebosja har en bred trupp att jobba med, där ingen av ersättarna egentligen är mycket sämre än de tilltänkta startmännen. Med Daniel Öhrlund i målet har man dessutom en av seriens mest stabila burväktare.

Enligt tyckaren och E-tunatränaren Bosse Peterson har Solnaklubben, i Visby Gute-anfallaren Alexander Gerndt, funnit en oslipad diamant. 20-åringen har enligt sägen det så kallade "internationella drivet" precis som den två år äldre klubbkamraten Gabriel Özkan. Även norrmannen Vågan Rönning spås gå en lysande framtid till mötes och ska man tro allt som sägs bör årets Allsvenska bjuda på fler debuter än någonsin. Ponera en startuppställning på Råsunda med Rönning (83), Bengtsson (88), Özkan (86), Åhman-Persson(87) och Gerndt (86) mot Hammarbys Junior-elva. Eller varför inte Lennart Ekdahls 17-årige mittfältsson i BP.

Senaste laguppställning
Daniel Örlund - Jimmy Tamandi, Niklas Sandberg (Daniel Arnefjord 71), Nicklas Carlsson, Patrik Karlsson (Per Rönning 71) - Kenny Pavey (Pierre Bengtsson 68), Dulee Johnson (Robert Åhman-Persson 68), Khari Stephenson (Daniel Tjernström 22), Alexander Gerndt 46) - Daniel Mendes, Miran Burgic (Wilton Figueiredo 46)

-------------------
4. AIK
5. Djurgårdens IF

Svidande trötthet

Ögonen rinner och benen har stelnat. När man väl orkar ta sig till badrummet för att göra sig sängklar kommer man ändå piggnat till. Så ligger man där. Vrider och vänder på sig och ytterligare dyrbara minuter går innan man stilla somnar in och trycker ansiktet mot kudden. Sover bort halva morgondagen och vaknar med en lätt ångestkänsla över vad man kunde gjort när man låg och drömde om annat.

Att ställa klockan, frivilligt, när man är ledig är inte ett alternativ. Den funktionen är ett terminsverktyg som endast utnyttjas den där jävliga åtta-morgonen när en sump-kaffe känns som dagens höjdpunkt. Utan schema och fasta dagsmilstolpar glöms kaffet tyvärr ofta bort, resulterandes i symptom liknande det som uppträder vid lågt blodsocker: huvudvärk, tjurighet och matthet. Plötsligt har ynkligheten getts ett ansikte.

Nya direktiv - [plats 5]

Utskällda, underpresterande och oproffessionella. Det var Djurgården år 2006. Adjektiven speglar dock snarare omgivningens förväntningar och inte den faktiska insatsen. Faktum kvarstår att blåränderna med två omgångar kvar av fjolårets upplaga av allsvenskan fortfarande hade en teoretisk vinstchans. Djurgården är ett av de sex lag som skulle kunna vinna utan att någon skulle höja på ögonbrynen när serien summeras i November. Men, pga av fråetecken kring tränarbyte och nyförvärv placeras de på femte plats i min ranking.

För att spelet ska fungera vill det till att man hittar sitt vägvinnande spel med djupledsbollar och bolltrillande på mittfältet. Spelare som Enrico, Davids och Komac måste leverera den fotbollskvalité vi skymtade under Grönhagens avslutande matcher. Siggi och Paul hoppas även att en pånyttfödd Johan Arneng ska kunna dominera i en defensiv mittfältsposition, bakom ovanstående trio, eventuellt anförd av Daniel Sjölund. Ålänningen har varit lite för ojämn för att kunna knipa en ordinarie startposition.

Är Micke Dahlberg den talang han utgetts att vara?
Kan Quirino verkligen spela fotboll?

Ska man hänga målskyttet på slitvargen Jonson? (ett personligt hatobjekt från landslagstiden, lite mer neutralt inställd sedan han drog på sig den blåblåa tröjan)
Kommer talangerna Junegard och Amoah få sina rättmätiga chanser?

Den enda djurgårdsfansen kan lita på Jones Kusi-Asare som producerar säsong efter säsong, men som, tyvärr, aldrig ett riktigt erkännande.

Inför säsongen tog ledningen beslutet att satsa ungt. Frukten av den nya satsningen blev återkallandet av ÅFF-spelaren Christoffer Karlsson och AFF-lånet Patrick Amoah, inköp av Brage-spelaren Kebba Ceesay samt uppflyttning från juniortruppen av Kristian Junegard och Tommi Vaiho. Tillsammans med Dennis Boskailo har Dif i dessa spelare ett starkt ungt reservfölje som mycket väl kan få sina allsvenska genombrott redan i år. Återstå att se om tränarduon vågar ge dem chansen. Backlinjen anklagas att vara lite för stabbig för att kunna konkurrera i toppen och nytt fräscht blod i form av Boskailo och Ceesay skulle nog inte vara helt fel.

Köpet av den 206:e-rankade tyska vänsterbacken är inte bara ett bevis på att Allsvenskans internationella status är "sådär" utan även en känga åt Robert Stoltz som i fjol visade sig vara ett av seriens största felköp.

