Nyheter

Lars Lagerbäck till Nigeria.. Jag lovar att det va tanken hela tiden. Eller, grattis övriga lag! nu har ni en slagpåse.


Med anledning av missnöjet

...uppdaterar jag nu min blogg och hoppas att alla läsare bara väller in för att läsa om mina och andras bravader på senaste tiden.

Låt oss börja där jag slutade: en helg i Bryssel, eller rättare sagt Louvain la Neauve. Då den allmäna kommunikationen i Sverige (förutsatt att det är sommar och plusgrader) endast tillåter resor i längsled blev min resa från Örebro, via Belgien och Stockholm tillbaka till Örebro som följer:

Summa sumarum: Transport 39h, Semester 43h (värt det måste tilläggas)

Varför blev det så då?? Jo därför att flygbussarna inte åker mellan Örebro och Skavsta, samt att man inte kan lita på SJ: en inställning som inte förlorade i motivation den senaste veckan.

Helgen efter brysselutflykten var det besökdags. Mitt i det värsta busvädret vi sett på år och dar. Mitt i det väder som lamslagit Sveriges infrastruktur. Säg mig. Vad är krisplanen banverket/Sj? Ingen som tänkt på att vid "klass 2"-varning direkt övergå till kris-tidtabeller och fokusera på vissa stamsträckor (ex. Sthlm-gbg-karlstad-Sthlm) och sen mata in bussar därimellan? Ingen som tänkt på att vi faktiskt bor i ett kallt land? (överraskningen är total varje år)

Besökshelgen bjöd på Ritz. Maken till desperata 40-taggare får man ju leta efter!
// 
Hur som haver. Jag kom ner till Linköping med bil (mitt tåg hade tydligen övernattat i Hallsberg) och därifrån vidare med hyrbil till Arlanda (Vårt tåg blev tydligen inställt i Kålmården). 2 dagar i Skellefte och Booliden. Ett eget dubbelrum på "Statt" och -33 (!!!) grader på vägarna.

Vad gör jag nu? Sitter på centralen i ett hörn och inväntar vidare bravader och Boliden-prat. (Boliden och Atlas är förövrigt hot picks på nån fräsarlista).

Annars då?
- Sveriges herrhockey får skylla sig själva om man slöar järnet i 59min och 15sek
- Kul med skidmedaljer, men varför finns OS egentligen?. Tänk er ett Multiski-championship. Det vore ju till 99% samma sak som OS.
- 1-13, 1-9: "vi satsade på guld" och sen tycker man det är diskriminering om Wikegård sger att man inte kan spela hockey. Kom igen!
- 20 lundastudenter fick skadestånd tack vare kvoteringslagarna som tydligen bara gäller i syfte att trycka ner killar.
- Varför varför varför är går det så långsamt att få sitt bagage på flygplatser??

Ordlista

Livebloggfest - En nutidens anställd på någon av bladderblaskorna sitter och skriver menlösa inlägg om saker som alla kan se på svt.se/os i en blogg som uppdateras en gång i minuten.

Återkommer

Veckorna springer iväg

fyra, snart fem veckor avverkade. humöret pendlar upp och ner och huvudet är tungt när man kommer hem. Vissa stunder känns det som man har eoner av tid kvar, medan det andra stunder känns som man måste vara färdig imorrn.

bra helg i LLN:) kort och intensiv men lätt värt en sammanlagd restid som fått den mest inbitna globetrotter att höja på ögonbrynen.

Kommande veckor:

19-21: Linköpingsmaffia på besök
26-01: Emma
04-09: Paris

efter det blir det nog.... köttigt värre.

Ps.
Jag har ett Kwak-glas.
Ds.

News

Imorrn ska vi iväg och leka med Atlas stoora leksaker.


Imorrn påbörjar jag resan ner till Belgien


Idag var andra gången som Sören (hyresvärden) drog på barbados - Kom hem på högsta volym... det enda han spelar högt.


Emma visade mig att jag ligger långt efter i Ukelele-kunskaperna:
http://www.youtube.com/watch?v=ErMWX--UJZ4&feature=player_embedded


Någon måste stämma min Ukelele!

Vidare betraktelser

WSP och Sweco har kontor med samma avdelningar bredvid varandra här i området.

Annars inte mkt att berätta

Hur gör man?

Jag känner smaken av lök i munnen.


träning i Örebro. Så kan man göra, men är det rätt?

Här tränar jag:

"Gustavsvik är en fritidsanläggning strax söder om Örebro som anlades 1938. Anläggningen består av en femstjärnig camping och ett konstgjort utomhusbad. Sedan 1986 finns också ett inomhusbad med hopptorn och sviktar, 50-meters motionsbassäng, gym med spincycling och upplevelsebad. Det sistnämnda genomgick en större förändring år 2002, då vågbadet kompletterades med vildvattenforsar, småpooler och akvarier; allt i ett tropiskt djungeltema. Idag är Gustavsvik Nordens största badanläggning."

