Ett steg bakåt och två fram...

Jag skulle vilja se ekonomiassistenterna när de sitter och knåpar ihop djävulssummor som ska grilla de stackars studenterna. Sätter de upp det mest jävliga utryck de kan komma på för att sedan konstruera en dåligt formulerad text? Det är som att försöka förstå en kinesöversatt filmtext.

När det väl var slut på eländet och man med tunga ben steg ut ur den före detta fabrikslokalen förgylldes kvällen av en derbyvinst och tjugofemtusen härliga anledningar till att bita ihop en vecka till. Ett steg bakåt slutade med två lätta skutt fram.


Dagens hjältar

1. Erik Johnsson
2. Daniel Sjölund
3. Daniel Örlund


Höjd kvalitet?

Efter ett mindre uppehåll är mästerbloggaren i farten igen. Susandes förbi i sin brandgula lamborgini kommer ni skymta framtiden. Snart är han här!


Veckans lista

1. Alla vänner - Tack för att ni finns!

2. SOF 2007 - sålde folköl.
3. Geometriska summor - förföljer mig.
4. "Till och med Quirinho var nära att göra mål" - TV4-sporten
5. [Säson Såason Kattre] - snälla skriv det på franska någon {GOD ÖL}
6. Chilipulver
7. Thnks fr th Mmrs - tack för den!
8. Multivitaminbrus - min vän.


Tänk så känslosam man kan bli mot slutet. Snart bär det av! Men först:

1. Baljans P-fest
2. Ekonomisk teori
3. Numeriska metoder
4. Fuck-Off-fest & Sommar-X
5. Flytt
6. Portugal
7. {LÖK}
8. Vara sentimental
9. SecuritasDiddan - din väktare i natten.


Ben? - nej dom blev undansparkade

Har ni kännt det som om att vad ni än gör så går det alltid fel, pga av att någon annan inte tar sitt ansvar? Entusiasmen som tidigare var drivkraften har förbytts i agg och uppgivenhet så till den grad att man nu önskar att det vore slut. En dag till!

Måhända ligger vissa uppgifter utanför de ramar som sätts för varje individuell tjänst men till saken hör att om man vill motivera och inspirera "ideellt" arbetande personer så bör de bemötas med respekt och vänlighet.
"Man kommer inte långt i vänskapen om man inte är beredd att förlåta varandras små fel."


>> Jean de la Bruyére (1645-1696)<<(Idébristen på potentiella bilder att krydda bloggen medför att jag avvaktar med infogandet till godtycklig framtida tidpunkt)


Diddan - ditt koger i pilskyttetävlingen.


Tiga är kanske inte guld

Ord kan förstöra och bygga upp igen.

Allt man önskar ogjort

Varför gör man saker man innerst vet man kommer få ångra? Varför ens bry sig om att öppna munnen? Det är skapas ju mycket färre konflikter av att vara tyst.

Silence is golden.Idag lever man med efterdaningarna till Sof. Darrandes upp ur sängen med en torr igenmurad mun för att hämta vatten. Livet smyger sig troligen långsamt in mot kvällen.

Lugnet före stormen?

Här sitter man och trycker i sommarkläder. Inomhus, när solen pockande bleker de ljustörstande trädtopparna. Att säga att dagen vore lugnet före stormen kanske ter sig underligt då det blåser omkull cyklar till höger och vänster. Men vänta till vi sitter i "den andra" Twin City of Sweden med en flaska öl (och en till, och en till...). Då kommer tisdagen varit veckans lugn före stormen. Och fredag förmiddag (alt. torsdag) dess öga.

Stormen? SOF? Jag kommer undvika orkestrar som pesten.

Visste ni förresten att ni inte ska ställa cykelväxlarna på lägsta när ni monterar på hjulet och drar åt vajern. Ingen bra grej att cykla i uppförsbacke, motvind och med 10 kg på ryggen. På högsta växeln.

