Flyttad

Alibiplugg och tacos. Fredagen i korthet.

Kl 0500 är det uppsträckning. En timma senare bär det gåendes av mot Isartor och helgens skidtripp, som tydligen ska avverkas i regn, storm och 10 grader-svensk-vetenskapsman. Bli inte förvånad om man kommer hem med en buktande buk istället för en rödrosig näsa.

Förövrigt måste ju tyska skolsystemet vara något utöver det vanliga? WAP, QIS, MYTUM, Listor och mail. Kan inte ett och samma universitet bestämma sig för hur man meddelar tenta-resultat. Inte lätt när det är svårt (eller tyskt).

Auf wiederhören

Ny utsikt

Så sitter man här tillslut, efter att fått ändan ur vagnen 5 månader efter Lipps första rumintrång. Snart bär det av till skolan och ett fortsatt pluggande. I desssa dagar är det ju biblioteksplatsen som är tillvarons enda fasta.

Brb (+ en mängd andra, lustiga, internetförkortningar).


Packad

Började så smått igårkväll och snart borde jag väl vara klar. Intressant hur mycket extra man har sedan man kom ner i September. Antar att den lilla gula DHL-lådan drar sitt strå till stacken, för att inte tala om Weissbierglasen och Massen.

Bär snart av via Tengelmans panthörna och en kaffe on the go, till skolan. Början till slutet på världens längsta tenta-p inleddes igår och avslutas i storstilad stil nästa tisdag men en tenta á la Lindermann. Enligt utsago metodbaserad, men större under har väl skett än att ze german spyr upp en 25-sidorsbunt med stichwörter-frågor. Here we go!

"Konst"* - Weissbierglas - "Grek tornet"***Återfinns sedan ett par veckor tillbaka utanför biblioteket på Stammgelände. Bra investering och uppförningstid (mitt i den mest intensiva tenta-perioden)

**Vad hette byggnaden? I brist på annat fick det heta griechischer turm. Inte att förväxla med chinesischer. (Differens på runda miljarden mellan länderna, så hur skulle det se ut?!)

Sommartider

Svampbob fyrkant, Jens Lekman, stekarn och en påse pommes. Efter en dag i parken och solen ligger man här med annalkande söndagsångest och en obotlig seghet som negativt inverkar på bloggskapandet.

Sägs ju att en bild säger mer än tusen ord. Hoppas det håller för den här gången. 

Herrsching - Andechsskogen - No more! - Freaktant! - Konst


Ljuset i tunneln

Det skymtas en bit bort! En kvar. EN J***A TENTA KVAR! Efter att ha lyckats sova sisodär 4h för lite däckade jag fullständigt när jag väl kom hem efter tenta, mensa och weissbier. Inte ork för annat än mat och film.

Mars närmar sig och oj vilken underbar månad det kommer bli! Äntligen.


otaktiskt

är det någongång huvudet ska strejka och sätta igång på högvarv är det &%¤ inte kvällen innan en tenta. Trots en oerhörd vilja och slående trötthet vägrade jag somna och har nu som nyuppstigen inte mindre än 4h i kroppen. Allt annat än optimalt.

kl 10.30 idag fredag : Enbart tenta 7/7 återstår
kl 10.35 idag fredag : Helgens första Weissbier är upphälld i FGs MW-kafeteria.

Ganska slående att se vad folk tycker om FG, eller genom deras blotta frånvaro kunna anta vad de tycker. Världens ände är tom, grå och tråkig. Världens ände ligger i slutet på U6.

my war

två dagar till början på slutet. två dagar till en välförtjänt weissbier... eller fyra!

Dags att unna sig några dagar off innan man ska lyckas "ladda" om för tenta 7... har inte lyckats till nummer 6.

nya filmer som betats av:

[4] No Country for old Men
[3] Charlie Wilson´s War
[3] American Gangster
[1] 30 Days of Night


Hinweise

" Bei Aufgaben, die eine kurze Berechnung enthalten, wird der Rechenweg

nicht gewertet, sondern nur das korrekte Endergebnis. " = På uppgifterna med en kort beräkning är det svaret och inte uppställningen som räknas.

