Byråkratins förlovade land

Nu har orienteringsveckorna kickat igång. Gårdagens så kallade rundvandring skapade nog mer förvirring än säkerhet kring TUMs centralfilial. Guiderna (två spanska eldsjälar lyckades på något underligt vis få engelska och tyska att låta ganska lika. Troligtvis beroende på den starka iberiska brytningen. Kort efter turen samlades svenskkolonin över en bit mat (och givetvis en weissbier) för att sedan bege sig mot festområdet.


SKITBLOGGEN VÄGRAR TA BORT DET KURSIVA, SÅ NI FÅR STÅ UT


Dagen däremot. Vi ska vara glada som har adressändring.se och ett land där det faktiskt förkommer lite effektiviseringar. Efter ifyllande av 3 (!) i stort sett identiska blanketter (nu pratar jag bara om dem till KFV-anmälningen*) bar det av till flykting-kontoret och efter att blivit runthunsad och inskriven på två ställen är man idag officiellt en Münchener. Lägg därtill tunnelbanekorts-blanketten och försäkringsblanketten. Dagens bästa måste ju varit det faktum att vi inte kan köpa MVV-kortet* för än efter Immatrikulationen (inskrivning på skolan).


Någon som sätter emot att minst 10 papper till ska fyllas i innan skolan börjar på allvar?


Hur som haver. Hungriga och förvirrade gav vi oss av till en billig restaurant för att avnjuta den 7e eller 8e restaurantmåltiden den senaste veckan. (Visst räknas onyttigheter som McD som restaurant?) Maten hade knappt hunnit lägga sig innan flocken gav sig av mot uppsamlingsplatsen inför dagens begivenhet: Das Bourne Ultimatum. Notera bestämd tysk form. Dubbningen var förvånansvärt skickligt gjord, men frågan kvarstår dock: VARFÖR?! Det finns ingen rimlig förklaring till varför man aktivt vill åsidosätta ett världsspråk som Engelska. Don't mention the war? Personligen tror jag inte att tyskarna är bättre på tyska, än vad svenskarna är på svenska (om nu argumentet skulle vara att bevara det inhemska språket). Ni anar den sedvanliga dahlbergska bitterheten? Inte då. Filmen var till belåtenhet och rädslan för att råka ut för en ny Superman (Åka på akut kissnöd efter 30 min och sedan kallsvettas igenom 1,5h one-liners pga central stolsplacering) visade sig vara helt ogrundad. Off we go to Oktober Fest. (Again)




>*<
MVV - tunnelbanebolaget
KFV - förkortning för stället där vi skrev oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0