Hemska söndag

Är man någonsin glad att det är söndag? Alltid ångest, oavsett måndagens bestyr. Helgen har bjudit på öststatspack, hockeyförluster, walk-over, domarångest och seghet. Ni skulle känna odören min overall spridit i gången utanför dörren.

Är det någon som förstår att Bulgariens dåliga Safri Duo-kopia ens fick några poäng?

Från och med idag bojkottar jag allt vad Melodifestival heter. Så länge Sverige inte skickar en ryssättling till finalen kommer vi inte lyckas. Åk österut, insup kulturen och ställ en blek, illa sjungande idolwannabe med groteska kläder på scen så får vi garanterat poäng av den tondöva befolkningen på balkan och i fd Sovjetunionen.

 

Serbien, Montenegro, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, FYR Makedonien, Slovenien


en gång under samma flagg (-91) och berättigade till en 12a i ESC. Idag: självständiga och bedrivandes svågerpolitik i den högre skolan.


Ryssland, Ukraina, Moldavien, Estland, Lettland, Litauen, Georgien, Armenien, Belarus


Liksom det forna Jugoslavien återfinns ex-sovjet på fler än ett ställe i startfältet. Kom inte och säg att vi har samma läge med våra grannländer. Norge, Danmark, Island och Finland har inte varit delar av Sverige de senaste 100 åren vilket är fallet med ovanstående grupperingar. Låt oss ställa upp med Stockholm, Skåne, Östergötland, Göteborg, Norrland, Jämtland osv osv så kanske vi har en chans. Skäms ESC!

(notera det eleganta syftningsfelet i texten, som tur är förstår ni nog vad jag menar)


Diddan - din atlas på de sju haven.

Allsvenskan so far

Fem snart sex omgångar har avverkats och inför den sjätte var det endast en seger som skillde botten från toppen. Jämnast på många år skanderar rubrikerna. Personligen anser jag att inledningen bara ett tecken på nykomlig entusiasm. Vänta 3-4 omgångar så har en klar topp utkristalliserat sig.

Eftersom det Allsvenska bloggandet legat på is sedan Djurgårdens förlust mot BP kommer här ett försök till upprättad heder genom en listorgie i den högre skolan. (Har inte Andres Vasquez fått lite hybris?)

Målvakten

1. Richard Kingson
2. Pa Dembo Touray
3. Jonas Sandqvist


Målet

1. Jonathan Johansson (MFF) - aik
2. Andres Vasquez (IFK) - ösk
3. Niclas Alexandersson (IFK) - bp


Skrällen

1. Bp - Dif 1-0
2. Tff - Mff 2-1
3. Tff - Ifk 1-1


Snedköpet

1. James Keene
2. Khari Stephenson
3. Jan Tauer


Värvningen

1. Emil Johansson
2. Magnus Bahne
3. Jimmy Dixon


Ynglingen

1. Emra Tahirovic
2. Emir Bajrami
3. Albin Ekdahl


Nu tog krafterna slut.


Diddan - ditt orakel i delphi.

Kvällen...

Aldrig får man vara riktigt glad! Efter en dryg veckas uppskruvade förväntingar och pepp slutade fredagen i en blöt hög. Bokstavligt talat. Dagen som började tidigt med öl i morgondiset slutade i ett vattenfall och årets hittils längsta (och skönaste) dusch. Omkringhalkandes i leran och frysandes lyckades man som festtörstande student hålla ut till spöktimmens slut för att innan hemfärd värma sig på några av skolans omtalade puffar.

Som tidigare konstaterats kostar det att förstöra hjärnceller. Vad som däremot motverkar hål i plånboken är ösregn. Måhända kan man dricka sig varm, men problemet kvarstår att regn är ett dåligt incitament för att jobba bar.

Är det inte otroligt hur stor en liten lägenhet kan bli med en massa människor och ett dussin öl innanför västen? Och allt som oftast är förfesten det som är värt att minnas. Umgänge och goda skratt. inte omkringirrande och borttappande.

Sveriges dag blev pannkaka. Vem hade trott att hockeyn skulle gå åt fanders? (inte jag, naivt nog). Öststatsfestivalen var ju ingen skräll direkt.