Snart bär det av ut till avgrunden för att avnjuta en dag i konstruktionsmaterialens tecken. Utan räknevägar och enbart svar. Here we come!

Hörde för övrigt ett mumlande utan för dörren när jag duschade: "Hur kan man duscha så länge?!". Om 7min klassificeras som länge får jag väl börja skrubba fötterna och lukta illa istället då. Jag ska inom en snar framtid försöka få ett snapshot alt. en film på the monster in action.

Ps Gillar tyskarnas policy om fusk (belönas med ett U = 5.0). Ingen avstängning eller andra reprimander, bara ett U och 2 försök kvar. Det borde ju logiskt leda till att om man absolut inte har någon chans att klara sin tenta ska man fuska. För vad är det värsta som kan hända?


Nya tider

Världens 193e stat. Tutande sågs kosovoalbaner köra runt kvarteren från tidig morgon till sen kväll och idag drog serbien tillbaka ambassadören från staterna. Kunde bry mig mindre, när de gör det mindre lugnt att plugga till de tjutande hornen. På väg hem från tjockpannkaka och pluggstuga hade polisen stoppat glada wannabe-albaner i var och vartannat gathörn. Likadant när öst och väst blev sammanfogat?

Tenta 5/7 avklarad. Imorgon börjar upploppet till den näst sista och utan tvekan vidrigaste hittils. Bit i kudden...

Annalkande fredag

Imorgon är det fredag, dag 5/7 i tentaalmanackan och för att fira Frida och Fritjof riktigt ordentligt blir det bluddertenta numero quattro (säkert fel skrivet).

Ni som desutommed största sannolikhet undrar vad carl johan gör just nu så kan jag berätta att jag

1. skriver blogg (högoddsare eller hur)
2. dricker kaffe
3. lyssnar på Plain White T's (i en mediaspelare som stödjer piratkopierade filer)
4. väntar på att MUF-häftet* ska torka från mitt nyutspillda kaffe (japp idag igen!)
5. gnuggar ögonen och funderar över lunchalternativ

att jag dessutom vaknade med ett leende på läpparna kan ju inte göra dagen sämre... Vad jag drömde? Egal. Kan bli en bra dag.

*för er som tror att jag sitter och plöjer politisk propaganda så kan jag lugna er med att MUF står för Methoden der Unternehmensführung oh direktöversatt betyder något i stil med: metoder för företagsledning.

felbeslut

Börjar inse nu att det var jävligt dumt att stanna hemma och inte spela. Är huvudet dumt får benen lida (I det här fallet i omvänd bemärkelse).

Sitter nu här med bludderkurs nr 4, en kopp kaffe (dagens andra) och en plastmugg multivitaminbrus och drömmer mig bort.

Här såg vi i torsdags

Tristess

I en normal sitaution hade man kunnat luta sig tillbaka för två tentor sen och glatt sig åt att tenta-p var över... för den här gången. Istället sitter man här mellan tenta 4 och 5, utan den minsta tillstymmelse till motivation, och försöker slå in Gitterbaufehler och Phasendiagramm i huvudet utan något som helst intresse eller strukturerad dunkteknik.

Kommer just till stycket om kristallplastisitet (stavas i Dyskland mycket riktigt med 1. stor bokstav,  2. Z istället för s och 3. Ä istället för e) och räknar ner minuterna till jag utan minsta uns av dåligt samvete kan stoppa in köttfärssåsen i mikron och ta en välbehövlig lunchrast. Nästa fredag kommer vara himmelriket, men likförbannat inte slutet på maraton-p.

Gårdagens tenta var nog relativt snäll om man ser till hur vidriga de skulle kunnat vara. Frågan kvarstårdock : hur kan de motivera 4 uppgifter som var direkta slideskopior (utan texten såklart), när de i provhänvisningarna tydligt skrivit att det är förståelse och inte utantillkunskap som kommer krävas. Vad är segerreceptet? Tur eller 2 veckors stenhårt rapa-upp-och-ner-plugg med de små karakteristiska tyska gloslapparna? Nej jag fortsätter nog att hoppas på turen om svaret är alternativ 2.

