Allsvenskan 2007 - Den oskrivna boken

Aldrig har väl en allsvenska på förhand varit så fattig på favoriter. Fjolårsmästarna gör försök att aspirera på titeln "hetast i allsvenskan", men det går inte att komma ifrån att landsortslaget vann serien på en domarmiss. Inte på så många år har väl ett lag vunnit på att så många varit så dåliga.

Det är även intressant att se hur ett stort silver kan ge supportrar och partiska krönikörer luft under vingarna och beskriva de egna med lovsång och överord i drivor. Spelare som Gabriel Özkan kan måhända ha färgat allsvenskans höst, men mot vilket motstånd? Upp till bevis, andra året ska som bekant vara svårast (trots att lag efter lag motbevisar klyschan).

Allsvenskan 2007 kan och bör bli ett nationellt mellanår. Efter fjolårets massimport av spelare från öster och väster har det i år, överlag, köpts inom gränserna. Entré i högsta serien gör talangfabriken där de tre storas avdankade får en andra chans. Ironiskt nog fortsätter det för Bergtoft på samma sätt som under hans tid i Djurgården. Rivjärnet ådrog sig i 0-5! matchen mot AIK (är inte livet underbart) en skada som håller honom borta i dryga halvåret. Tyvärr måste man nog säga att BP riskerar att hamna i samma fälla som Oddevold, Assyriska och Enköping. Ett år för talangerna i Allsvenskan och truppen är länsad när det är dags för superettan igen. Raset rakt igenom andra-ligan kan verka omotiverat, men en trögstartad nysatsning kanske inte hinner ta form innan man inser att verkligheten är en helt annan än glansdagarna på Råsunda och Stadion 2007.

Lagerlöf, Bergtoft, Talebinejad, Guterstam och Rickardsson är alla bekanta för den trogne allsvenska supporten, men bakom dessa är det tunt och hoppet står till att talanger som Odelius, Runnemo och Haglund växer ut till sin fulla potential. Den sista försmädliga 14e platsen i serien som i år är den enda som resulterar i nedflyttning kommer ägas av BP när man summerar säsongen i november. Publik - och intressemässigt spelar laget i en helt annan division och snittet var till och med mediokert i Superettan. Drömmen om talangfabriken som blommade ut får nog vänta ytterligare några decennier.

Det är alltså dags för en favorit i repris: CJs otippade allsvenska tippning.

14. Brommapojkarna


>>>>Korta nyheter<<<<

Djurgården - Enköping 6-0 (Qurinho 4, Kennedy, Jones)

Provspelande nigerianen Kennedy, 17 år, stod för en teknisk och fartfylld insats med ett mål och två assist, men var ändå i skuggan av matchens man, flopp-brassen Qurinho som nätade 4 gånger och dessutom spelade fram sin afrikanska kollega. Värt att notera är Jan Tauer som kommer allt närmare ett kontrakt med blåränderna.


AIK - Brommapojkarna 5-0 (Mendes 2, Rubarth, Khari, Burgic)

Efter 5-1-vinsten mot Hammarby senast plockade AIK ner BP på jorden. Glädjeämnen var comebackande Rubarth och Pavey samt att man, borträknat Gefle (4-4) inte har släppt in mål på försäsongen.


Hammarby - Syrianska 1-1 (Paulinho)

Hammarby blandar och ger. Parollen från tidigare år att bara spela bra 45 av 90 minuter verkar hålla i sig. Truppen är i gungning och än står det inte klart vilka HTFF-spelare som kommer hamna under tvåvägskontrakt mellan div2 och allsvenskan. Det ryktas om att en drös 16-åringar kommer göra a-lagsdebut under året. Återstå att se om Gustafsson vågar blotta strupen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0