fågel eller fisk - [plats 12]

Från fjärde till andra plats - i Göteborg.


För ett år sedan var de stadens fjärde lag. I år har makrillarna klättrat i Göteborg, men sjunker i tabellen.

Fjolårssäsongen överraskade GAIS betvivlarna med ett välorganiserat spel, kryddat med klassvärvningar från england och karibien. Trots att förlusterna av mittfältseleganten Stephensson (AIK) och strikern Keane (IFE) kommer göra sig påminnda kommer göteborgslaget in i det sista kämpa om en plats i nedre mittenregionen. Nyförvärven av Ponomarev (fd KFF), Dahl (Lyn), Wibrån (ÖIS), Suma (ÅFF) och Holmqvist (HeIF) imponerar och kan Roland Nilsson få ihop laget på ett lika beundransvärt sätt som i fjol kommer de bli en obehaglig överraskning för många topplag.

Försäsongen har blandat och gett. Uddamålsförluster mot ÖIS och Öster, lika mot ÖSK och vinster mot Bois, Häcken och J.Södra talar för att man möjligen är på rätt väg men fortfarande har endel att jobba med. Precis som alla allsvenska lag försöker man skylla spelbristerna på "världens längsta försäsong". Vad som fallit mellan stolarna är det faktum att även Superettan har en försäsong?

I helgens 1-0-seger mot Södra visade sig GAIS nyförvärv Tóto vara en riktig praktflopp och makrillarna gjorde inga som helst anspråk på att föra eller dominera matchen mot superettorna.

För att de grön-svarta supportrarna ska kunna njuta någon del av säsongen vill det till att de allsvenska veteranerna Jankulovski, Gudmundsson och Nicklasson (m.fl?) tar sitt ansvar och hjälper det nya gardet mot ett gemensamt mål. Utan spets är kravet på gedigna laginsatser enormt.

Träningsmatcher:

Häcken, 3-1
Öis, 0-1
Landskrona, 4-2
Örebro, 1-0
Öster, 1-2
J.Södra, 1-0
---------------------
12. GAIS
13. TFF
14. BP


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0