Erfor igårkväll att jag missat ett Plain White T's-album (...det måste jag ju ...köpa). Vem hade kunnat tro att hey there delilah skulle komma som extranummer? no shit sherlock.

Enligt någon av våra stora kvällstidningar dog Heath Ledger av ett misstag... Varför ska man stoppa i sig 6 olika sorters varningstriangel-märkta piller på en gång? Låter aningen misstänkt. Och hur gick det i 56e primärvalet i USA? Någon mer som tror att det inte spelar någon roll om Obama eller Clinton vinner eftersom de ändå tillhör samma parti och kämpar om väljarna mot ett annat blått parti? Måste säga att jag väntar med spänning, nästan lika mycket som på att Dulee Johnson misshandlar sin fru (igen där också va?!) i ren besvikelse över att ha mist körkortet. Eller vänta, hade han nåt?

Det är förövrigt val här i Mynken den 2. März och som Münchenbo i mer än 3 månader får man ju faktiskt rösta. Enligt utsago är borgmästarens viktigaste uppgift att slå av tappen vid Oktober Fest-öppnandet, så jag känner verkligen min plikt att välja någon som utför det på rätt sätt. Känns nästan lika nödvändigt att rösta här som i Linköping, när man ändå inte kommer se några skillnader innan man tar sitt pick och pack och drar vidare till bättre jaktmarker.

Nu har jag slösat 20min på er bloggläsare... Åter till tristessens tunga mörker och mina gitterfel (eller vad det kan tänkas heta)


gåtan är löst

detta eviga tjat om hönan och ägget. Vad som kom först borde väl v ara ganska självklart?! Vad är mest sannolikt: att en defekt höna kan värpa ett ägg eller att en frisk höna kan värpa ett defekt ägg?

Alla vet vi ju att evolutionen är fortgången genom en lång rad mutationer (de flesta mindre bra, men de utdöda varianterna bryr vi oss inte om). Därför bör det väl vara så att (ur ett längre perspektiv) en höna kanske faktiskt inte kommer från ett ägg från en annan höna, utan från ett defekt utomrasligt ägg. Och! eftersom fåglar oavsett klassindelning, näbbstorlek eller vingslagsfrekvens alla lägger ägg borde därför ägget sett dagens ljus innan den första hönan.

Vad vi då talar om är lösningen på ett av vår tids största problem. För vad kom egentligen först? Hamburgaren eller den feta amerikanen? Eftersom Hamburg (utan att ha rådfrågat vår vän Wiki) fanns långt före vår emigrationsstat i väst kan det tyckas vara en enkel lösning på problemet att enkelt dunka upp köttmackan med hammare och spik. Samtidigt som det borde funnits någon fet indian? Den korpulente överhövdingen med valkar långt bortom fingerräkning, blev troligtvis fet på annat än hamburgaren men är likförbannat amerikan om vi ser till dagens definition (som tyvärr är lika vag som att nationalitetsbestämma vikingarna då skandinavien var under ständig gränsdragning).

---Lite godbitar---

http://www.youtube.com/watch?v=QuJDMKAZGGs

http://www.youtube.com/watch?v=Y30X-WT45Mw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jjRzYfXxijU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=caxZfX0jt-w

---Have fun!---


Fråga kolon

Huvudet har nu invändigt samma konsistens som en hög rotmos (eller sauerkraut om ni vill ha en tysk jämförelse). Tyvärr anser jag inte att "kasta in handduken" är ett legitimt alternativ till pluggtristessen. Nästa fredag känns som en evighet bort och ändå är det inget annat än en energilampa i tunneln. Ljuset uppdagas först i Mars efter skottårsdagen.

Alltid undrat hur det är att vara född 29/2... Står det 29/2 i passet? Trist att dö i 20-årsåldern och tänk så mycket de kunde hunnit med om de bara föddes en dag senare (eller tidigare).

Fråga: 1kg-[29/2]-barn väger det lika mycket som 1kg-[28/2]-barn? vad händer om man råkar födas 30/2?(händer väl vart 400e år pga dygnsavrundningarna). Då dör man garanterat innan årsdagen, förutsatt att "år" räknas mellan födelsedagarna. Säg att man lever 0.25 år (= 100 år om man fötts 28/2) och aldrig får uppleva sin födelsedag. Med adekvat avrundningsprincip kan man avrunda personens livslängd till noll och personen i fråga har då aldrig existerat.