I en annan del av Örebro

Instängda i ett "tyst rum" på Atlas säte i Örebro. Tyst. Det enda stället man kan diskutera fritt i ett öppet landskap, måste vara precis det man ville uppnå.

Vi har väl brutit ner allt i förvirring och är långsamt på väg upp igen. Många frågetecken kvarstår, men vi är på väg framåt.


Rutiner

07:00 Alarm
07:00:01 Flyger upp ur sängen
07:01:00 Fixar frukost
07:05:00 Sporten på SVT
07:20:00 Dusch och tandborstning
08:05:00 Avgång
08:10:00 Slänger av sig jackan och trycker på datorn

[11:55:00 Går bort för att äta
12:30:00 Går tillbaka och "tokproducerar"
16:30:00 Ögonen börjar klippa
17:00:00 Hemgång ]


Lustfyllt

Sthlm-Örebro-Lkpg-Örebro inom loppet av alldeles för få timmar. Frågan är ju... vad fan gör man på arbetsmarknadsdagar? den frågan har jag ställt mig varje gång och har fortfarande inget bra svar.

Frågorna jag ställer mig nu:

- hur gott ska det inte bli med spagetti och köttfärssås ?
- vågar man gå av vid örebro södra?
- varför verkar alla ha en koppling till örebro? vad är grejen?

I övrigt så kan jag tillägga att snöhelvetet snart börjar slaska ordentligt och då har man nog skrattat som bäst redan. Tänk er kaoset när 3 månaders snö ska töa bort! Det blir slask in i jag vet inte vad...

Övriga frågor folk BORDE ställa sig:

- varför flyttar man bara inte härifrån?
- varför är det en överraskning för banverket att det snöar? töar? faller löv? eller kanske rent av finns förkylningar?
- var lägger staten sina pengar?
- hur kan vi låta outbildade människor styra ett land? (och det blir garanterat inte bättre vid ett skifte)
- vad står kristdemokraterna för?
- vad står egentligen sossarna för, som inte är anti-blått? (missnöjespolitik?)

Jag tycker Hårde Hardy (allas våran...) verkar vara en klok man, inte bara med bakgrund av sina klubbfärger utan för sitt uttalande i en intervju med SvD: "Jag röstar inte, jag tycker politiker är oärliga" Tyvärr så är jag beredd att hålla med, men röstar man inte så röstar man heller inte emot ett bidragssamhälle. Så bit ihop.

En sista fråga i min mycket tunna politiska debatt:

Varför tvingar man inte våra kära socialbidragare att jobba för mödan. Perfekt arbetskraft att tillgå för banverket som ändå inte sköter sitt jobb.


Atlas Copco

"Atlas Copco companies develop and manufacture industrial tools, compressed air equipment, construction and mining equipment, assembly systems, and offer related service and equipment rental. The products are sold and rented under different brands through a worldwide sales and service network reaching 150 countries, half of which are served by wholly or partly owned sales companies. The Group operates through a number of divisions within three business areas; Compressor Technique, Construction and Mining Technique, and Industrial Technique."

[Wikipedia]

...Youssef 5 assist... Sahlin är motbjudande... Kronwall skadad, igen: vem är förvånad... SvD är blivit fruktansvärt tunn och dålig... varför vill man rädda Saab? Det övergår mitt förstånd... Citat Grahn: "ett multinationellt företag som tillverkar 100.000 bilar som ingen vill ha, säljer ett svenskt företag som tillverkar 10.000 bilar som ingen vill ha till ett företag som tillverkar 100 bilar som ingen vill ha": lyckad kombination... Sahlin är motbjudande... Varför går inte den snoriga röran igång på att Ericsson eller Astra sparkar folk? För många som faktiskt jobbat för sina pengar?

Sitter nu på en öde station i Hallsberg på väg ner mot slätten för en kortvisit. Idag, 1 vecka och 4 dagar till jag flyger hit:

D e najs.Buying Behaviour and Long-term Relationships in the Metal Mining Industry

Kan det bli mycket sexigare. Jag tror faktiskt inte det. Dagen har förflutit genom möten, korrläsning, telefonsamtal, lunch och frågeformulering. Refernsramen då? Jo den är ett härligt virrvarr as we speak, men tji fick den som gav upp (inte kommer det bli jag)

Det har nu gått 17 dagar i Örebro. 17 dagar av snö och värde. 17 dagar utan barmark och 17 dagar utan någon uppfattning om hur stan faktiskt ser ut (fick dock ett litet hum på hitt.se/3d igår).

På västfronten intet nytt annars.

RSS 2.0