Kopojkar och Kongoleser - [plats 11]


Vem hade trott att 2006 var året då Gefle IF klarade sig kvar med allsvenskan med affischnamn som Makondele, Westlin och den halvtidsarbetande bonden Bernhardsson?

Inför årets säsong har halva den så framgångsrika backlinjen från fjolåret försvunnit och ersatts av div2-kompetens. Karlsson (AIK) och Wikström (ÖSK) lämnar troligen ett stort tomrum efter sig men tack vare att lagets allsvenska bottenkonkurrenter är så mycket svagare klarar sig GIF kvar med marginal.

De tidigare medelmåttiga djurgårdskongoleserna har blommat ut under ansvaret i de ljusblå och kan man behålla paret säsongen ut kan det sluta betydligt bättre än den något modesta 11-plats som nu tippas. Makondele imponerande under 2006 års säsong med att agera både framspelare och målskytt och skulle inte någon europeisk klubb börja dra i afrikanen efter en hygglig vår är det någon som fallit ur scoutingen.

Om Pelle Ohlsson vill få den stenhårda "Kalmar"-defensiven att fungera även kommande säsong vill det till att alla jobbar för varandra. Utrymme för utsvävningar från spelare som tror att de blivit lite för bra kommer bara att skada klubben och vikten av att nyförvärven Dahlén och Grim spelar upp till sin potential är av stor betydelse om defensiven ska ha en positiv och utvecklande konkurrenssituation. Nyförvärv som skapar irritation pga av ren och skär kvalitétsbrist är inte något ett lag önskar sig.

Uppställning i matchen mot GIF Sundsvall:

Peter Bergqvist - Andreas Revahl, Thomas Hedlund, Johannes Ericsson, Jonathan Hellström - Yannick Bapupa, Johan Claesson, Mathias Woxlin, Jonas Lantto - Johan Oremo, Tomasz Stolpa.

Värt att noteras är småskador på Makondele och Hugosson som annars vore ordinarie.


>>Korta nyheter<<

- Markus Jonsson (AIK) har fortsatta skadebekymmer. Landslagsbacken har i stort sett fått träningsförbud.

- Tyske vänsterbacken Jan Tauer är klar för Djurgården. I ett uttalande till FanTV anser den hårfagre att Qurinho
skulle platsat i vilket Bundesliga-lag som helst. Inte så konstigt då att han var rankad som 206a av 207 betygsatta spelare i Tyska andradivisionen om han missdömer spelare så lätt.

- Tom Åhlund kommer efter en tids semester fortsatt ingå i Hammarbys organisation. Återstå att se i vilken roll.

- Holmén, Larsson, Karlsson och da Silva Ferreira deltog igår på Brasiliens Jippoturné-träning. Vem kunde bry sig mindre?

- Zlatan tillbaka i landslaget. Aftonbladet: "12.44 Klackar: 12.48: Skojar". Vem kunde bry sig mindre?

------------------
11. Gefle IF
12. GAIS
13. Trelleborgs FF
14. Brommapojkarna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0