Måste ta reda på den dagen.

Betvingat besten

planera - analysera - välj alternativ -realisera - utvärdera -om och om igen. Ni vet väl att alla processer är som sånna ekorrhjul. Det spelar ingen roll hur mycket ni springer, ni är ändå bara ett gäng ekorrar med en bunt checklistor. Här har ni dagens:

3-1 Heidelberg
5-1 Ludwigshafen

Så himla roligt att jag börjat skjuta som en kratta. Bollahelvetena vägrar ju sitta i maskorna. Varför ska jag alltid vänta till andra matchens slutminuter? Alltid! Får nog ta och köra en liten FMEA på mitt skott.

Imorgon är det tillbaks till verkligheten. I mars blir det kval till Bundesliga! Känn på den.

--
>>Tittade tillbaka till bloggens start (inför förra årets allsvenska)>>

I've never know whether it's good to be alternative or not. well, if it means not being slave to the commercial pressures of the multinationals and still surviving, then surely it's good. If it means being a bit amateur, a crappy copy then i'd say it was bad

>>Tydde jag från min vita t-shirt med gubben och har noll och ingenting med allsvenskan att göra. Shaaban måste var alternativ. Spelare i DIF och Bajen och Norra-stå-frekventerare i unga år. Fingertoppskänsla.>>

Anklagande

del 3/7 avklarad och den var precis som man kunde gissat att den skulle vara. Rapa upp alla möjliga konstiga och meningslösa listor man råkat lära sig eller fick lust att fylla i. Delvis utsuddade tabeller och diagramaxlar. Men man borde väl ha klarat den huh?!

Fick påhälsning av en ilsken frau lipp igår morse. Tydligen har Hausmeister sett eller listat ut att jag slängt mina sopor i fel tunna. Sitter han nattvakt mot sopstationen eller har han helt sonika knutit upp mina påsar och dragit slutsatsen att Willys havregryn (tom påse) måste tillhöra svensken hos biet på våning två. Svenskjäveln!

De har nog inte hört: en gång är ingen gång...

Fick förövrigt kontraktet tillbaka påskrivet idag så nu är bollen halvvägs nerför berget och accelererar. Innan ni vet ordet av har jag plitat ner de sista raderna om Lippen. Detta vithåriga, skinbyxeförsedda monster som troligtvis maniskt kommer gnugga varje centimeter av rummet när svensken has left the buildning.

off we go...

Del 3/7

Snart är det dags för Sheriffen att dra åt snaran, öppna fallgropen eller kanske visa sig från en sympatisk sida för första gången. "Snart" om 7,5h bär det av in i kvalitetens förlovade land. FG.

Och vem bryr sig om Tito Beltran? Har man försökt våldta ska man väl få stå sitt kast? Och då behöver han väl inte kunna sjunga på ett tag... Eller?!

Haferflocken

Tyska havregryn är långt ifrån samma kvalité som de svenska. Morgonens frukost blev lite av en besvikelse.

Snart dags för avfärd mot FG. Kommer la hem någongång ikväll. Det gamla vanliga. Fan gröten sitter som en bitter eftersmak i munnen. Hur ska jag klara mig?!


Upplevelser

Första två tentorna klarades av i torsdag respektive fredags i rekordfart. Ett 60m-lopp istället för ett maraton, utantillkunskaper istället för förståelse och hjärtklappning istället för metodik. Rätt utbildningsteknik? Svårt att tro det.
--
Lördags blev min första dag med efter-maten-plugg. Sikken upplevelse. Not. För att inte tala om söndagens två pinsamma framträdanden i den vit-svarta Ingolstadt-tröjan, resulterandes i en utvisning och ett mål (som vanligt i den andra matchens sista minut). Har inte lyckats skjuta in mig med det nya bladet, vilket stör mig något enormt.
--
Klockan 0710: Slammer i köket och röster (notera plural). På min väg mot duschen upptäcker jag att ze German har släpat hit sina två tyska odågor till barnbarn och leker dagis i köket klocken sju på morgonen, varav den äldre dottern ser ut som ett frågetecken när jag nyvaken ramlar iväg mot rengöring. (Verkar förövrigt vara den enda duschande personen i hushållet).