Dagens lista

1. Brilands säng
2. Duschen
3. Puff
4. Tiesto feat Christian Burns
5. Azra i Mer-reklamen
6. Ukrainas bidrag


Baklistan

1. Svenskt väder
2. Majas frisyr
3. Msn
4. Jamba
5. Tiden


Diddan - ditt besprutade äpple i vitaminbristen.

i valet och kvalet

Såg ni melodi-semin? Är det inte märkligt hur vissa länder kan ha så tondöva och icke-musikaliska bidrag att man undrar om hemmajuryn hoppas kunna kontaminera europaevenemanget så till den grad att tävlingsformen kommande år är ett minne blott.

Fenomenet med tondövhet och generellt avskyvärd musiksmak återfinner sig, tyvärr, även inom rikets gränser. Åk 3 timmar ut på bygden och besök folkets hus. Där är band som Rolf-Gunnars och Susexs storstjänor och samhällets klädkodex är som hämtad ur instruktionsbok från 70-talet.

Måhända är jag fullskiten av fördomar, men hur ska man annars förklara ivägskickanden av Afro-Dite, The Ark och Arvingarna.


Diddan - din plunta i vinterkölden.


Annalkande sommar

Ena sekunden ligger man och njuter av att sommaren är här om endast en månad, för att ögonblicket senare inse vilka praktiska och känslomässiga hinder som ska passeras. Ska man göra som den gravt alkoholiserade bilskolläraren med ishias och titta långt fram? Eller ska det "bitas i det sura" och ta tag i dagens bestyr för att skapa sinnesro imorgon.

Som den halvt stötslöa person man är i sängen en torsdagmorgon (eller vilken annan morgon som helst) så ter sig alternativet "skjuta upp" som ganska lockande.

Jag har snöat in lite på listkomposition de senaste dagarna så jag tänker inte göra någon besviken idag heller.

1. All-American Rejects
2. Smidefix i Asterix
3. Jonathan Hedström
4. Hellogoodbye
5. Scrubs
6. Trappmaskinen på gymmet


Har ni förövrigt funderat på att Djurgården har investerat 14 miljoner på at vara lite mer premium än alla andra. Vilket annat svenskt lag har en så dyr tjurnackad bänkvärmare? Helt plötsligt kanske Stoltz känner sig som en fotbollsspelare. Han kostade ändå bara en sjättedel och är minst lika dålig (även statistiskt sett).

image16

Här ser vi mannen, myten och legenden fira sitt mål. I nuläget värmer han en plats bland spelarfruarna.


Diddan - din listmakare i brödtextdjungeln.

Regn

Uppskattar ni regnet som nomaderna uppskattar oaserna? Hade ni cyklat sönder er bakre stänkskärm skulle svaret troligen svikta betänkligt. Som den uppfinningsrika i-are man ändå är användes högerhanden nu bakom ryggen för en gång skull. Illröd och svartprickig plockade jag fram den väl framme i avkrokens ljuva arkitektiska underverk och kände hur den lätt brännande men ändå isande känslan spred sig mot handleden.

Är det inte mräkligt hur lätt man glömmer? Prio ett  väl innanför dörren var ju att adda ytterligare 10 random personer (utan direkt vänskaplig anknytning) på facebook. (inte sant, men det lät kul att skriva).

Sanningen är att toatidningen fick sig en nogrannare genomläsning och korvmiddagen kompletterades av två knäckebröd med ost (ej utfört samtidigt).


Diddan - din dompa på Stureplan.


Separationsångest

Snart bär det av. Skolan har i praktiken redan tagit sommarlov och snart är vi själva där! Var tog de första två åren vägen?

Från Linköping via Stockholm och Lidingö till sydtyskland går äventyret och efter sig lämnar man ett nytt och ett gammalt liv, om än bara för ett år.Väl tillbaka på den välgödslade slätten kommer timmarna i Ryd troligtvis vara oerhört lätträknade. Drömmen om ett hem med verklighetsanknytning och krypavstånd från blöta festnätter lockar en blivande fjärdeårsstudent år 2008.

