"LISTAN"

Tecken på dumhet

1. När man som förbundskapten tar ut spelare A som varit skadad ett halvår och MAX är kapabel till att spela 60-70 minuter. Dumheten stannar inte vid spelare A utan fortsätter med att spelare B, som varit bänkad samma halvår i ett klubblag där spelare C överglänst hela ligan på samma position som spelare A men inte spelare B (som har en helt annan position).

2. Att placera amerikanska utrikesministern i Stockholms innerstad och spärra av en del av det redan hårt ansatta vägnätet. Allt för en konferens i Upplands Väsby. Om man nu ska utmana ödet varför inte ge trafikpulsen en chans att ta andra vägar. Och så klagar man på tyskar...

3. På frågan (eller önskan, och tjafset) om vi kan få en muntlig/tidigarelagd tenta i Produktionsekonomi får vi svaret att det inte är möjligt. Han kan ju inte flytta en tenta för 450 personer. No shit (?!), men ska 450 personer ha muntliga tentor? eller...

4. Ha öppet fönster om lampan är tänd. Ibland går hissen inte enda upp.

5. Slicka glassen ovanifrån i solsken gjorde handen kladdig. Man lär sig förhoppningsvis av misstagen. Om inte så blir det väl tredje gången gilt. (på det fjärde och så vidare...)

6. Att ha ett myntsystem med 1- och 2-centare (10 resp 20 öre) som egentligen bara är till för att butikerna ska kunna ha priser i stil med 4.99, 3.29, 5.27 osv. Automater tar inte småmynten och jag har alldeles för många för att orka ha dom i fickan i fall av en matinhandling på 15.07. Jag överlever med ett "cent-svinn" på 30 öre om jag betalar 15.10 och kastar resten åt svinen.

7. Jag vill fortfarande höra hur man resonerade på TU München när man beslutade att förlägga campus i Garching. "Det ger oss ett enormt uppsving och en betydande närhet för våra studenter". Igår fick jag ca. 30 minuters sömn på tunnelbanan.

8. Att kapsylmärken är jobbiga i/på (vad säger man?) golven är självklart. Att golven är heltäckande plast av något fruktansvärt fult slag är något annat och borde kanske må bra av renoveringstvånget efter en kapsylstampar-fest. För det är väl sånt man gör när man festar? "Partytricket kapsylstamping"

9. Jag kan köpa att hjärnan fungerar långsamare i värmen. Men att slå 1.5 + 1.5 på miniräknaren kvalar nog inte in under värmetröghet...

10. För att anmäla sig till tentan i kurs A (som jag redan är anmäld till) måste man på portal L leta upp tentan till kurs A som ligger som egen kurs i samma kurslista. För att anmäla sig till kurs B ska man prata med professorn i Garching. Kurs C anmäler man sig till på portal M och kurs D är det ingen som vet om det finns en tenta. Kurs E däremot, där ska man skriva under en lista på en Satellitfakultet som ligger mittemellan 3 T-banor och kurs F slipper vi tenta i för att vi har träffat TUMs första vettiga människa. (Värt att tillägga är att jag läser alla kurser på samma skola).


Kommentarer
Postat av: Calle

Förstår inte vad du menar med att tyska skolsystemet är krångligt, låter lätt som en plätt de där... slippa tenta soft ju

2008-05-29 @ 19:44:24
URL: http://abologna.blogg.se
Postat av: mpod

Ordnung muss sein!

2008-05-30 @ 09:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0