Klockan 2000: På väg mot ytterdörren och vidare mot gymmet trippar jag igenom den, för ovanlighetens skull, upplysta hallen och får till min förskräckelse se toadörren stå på vid gavel. Placerad på sitsen sitter odåga: modell yngre (brodern) och utför behov nummer 2 (gissningsvis, eftersom dörren står öppen i väntan på: "Färdig"). Vad som dock chockar mig än mer är det jag missat när jag bevittnade lekstugan i morse: Ungfan har hockeyfrilla! En ful Haningetofs, som tillråga på allt hänger ner och skaver en snusnäshalsduk "Oma" knutit runt halsen på stackaren. 

Vad som kan vara värt att nämnas var att som lekledardress bars en röd blus och svarta läderbyxor, uppdragna till godtycklig bit över naveln.
--
Nya filmupplevelser:

5{} <-- Måsvingar
Keinohrhasen [Tysk Hollywood-kärleks-komedi]

4{}
Gegen die Wand
The Bucket List (Das Beste kommt zum Schluss) [Nicholson & Freeman]
Juno [Skön]
Gone Baby Gone [Klassisk twist men aningen lång]

3{}
The Invasion [Remake på Bodysnatchers, med Kidman & Craig]
Half Nelson [Melankolisk smådeprimerande]
Warum Männer nicht zuhören...

2{}
My Blueberry Nights [Snyggt filmad, men inte så mycket mer]
The Game-Plan [the Rock, say no more]
Walking Tall [the Rock, say no more]
Chariots of Fire [Religiöst BS, inte min grej of the dej]
Alien vs Predator 2: Requiem [Gjorde sig "konstigt nog" inte bättre dubbad]

1{}
The Comebacks [no Comments]
--

Apropå the Rock, lyckades jag ta mig via honom till Mengele genom att klicka på hänvisade länkar på Wikipedia. Effektivitet i pluggandet.Invasion - Bucket List - Blueberry Nights - Gegen die Wand

 

det visste ni inte

> Ali Gerba (Göteborgs-floppen) representerar 07/08 FC Ingolstadt
> FC Ingolstadt = MTV Ingolstadt + ESV Ingolstadt (fotbollssektionerna)
> ESV Ingolstadt där spelar jag. Innebandy och inget annat.
> Ali Gerba föddes i Kamerun (Yaoundé) som Ali Ngon och är 25 jordsnurr

Slut på det roliga, kom in i matchen.
> han som äter potatis, äter potatis

Del 2 av 7 inom kort

del 1 bom. nu kan det bara bli bättre.

Någon som kan tänka sig rubriken: "Liten tuva..." inom några dagar? Kanske redan står på Svt-text. De brukar ju vara snabba med flosklerna.

Har haft molande huvudvärk nu i två dagar, får hoppas det är vädrets makter som spökar där med.

Frau Lipp har tagit en ny gris i säcken. Meddelades idag att den nya vill flytta in två dagar tidigt. När jag flyttar ut? 31a februari blev mitt svar, utan att tänka på att februari (trots skottåret) är årets kortaste månad. Hennes icke-reaktion kanske bevisar min tes om kunskapsbrist. Fann dessutom häromdagen toafönstret och toadörren på vida gavlar (?). Energispar here we come.

En annan mycket intressant detalj jag upptäckt är att lök (gullök, ni vet den man hackar, gråter av och sedan äter) tydligen är allmänt gods här i huset. Första nätet (ingen lösvikt här inte) jag köpte i dyskland placerade jag på min kylskåpshylla, för att dagen senare finna dem upplagda i en skål ovanpå kylskåpet. Sakta försvann lök efter lök.
De nya jag köpte förra veckan gick samma öde tillmötes och det är fruktansvärt hur mycket lök gundi och henry äter. Ingen botten.

Låttips:
ashley tisdale - he said she said
timbaland - apologize
sugababes - about you now


RSS 2.0