Topp 3

1. Bengt-Åke Gustafsson - motivering överflödig
2. Antibiotikaberikad Klövermjölk - ska man dricka upp paketet och sen be om ett nytt?
3. Gratis Cola Zero - Välbehövlig bakishjälp på Stockholms Central


Bott 3

1. SLs nya taxa - 40kr in till stan?
2. Mobilens SMS-tjänst - dum
3. Robert Stolz - personligt hatobjekt


Diddan - din insider på börsen.


Upphör aldrig att förvåna

Alla dessa förväntningar som bara är av ondo! Det är väl bara slappna av, ta det som det kommer och invänta den totala lyckan av att man trodde fel på förhand.


Åka tåg bakfull däremot är enbart av ondo och kommer aldrig kunna kliva upp ur träsket av dåliga sysselsättningar.


Diddan - din bänk i cykelbristen.

Fattigdom och armod

Tydligen kostar det att förstöra hjärnceller. Himla dålig investering om man vill vara maxat smart, men ganska bra om man vill ha kul och göra som alla i-are och nätverka. Det måste finnas fler wannabes på i-linjen än någon annan stans? Å andra sidan har ju majoriteten anledning till att verka premium (århundradets fulaste uttryck) till skillnad mot andra utbildningar som blir utbrända av en lektion om dagen under alla sina år på högskolan.

Mini-lista

1. Längtan-bröd
2. Boys like girls
3. 08-fotboll
4. Music & Lyrics
5. GrillaFörövrigt har jag inte mycket till övers för wannabes eller deras förebilder. Bästa vore ju om folk kunde vara sig själva och inte följa strömmen vid varje givet tillfälle (hur bekvämt det än är).


Diddan - din kåsa i vildmarken


Sviter efter helgen

Kanske trodde man att konditionen var bortdrucken och hjärncellerna slut. Men icke! Som en jehu skuttade mästerlöparen fram i Rydsspåret och likt en savant på grönbete (nej jag skrev inte fel) gjorde jag i alla fall nästan klart båda dagens lektioner.

Det är mycket man borde i dagsläget. Sola, skaffa jobb, skaffa bostad, ordna efterträdare, umgås, döma, tvätta, städa, diska, handla och festa (har säkert glömt det viktigaste). Hur brukar det sluta?

Som man sår får man skörda om inte alla flingor är i paketet. Förövrigt gjorde jag nästan en Lasse i måndags. Tur för mig att kalsongerna var hela i alla fall. Rave i skogen vore något!


image14 Det kan inte vara lätt när Murkas blir pilsk på Valborg.


Diddan - din chorizo på hemvägen.

Intensiva dagar

"Jag har hittat allt man kan tänka sej
i en blå container fann jag dej
eller om du fann mej, vi har grälat om det där"


Parlör Uppsala -07

Jobba Dompa - Hetshalsa fulchampange. Att jobba kommer av att utföra ett arbete.*
Pulverschteka - Praktisera båstadmetoden med en pulversläckare.


Helgen bjöd på en annorlunda upplevelse med en kväll i vänners goda lag på Norrlands som avslutning, men inleddes under söndagen med ett okontrollerat och planlöst hängande och irrande i den festrusiga och regninga studentstaden.

Ny utbildning: Sexologi, UU, 120p.
Nya rön: Alla i Flogsta är Bögar.

Som random i utskottsgänget bjöds man troligtvis på det bästa ur båda världar för den korta tid som gällde. Enligt uppgift ska overallsprydda uppsala-tekniker inte vara en önskad bordsgranne eller för den delen, containerfynd. Ryktet vår annars så stolta gula overall har, kan ha blivit aningen skamfilat, vilket får mig att hoppas att framtida användning bjuder på extra mycket grisaktivitet.

image13 Förövrigt säljs även alkohol dygnet runt.

Diddan - din container i bostadsbristen.

RSS 2.0