-------------------
5. Djurgårdens IF


Förändringar

Vet inte ens var man ska börja. Var man ska ta första spadtaget och var man ska platta till det första gamla hålet. Vilka hål som redan är halvfyllda, avlägsna och vilka som måste grävas upp. Livet är under konstant omdaning. Det som var vardag igår är en svunnen tid imorgon och det är inte utan en tår man ser tillbaka på det som varit och inser att det man har nu kommer vara då imorgon.

Förändringens tid är svår, dess resultat är det man saknar när den är över.

Getingboet - [plats 6]

Jämnt, hårt och allmänt lika dåligt. Där har ni Allsvenska topp 6 år 2007 och smålänningarna Kalmar kommer dra det kortaste strået. Det har talats om att man har en trupp för guld i år, men faktum är att traditionen och vinstmentaliteten saknas. Om det klickar i offensiven är grundspelet alldeles för defensivt för att överraska konkurrenterna.

Brasse-kvartetten är den som skrämmer motståndarna. Lägg därtill Ingelsten och man har en klart godkänd attackstyrka. Fjolårets skytteligavinnare Ari da Silva Ferreira och assist-kungen Santín håller absolut högsta klass OM Ari får vara hel och Santín utan röda kort (vilket tyvärr inte händer så ofta). Till skillnad från andra allsvenska klubbar verkar dock Nanne Bergstrand ha ett öga för brasilianska talanger och den fjärde kuggen i hjulet (Santos) kommer säkerligen tillföra en ny dimension offensivt.

Kalmars signum: defensiven hänger mycket på att Carlsson, Lantz och Wastå håller samma gammla goda form. Uppbackat av Rennes-förvärvet Sorín, "Bagarn" och Stefan Larsson har man utan tvekan en av de mest stabila defensiverna. Dock känns mittfältet som lagets stora frågetecken. Augusto, Rydström och Johansson känns givna i en startelva, men frågan återstår om Lasse Johansson är forward eller mitt. Av försäsongen att döma konkurrerar Lasse om en topp-plats vilket lämnar mittfältets öde åt brödratrion Elm.

Att motivera och argumentera för sina laguttagningar blir nog Bergstrands största bekymmer då Santín, Drndo, Johansson, Ingelsten och Santos ska konkurrera om en position. Återstå att se vem som faller bort först. För visst borde Ferreira vara given?

-------------------------
6. Kalmar FF
7. IFK Göteborg
8. Hammarby IF

Pesten

Det finns tre saker som 'man inte kan vara på samma gång: ärlig, intelligent och kommunist. Om man är intelligent och kommunist är man inte ärlig. Om man är intelligent och ärlig är man inte kommunist. Och om man är ärlig och kommunist är man inte intelligent.


--Vasil Stanilov

>>I väntan på plants 6<<

Miljoner i en krossad arm

7 miljoner kronor, en försäsong, ett armbågsbrott och månader på skadelistan. Det verkar vara verkligheten för AIKs förmodade succéförvärv Khari Stephensson.  Till Solna-klubbens stora lycka finns det dock ett antal potentiella ersättare.

Relevanta allsvenska skadelistan (AB.se)

Mathias Florén, IF Elfsborg
Stefan Bergtoft, Brommapojkarna
Suleyman Sleyman, Hammarby IF
Gabriel de Paulo Limeira, Malmö FF
Ari da Silva Ferreira, Kalmar FF
Yannick Babupa, Gefle IF

Att Sleyman är skadad är snarare regel än undantag och Stefan Bergtoft ska vi inte ens prata om. Förövrigt så har Brommapojkarna ett damlag. Apropå ingenting. Tydligen är Brommas damer något av det maskulinare slaget.

Fallen heroes - [plats 7]

Verkligheten har kommit ifatt talangfabriken. För bara ett år sedan var backlinjen Allsvenskans yngsta och hetaste, men i samband med förlusterna av Wendt ock Svensson så gick man från säkerhet till förvirring. Dagens trupp känns oprövad och ska man kunna hamna högt i tabellen vill det till att ynglingarna Wernbllom, Vazquez och bröderna Berg håller en lika hög lägstanivå som den antika skaran kämpar i B.Andersson, Alexandersson och T.Olsson.

Fjolårsfiaskot Gerba är utlånad så det vill till att den annars så opålitliga kvartetten Wallerstedt, Selakovic, Berg och Mourad levererar annars kommer den nya tränartrion få det hett om öronen.

Hade det varit vilken annan klubb som helst med denna trupp skulle tipset hamnat bra mycket längre ned, men med tanke på den tradition och vinnaranda de forna giganterna besitter är jag övertygad om att man kommer kriga sig upp i mitten. Dragningskraften som varumärket IFK Göteborg har är tillräckligt för att förändra en allsvensk tabell under sommartransfern. Alla vet vi hur svårt det är att tippa i Januari, men en sak är säker. Storklubbarna kommer inte ha samma startuppställning nu som i November.

Transferryktena som cirkulerar rör bekantingar som N-E Johansson, Tobias Hysén, Johan Arneng och Mikael Lustig. Återstå att se om det som vanligt är lika lite substans i ryktena som i Lars Lagerbäcks hjärna.

Senaste uppställning
Andersson
Johansson ? Sigurdsson ? Bjärsmyr ? Jonsson
Berg ? Wernbloom ? Andersson ? Karisik
Berg ? Wallerstedt

----------------
7. IFK Göteborg
8. Hammarby IF

RSS 2.0